Wild hukkasi johtonsa, Blues voittoon pitkän kaavan kautta

Erik Haula onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä NHL-pudotuspeliottelussaan.
St. Louis Blues voitti Chicago Blackhawksin yli sadan minuutin pituisessa väännössä 4-3. Minnesota Wild oli hyvin mukana ottelussa Colorado Avalanchea vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan jatkoerässä. Los Angeles Kingsin puolustus ei pitänyt ensimmäisessä kohtaamisessa San Jose Sharksia vastaan.

New York Rangers otti voiton Philadelphia Flyersista maalein 4-1 joukkueiden avauskierroksen ensimmäisessä ottelussa. Hiljattain jatkosopimuksen Flyersin kanssa tehnyt puolustaja Andrew MacDonald vei Flyersin johtoon, kun ottelun ensimmäistä erää oli pelattu 7:15. Scott Hartnell taklasi Ryan McDonaghin Rangers-maalin takana irti kiekosta ja syötti viivaan MacDonaldille, jonka kuti ohitti Henrik Lundqvistin.

Mats Zuccarello toi Rangersin kolme ja puoli minuuttia myöhemmin. Zuccarello pääsi laukomaan, Flyers-vahti Ray Emery torjui, mutta Zuccarello kykeni heittämään omat riparinsa sisään.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun ensimmäistä pudotuspeliään pelannut Jason Akeson otti korkeasta mailasta kaksi plus kaksiminuuttisen, jonka aikana Brad Richards ja Derek Stepan iskivät maalin mieheen. Rangers johti 3-1. Loppunumerot 4-1 viimeisteli Carl Hagelin, kun otteluaikaa oli jäljellä reilut neljä minuuttia.

Kolme erää tehotonta peliaikaa

St.Louis Bluesin ja Chicago Blackhawksin välinen otatus muodostui pitkän kaavan mukaiseksi. Ensimmäisessä erässä maaleja iskettiin viisi. Adam Cracknell vei Bluesin johtoon ensimmäisellä NHL-tason pudotuspelimaalillaan, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua vajaat viisi minuuttia. Blackhawks nousi tasoihin seitsemää minuuttia myöhemmin, kun Brent Seabrook nousi ylivoimalla viivasta maalintekoon.

Blackhawks ei saanut pitää johtoasemaansa kuin reilun minuutin, kun takaisin kehiin päässyt Vladimir Tarasenko löi pelin tasoihin Kevin Shattenkirkin hienosta poikittaissyötöstä. Ennen erän päätössummeria Patrick Kane pääsi hiipimään puolustuksen taakse ja läpiajoon, jonka päätteeksi upotti kiekon Ryan Millerin selän taaksen. Blackhawks johti 3-2,

Ensimmäisen erän jälkeen maalit olivat tiukassa. Seuraava nähtiin vasta kokonaisajassa 58:15. Jaden Schwartz sipaisi rystyllä 3-3-tasoituksen Corey Crawfordin vartioimaan verkkoon.

Lopullista ottelun ratkaisua saatiin sen jälkeen odottaa yli 40 minuuttia. Viimein kolmannen jatkoerän alussa Alexander Steen ratkaisi ottelun Bluesille. Kokonaisajassa 100:26 Steen sijoitti kiekon aivan maalin edestä ohi Crawfordin.

Stastny - kovan paikan ratkaisija

Jatkoerästä haettiin ratkaisua myös Colorado Avalanchen ja Minnesota Wildin välisessä kamppailussa. Vielä ennen päätöserää Wild johti ottelua 4-2, mutta Avalanche puristi kolmannessa erässä tasoihin ja lopulta jatkoajalla voittoon.

Avalanchen kippari Gabriel Landeskog vei joukkueensa johtoon ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, mutta kaksi minuuttia myöhemmin Wildin Charlie Coyle tasoitti. Toisessa erässä Ryan Suterin rannelaukaus siirsi Wildin ylivoimalla 2-1-johtoon. Mikko Koivu keräsi Suterin maalista tililleen syöttöpisteen. Ryan O'Reilly sai vielä tasoitettua pelin, mutta Wild pääsi lopulta erätauolle kahden maalin johtoasemassa, kun Erik Haula ja Kyle Brodziak iskivät molemmat maalin joukkueelle.

Haulan uran ensimmäinen NHL-pudotuspelimaali oli komea yksilösuoritus. Haula näytti nopeuttaan karatessaan Avalanchen puolustuksen ohi ja purjehtiessaan röyhkeästi maalille.

Kolmannessa erässä Wildin johto hupeni yhteen maaliin, kun Jamie McGinn rankaisi Wildia kiekonmenetyksestä. Brodziak ei pystynyt purkamaan kiekkoa pois alueelta vaan O'Reilly katkaisi syötön ja siirsi kiekon maalilla odottavalle McGinnille, jonka kuti ohitti Ilja Bryzgalovin.

Ottelun sankariksi kohosi kuitenkin Avalanchen Paul Stastny, joka ensin tasoitti ottelun lukemiin 4-4, kun ottelusta oli pelaamatta vain 14 sekuntia. Sama mies oli viimeistelijänä jatkoerässä, kun sitä oli pelattu 7:27. Esityön maalille tekivät Tyson Barrie, joka nousi rohkeasti viivasta sekä Nathan MacKinnon, jonka syöttö tavoitti maalinkulmalla iskuvalmiina olevan Stastnyn. MacKinnon keräsi ottelussa tehot 0+3.

Niemi voittokkaana

San Jose Sharks karkasi kahdessa ensimmäisessä erässä viiden maalin johtoon eikä Los Angeles Kingsin viimeisen erän raivokas kiri riittänyt. Antti Niemi otti Sharksin maalilla 34 torjuntaa. Jonathan Quickillä ei ollut yhtä hyvä päivä. Quick siirrettiin vaihtopenkin puolelle kahden erän jälkeen, kun miehelle oli kertynyt 28 torjuntaa.

Ensimmäisessä Joe Thornton, Tomas Hertl ja Patrick Marleau veivät Sharksin 3-0-johtoon ja toisessa erässä Raffi Torres ja Marc-Eduard Vlasic kasvattivat Sharskin johdon jo 5-0-lukemiin ja peli oli käytännössä taputeltu.

Päätöserässä Kings kuitenkin taisteli jo 5-3-numeroihin, kun otteluaikaa oli yhä kuusi minuuttia jäljellä. Kingsin maaleista vastasivat Jake Muzzin, Vjatšeslav Voinov‎ ja Trevor Lewis. Enempää maaleja Kings ei kuitenkaan pystynyt iskemään ja lopullisen niitin iski Sharksin Brent Burns Kingsin tyhjään verkkoon.

NY RANGERS-PHILADELPHIA 4-1 (Ny Rangers johtaa ottelusarjaa 1-0)
ST.LOUIS-CHICAGO 4-3 ja. (St. Louis johtaa ottelusarjaa 1-0)
COLORADO-MINNESOTA 5-4 ja. (Colorado johtaa ottelusarjaa 1-0)
SAN JOSE-LOS ANGELES 6-3 (San Jose johtaa ottelusarjaa 1-0)