World Cup näkyy jatkossakin Suomessa

NHL / Uutinen
World Cup näkyy Suomessa myös tulevina vuosina.
Kuva © Getty Images
Jääkiekon World Cupin näkyvyys Suomessa myös tulevina vuosina on varmistunut. Maanantaina tiedotettiin myös NHL:n näkyvyydestä Suomessa vuoteen 2021 asti.

NHL on sopinut sarjansa näkymisestä Suomessa vuoteen 2021. Sarjan oikeudet säilyvät kyseistä liigaa nyt näyttäneellä maksutelevisioyhtiö Viasat Finlandilla ja suoratoistopalvelu Viaplayn emoyhtiö Modern Time Groupilla, jotka ovat sopineet NHL:n kanssa oikeuksien viisivuotisesta jatkosta.

Kyseinen sopimus pitää sisällään lähetysoikeudet jääkiekon World Cupiin, joka pelataan seuraavan kerran vuonna 2016, sekä muut NHL:n päätapahtumat mukaanlukien varaustilaisuuden ja palkintojenjakotilaisuuden.

Tiedotteessa siteeratun Viasat Finlandin toimitusjohtaja Johannes Leppäsen mukaan osa World Cupin otteluista voi näkyä maksuttomana.

World Cup on järjestetty viimeksi vuonna 2004 ja sitä ennen vuonna 1996. Turnauksen edeltäjä Canada Cup järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1976 ja se ehdittiin pitää myös vuosina 1981, 1984, 1987 ja 1991. Kahden turnauksen yhteisesti menestynein maa on Kanada, joka on vienyt voiton yhteensä viisi kertaa seitsemästä. Vuonna 1981 voiton vei Neuvostoliitto ja vuonna 1996 Yhdysvallat.

World Cupia on suunniteltu järjestettäviksi ensi vuoden lisäksi ainakin vuonna 2020. Lisäksi NHL on suunnitellut World Cupiin liittyvää paras seitsemästä ottelusta -kohtaamista Euroopan sekä Pohjois-Amerikan tähdistöjoukkueille vuonna 2018.

Vuoden 2016 järjestelyt ovat herättäneet paljon keskustelua, sillä pelkkien miesten maajoukkueiden (USA, Kanada, Venäjä, Ruotsi, Suomi ja Tšekki) lisäksi mukana on tarkoitus olla muista maista koostuva tähdistöjoukkue sekä Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden parhaimmistosta koostuva joukkue. Vuonna 2020 tähdistöjoukkueiden tilalle on tarkoitus ottaa karsintojen kautta mukaan pääsevät maajoukkueet.

» Lähetä palautetta toimitukselle