Yhdysvallat kaatoi Venäjän ja nousi A-lohkon voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvallat juhli lohkovoittoa.
Kuva © Getty Images
Venäjä ja Yhdysvallat ratkaisivat lohkovoiton A-lohkon toiseksi viimeisessä ottelussa. Tiukan ja viihdyttävän ottelun voittajaksi selviytyi kolmannen erän ylivoimamaalillaan Yhdysvallat, joka nappasi samalla lohkon kärkipaikan ja jätti Venäjän toiseksi.

A-lohkon kärkiottelussa Venäjä ja Yhdysvallat tarjosivat vauhdikasta ja taitavaa kiekkoa. Yhdysvallat aloitti vahvasti ja hallitsi ensimmäistä erää.

Hitaan liikkumisen vuoksi alakynnessä ollut venäläisryhmä teki kuitenkin erän ainoan maalin, kun tehokas KHL-hyökkääjä Nikita Gusev karkasi läpiajoon ja ohitti Jimmy Howardin.

Venäjä tarjosi viidellä jäähyllään amerikkalaisille erinomaisen mahdollisuuden maalintekoon, mutta alivoima oli etevämpi. Toisen erän alussa Kevin Hayes kuitenkin onnistui ylivoimalla tasoittamaan.

Toisessa erässä tehtiin vielä neljä maalia vuorotahtiin. Sekä Gusev että Hayes onnistuivat toistamiseen. Venäjä otti selvästi pelin otetta toisessa erässä, mutta Yhdysvallat onnistui kolmesti tasoittamaan ottelun.

Kolmannessa erässä Yhdysvallat otti ensimmäistä kertaa johtoaseman, kun Anders Lee ohjasi maalin edestä kiekon ohi Andrei Vasilevskin. Upean esityön maaliin tekivät Johnny Gaudreau ja Jack Eichel.

Reilut puoli minuuttia myöhemmin Venäjä joutui uudelleen alivoimalle, mutta ensimmäisen maalipaikan loi Artemi Panarin riistämällä Noah Hanifinilta kiekon. MM-kisojen pistepörssin kärkimies ei kuitenkaan onnistunut läpiajostaan Howardia ohittamaan. Yhdysvallatkaan ei ylivoimalla saanut mitään aikaan.

Venäjä otti lopussa aikalisän ja maalivahdin pois, mutta Brock Nelson teki tyhjiin 5−3-loppulukemat. Amerikkalaishyökkääjän tehot ottelussa olivat 1+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle