Wild voittoputkessa, Red Wings haki revanssin

Jason Pominvillen juhlii entisen seuransa kustannuksella.
Minnesota Wild otti kolmannen perättäisen voittonsa Buffalossa ja syvensi kotijoukkue Sabresin ahdinkoa.

Jason Pominville palasi voitokkaana Buffaloon. Pominville teki toisessa erässä maalin, joka osoittautui myöhemmin voittomaaliksi ja joka aiheutti Sabresille jo kauden seitsemännen tappion. Entinen Sabres-kapteeni on nyt tehnyt maalin jokaista NHL-seuraa vastaan.

Mikko Koivu saalisti syöttöpisteen Pominvillen maaliin. Buffalo Sabres ei ole johtanut vielä yhtäkään pelaamaansa ottelua. Wildilla on nyt kolme voittoa putkeen ja se yrittää jatkaa voittoputkeaan jo seuraavana yönä Toronto Maple Leafsia vastaan. Niklas Bäckström ei pelannut vaan Wildin maalinsuulla nähtiin Josh Harding.

Detroit Red Wings otti revanssin Boston Bruinsista maalein 3-2. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli mennyt Bruinsille lukemin 4-1. Red Wingsin avausmaali syntyi ensimmäisessä erässä venäläistaituri Pavel Datsjukin esityöstä. Datsjuk ohitti Bruins-puolustuksen ja Henrik Zetterberg oli vapaana maalintekoon. Maali oli Zetterbergille jo kauden viides. Ruotsalaista tekoa oli Bruinsin tasoitusmaalikin, vaikka se ei tullutkaan mailanlavasta. Loui Erikssonin jalka oli osuvasti ohjaamassa Johnny Boychukin vedon sisään.

Toisessa erässä Red Wings näytti jo karkaavan Stephen Weissin ja Daniel Clearyn maaleilla, mutta Bruins ei missään vaiheessa luovuttanut. Se pommitti ahkerasti Jonas Gustavssonin vartioimaa Red Wings-maalia kohti, mutta sihti ei ollut laukojilla aivan kohdallaan. Loppuhuipennus vielä saatiin, kun Milan Lucic onnistui kaventamaan kolmannen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta tasoihin Bruins ei enää noussut. Red Wingsille voitto oli kolmas perättäinen.

Washingtonissa kotijoukkue Capitals puolestaan katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ottamalla 4-2-voiton Edmonton Oilersista. Capitalsille ottelun alku ei luvannut hyvää, sillä ensimmäisen erän aikana joukkue laukoi vastustajan maalia kohti vain kolme kertaa. Oilers siirtyikin ensin johtoon Boyd Gordonin maalilla. Seuraavista neljästä maalista vastasi kotijoukkue. Brooks Laich, Joel Ward ja Troy Brouwer avasivat kauden maalitilinsä.

Aleksandr Ovetškin tinttasi kauden kuudennen osumansa ja myös syötti yhden maalin. Nicklas Bäckström keräsi kolme syöttöpistettä. Ottelun viimeisestä maalista vastasi Oilersin Will Acton, joka iski NHL-uransa ensimmäisen osuman.

BOSTON-DETROIT 2-3
WASHINGTON-EDMONTON 4-2
BUFFALO-MINNESOTA 1-2