Westerlund nimesi ensimmäisen leiriryhmän

MAAJOUKKUE / Uutinen
Maajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund on nimennyt ensimmäisen leiriryhmän, joka alkaa valmistautua Suomen osalta vappuaattona alkaviin MM-kisoihin.

Westerlund nimesi leiriryhmän Euroopassa ja kotimaan sarjassa pelaavista, jo kautensa päättäneistä pelaajista. Koko kauden pelaamatta olleita NHL-pelaajia ei nähdä. Toipilaina näistä ovat Tuomo Ruutu, Teemu Selänne ja Jere Lehtinen.

Suomen tähtipelaajista Saku Koivu jättää kisat väliin loukkaantumisen takia ja Olli Jokinen päättää pelaamisestaan, kun rannevamman vakavuus selviää. Niko Kapanen liittyy ryhmään ensi viikolla.

- Mukaan kysytyistä Miikka Kiprusoff, Aki Berg ja Toni Lydman eivät ole maajoukkueen käytettävissä. Olen pettynyt siihen, että osalla NHL-pelaajista ei riitä syystä tai toisesta motivaatiota edustaa maataan MM-kisoissa. Sama ilmiö näyttää olevan yleisempikin, sillä Ruotsissa on myös nimenomaan NHL-pelaajin kieltäytymisiä tullut paljon, Westerlund harmittelee.

- Tärkeintä menestyksen kannalta on kuitenkin pelaajien aito halu edustaa Suomen maajoukkuetta ja siinä mielessä on hyvä, että mukaan saadaan aidosti motivoituneita pelaajia. Nyt näyttää siltä, että joukkueeseen tulee hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Tässä on paikka katsoa jo pidemmälle tulevaisuuteen.

Nyt mukana olevassa leiriryhmässä on mukana kaksi ensikertalaista, Petri Kontiola ja Olli Malmivaara. NHL:ssä ennen työsulun alkua pelanneista mukana ovat Jarkko Ruutu, Lasse Pirjetä ja Ville Nieminen.

Suomen ensimmäiset harjoituspelit ovat 15. ja 16. huhtikuuta jolloin leijonat kohtaavat Sveitsin vieraskentällä.

Suomen ensimmäinen leiriryhmä

Maalivahdit:

Fredrik Norrena, Linköping

Teemu Lassila, TPS

Puolustajat:

Petteri Nummelin, Lugano

Toni Söderholm, HIFK

Tuukka Mäntylä, Luulaja

Pekka Saravo, Tappara

Pasi Puistola, Tappara

Jere Karalahti, HIFK

Jyrki Välivaara, Linköping

Olli Malmivaara, SaiPa

Hyökkääjät:

Jarkko Immonen, JYP

Lasse Pirjetä, HIFK

Petri Kontiola, Tappara

Ville Peltonen, Lugano

Jukka Hentunen, Fribourg

Timo Pärssinen, HIFK

Mikko Eloranta, Rapperswil

Ville Nieminen, Tappara

Jarkko Ruutu, HIFK

Kimmo Kuhta, HIFK

Hannes Hyvönen, Ilves

» Lähetä palautetta toimitukselle