Yön NHL-kierroksella koettiin järkyttäviä hetkiä

NHL / Uutinen
Yön NHL-ottelussa Detroit Red Wings-Nashville Predators koettiin järkyttäviä hetkiä, kun Detroitin tsekkipakin Jiri Fischerin sydän pysähtyi vaihtoaitiossa. Kaikkien onneksi lääkintäryhmä teki ensiluokkaista työtä ja sai toimitettua Fischerin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Vakava tilanne sattui ensimmäisen erän lopulla. Fischer istui Detroitin vaihtopenkillä, kun yhtäkkiä hän alkoi pidellä rintaansa ja lyyhistyi vaihtopenkin lattialle. Lääkintäryhmä oli välittömästi paikalla ja ryhtyi antamaan peruselvytystä. Elvytys kesti vaihtoaitiossa useita minuutteja, ennen kuin Fischer vietiin Detroitin kapteenin Steve Yzermanin ja hyökkääjä Kris Draperin avustuksella joukkueen pukukoppiin ja sieltä sairaalaan. Ottelu keskeytettiin vakavan tilanteen johdosta. Uusintaottelun päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Detroitin tiedottajan John Hahnin mukaan sairaalaan viety puolustaja on jo hereillä, pystyy puhumaan ja peruselintoiminnot ovat kunnossa. Tilanne oli äärimmäisen vakava, sillä Fischerilla oli jo vuonna 2002 sydämensä kanssa ongelmia. Tuolloin hän joutui jättämään Detroitin harjoitusleirillä kaksi harjoituspäivää väliin. Puolustaja selvisi tästä tilanteesta säikähdyksellä, ja lääkärit antoivat lausunnon, jonka mukaan Fischer sai jatkaa uraansa.

Coloradon ja Calgaryn välillä tasaista

Colorado-Calgary 2-3 rl

Chicagolle tilastotappion viime ottelussa kärsinyt Calgary jatkoi vahvaa menoaan Coloradon vieraana ja otti lopulta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen yhdeksännen voittonsa viimeiseen kymmeneen otteluun. Calgaryn sankarina pelasi joukkueen kakkosvahti Philippe Sauve, joka torjui vanhaa joukkuettaan vastaan 33 kiekkoa. Coloradon maalilla torjui niin ikään joukkueen kakkosvahti, Peter Budaj, jolle kirjattiin 32 torjuntaa. Molemmat maalivahdit palkittiinkin oikeutetusti ottelun tähdistöön.

Kenttäpelaajista ratkaisijoina toimivat Calgaryn puolelta hieman vieraammat nimet. Byron Ritchie teki kauden ensimmäisen maalinsa, Craig MacDonald teki kauden toisen maalinsa ja alkukauden tehottomasti pelannut puolustaja Jordan Leopold antoi kaksi syöttöä. Coloradon puolelta vahvaa peliä esitti tähtipuolustaja Rob Blake, joka teki kolmannen erän puolivälissä joukkueelleen tasoitusmaalin ja blokkasi peräti kuusi kiekkoa.

Ottelu alkoi vierasjoukkue Calgaryn osalta vahvasti. Flames meni avauserän 6. minuutilla 0-1-johtoon Ritchien maalilla. Jatkoa seurasi erän 13. minuutilla MacDonaldin maalilla, kun joukkue pelasi ylivoimaa. Colorado tuli toisen erän puolivälin jälkeen tasoihin kokeneen Pierre Turgeonin kauden kahdeksannella maalilla. Kolmannessa erässä Colorado haki vahvasti tasoitusta ja saikin sen, kun Blake laukoi erän puolivälissä Brad Mayn ja Brett McLeanin syötöistä tärkeän tasoituksen. Ottelussa mentiin lopulta rangaistuslaukauksiin, ja niissä Calgaryn Tony Amonte oli ainoa pelaaja, joka onnistui yrityksesssään.

Edmonton-maalivahti Mike Morrison torjui San Josen nurin

Edmonton-San Jose 2-1 rl

Edmontonin tulokasmaalivahti Mike Morrison nousi ottelun ykköstähdeksi, kun viime aikoina vahvoja otteita esittänyt Edmonton otti rangaistuslaukauskilpailussa neljännen voittonsa viimeiseen kuuteen otteluun. San Joselle tappio oli puolestaan jo kuudes peräkkäinen. Joukkue on kokenut neljässä viimeisessä ottelussa jo kolme rangaistuslaukaustappiota. Suurta huolta joukkueelle tuottaa tällä hetkellä hyökkäystehokkuus. San Jose on tehnyt ainoastaan 11 maalia viimeisissä seitsemässä ottelussa.

Edmontonin hallitseman maalittoman avauserän jälkeen San Josen Patrick Marleau avasi ottelun maalihanat toisen erän 7. minuutin ylivoimapelissä. Edmonton tuli kuitenkin toisen erän viimeisellä minuutilla tasoihin Marty Reasonerin kauden viidennellä maalilla. Kun kolmas erä oli maaliton, ottelussa mentiin rangaistuslaukauksiin. Näissä San Joselta onnistui Marco Sturm, mutta Oilersin Ales Hemsky ja Ryan Smyth tekivät kaksi osumaa San Josen maalivahdin Jevgeni Nabokovin selän taakse ja Edmonton otti arvokkaan kotivoiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle