Wild solmi sopimuksen Niederreiterin kanssa

NHL / Uutinen
Sveitsiläisnuori teki viime kauden pudotuspeleissä kolme maalia.
Kuva © Getty Images
Nino Niederreiter jatkaa Minneapolisissa seuraavat kolme kautta.

Minnesota Wild julkaisi Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä klo 0:54 tehneensä sopimuksen 22-vuotiaan Nino Niederreiterin kanssa. Sopimuksen kesto on kolme vuotta ja paikallisen Minnapolis Star Tribune -lehden toimittaja Michael Russon mukaan sopimus on arvoltaan 8 miljoonaa dollaria. Viime kausi oli sveitsiläisen ensimmäinen Wild-paidassa, mutta tulokassopimus katkesi kesällä, sillä mies oli pelannut kaksi edelliskautta New York Islandersin organisaatiossa.

Islanders varasi Niederreiterin vuoden 2010 varaustilaisuudessa numerolla 5 ja EHC Churin kasvatti pukikin ylleen joukkueen paidan kaudella 2011-2012 55 ottelussa, mutta tehopisteitä tuli vain yksi. Kauden 2012-2013 Niederreiter pelasi kokonaan Islesin farmijoukkueessa Bridgeport Sound Tigersissa. 74 ottelussa 50 pistettä tehnyt Niederreiter tunsi kokeneensa vääryyttä, kun näytönpaikkaa NHL:ssä ei tullut ja pyysi siirtoa toiseen joukkueeseen. Niinpä kesän 2013 varaustilaisuuden hän siirtyi Minnesotaan vaihdossa Cal Clutterbuckiin ja vuoden 2013 3. kierroksen varausvuoroon, jolla Islanders varasi maalivahti Eamon McAdamin.

Viime kaudella 188-senttinen laituri teki läpimurtonsa NHL-tasolle. 81 runkosarjaottelussa syntyi tehot 14+22 ja pudotuspeleissä Niederreiter nakutti 6 pistettä (3+3) 13 otteluun. Maajoukkuevelvoitteet ovat Sveitsin kansalaista kiinnostaneet, sillä nuoresta iästä huolimatta aikuisten maajoukkueotteluita on kertynyt jo 24.

» Lähetä palautetta toimitukselle