Yhdysvallat ja Kanada nollasivat vastustajansa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Naisleijonat laittoivat Kanadalle kunnolla kampoihin.
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen maanantaipeleinä nähtiin Yhdysvallat-Sveitsi ja Suomi-Kanada.

Päivän ensimmäisessä kohtaamisessa Yhdysvallat murskasi Sveitsin 9-0. Joukkue löi jo ensimmäisen erän aikana 5-0-lukemat Sveitsin maalivahdin Florence Schellingin taakse ja dominoi peliä täysin myös toisessa ja kolmannessa erässä. Kotijoukkue vei muun muassa laukaukset maalia kohti lukemin 53-10.

Yhdysvaltojen maalintekijöinä kunnostautuivat Monique Lamoureux kahdesti, Brianna Decker, Amanda Kessel kahdesti, Hilary Knight, Kendall Coyne kahdesti ja Alex Carpenter.

Illan toisessa ottelussa Kanada löi Suomen lukemin 3-0. Suomi taisteli maalivahtinsa Noora Rädyn johdolla urheasti koko ottelun ajan ja onnistui pitämään kanadalaiset nollilla yli 49 minuuttia.

Naisleijonat pääsi pelaamaan ylivoimaa viiteen kertaan, mutta tuloksetta. Joukkue onnistui laukomaan 14 kertaa kohti Kanadan maalivahtia Shannon Szabadosia, mikä oli kohtuullinen saavutus selkeästi vahvempaa vastustajaa vastaan.

Kanada onnistui kuitenkin johtomaalin teossa ajassa 49.27 ylivoimalla, kun Meghan Agosta-Marciano pääsi tälläämään irtokiekon maalin edestä sisään. Tämän jälkeen Jayna Hefford ja Rebecca Johnston lisäsivät Kanadan johtoa vielä maaleillaan ja Suomelle ei jäänyt edes pistettä palkinnoksi kovasta taistelusta.

Päivän tuloksilla Yhdysvallat ja Kanada varmistivat paikkansa paikkansa puolivälierissä ja mittelevät lohkovoitosta tulevana keskiviikkona. Suomi ja Sveitsi ratkovat lohkon muut sijoitukset keskinäisessä pelissään samana päivänä.