Westerlund odotetusti Leijonien peräsimeen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen jääkiekkoliitto nimesi tänään maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Erkka Westerlundin. Westerlundin sopimus on voimassa kevääseen 2006 asti. Hannu Virta palaa maajoukkuekuvioihin kakkosvalmentajan ominaisuudessa. Myös Jari Kurri ja Timo Jutila jatkavat johtoryhmässä. Samalla nimettiin myös maajoukkue Karjala-turnaukseen. Uutista on päivitetty päävalmentajan kommenteilla.

Westerlund, 47, tunnetaan analyyttisestä valmennustyylistään. Hän on aiemmin toiminut päävalmentajana mm. nuorisomaajoukkueissa ja molemmissa Helsingin SM-liigaseuroissa. Viime viikolla potkut saaneen Raimo Summasen valmennusryhmässä Westerlund oli mukana kakkosvalmentajana.

Uudessa työjaossa päävalmentaja peluuttaa hyökkääjiä ja Virta puolustajia.

-Viime aikojen tapahtumat ovat olleet ikäviä huippujääkiekolle, maajoukkueelle ja ennenkaikkea Ramille (Summanen), Westerlund analysoi tuoreeltaan nimityksensä julkistamisen jälkeen.

-Rami toi maajoukkueeseen oikeita asioita. Viimeisen kuukauden vaiheisiin en ole pystynyt mitenkään vaikuttamaan. Sen suhteen mulla on mieli puhdas ja ajatukset piti suunnata eteenpäin. Jos ei ole nyt valmis ottamaan päävalmentajuutta vastaan niin milloin sitten? Elämä on ihmisen parasta aikaa, filosofoi tuore päävalmentaja.

uutinen

Maajoukkueen kokoonpano Karjala-turnaukseen [lue lisää]

Jatkossa Jari Kurri toimii maajoukkueen managerina. Tämän vuoden loppuun asti Kurri on mukana myös valmennustehtävissä, minkä jälkeen valmennusryhmää täydennetään uudella valmentajalla. Tulevalle valmentajalle kaavaillaan tässä vaiheessa vastuuta lähinnä pelaajien tarkkailussa, peluutuksen hoitavat jatkossakin Westerlund ja Virta.

Managerina Kurri mm. hoitaa monia käytännön asioita ja pitää yhteyttä pelaajiin turnausten välillä.

Timo Jutila jatkaa maajoukkueessa joukkueenjohtajana.

Westerlundin tulikaste tapahtuu kotiyleisön edessä, Karjala-turnauksessa vajaan kahden viikon kuluttua. Maajoukkueen kokoonpano turnaukseen ilmoitettiin samalla kertaa päävalmentajanimityksen kanssa.

-Suomalaisen jääkiekon pelillinen kehityssuunta on ollut oikea. Tässä ei ole vielä ollut aikaa valmistella suuria linjapuheita. Aikataulu on ollut todella tiivis, summaa Westerlund.

» Lähetä palautetta toimitukselle