TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Westerlund jatkaa maajoukkueen peräsimessä, Tolvanen luotsaa U20-joukkuetta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jääkiekkoliitto julkaisi tiedotustilaisuudessaan maajoukkueiden valmentajakuvioita. Erkka Westerlund jatkaa vuoden verran päävalmentajan paikalla. Myös muulle valmennusjohdolle on sorvattu vuoden jatkot. Liitto tiedotti myös Jarmo Tolvasen olevan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen uusi päävalmentaja.

Erkka Westerlund jatkaa odotetusti päävalmentajan tehtävässä. Torinon olympialaisissa hyvin menestyneen luotsin jatkosopimuksen pituus on yksi vuosi. Maajoukkueen apuvalmentajina jatkavat myös tutut nimet.

uutisia

Westerlund nimesi ensimmäisen leiriryhmän
[lue lisää]Risto Dufva lähtee Jukureista
[lue lisää]

Hannu Virta ja Mikkelin Jukurit jättänyt Risto Dufva pysyvät Leijonien vaihtoaitiossa seuraavankin kauden ajan. Lisäksi GM Jari Kurri ja joukkueenjohtaja Timo Jutila ovat edelleen osa maajoukkueen johtoryhmää.

- Spekuloitu Vierumäen rehtorivalinta siirtyy toukokuulle. Emme halunneet odotella sitä vaan ratkaisu, joka varmasti kiinnostaa kaikkia, tehtiin jo nyt, liiton puheenjohtaja Kalervo Kummola toteaa.

Kuviot maajoukkueessa muuttuvat sikäli, että apulaisvalmentaja Risto Dufva jättää Jukurit - kuten jo aiemmin uutisoitiin - ja on nyt siis täysipäiväisesti maajoukkueen käytettävissä.

- Pidän päivittäisestä seuravalmentamisesta taukoa ainakin nyt seuraavan vuoden, Dufva kertoo.

Päävalmentaja Westerlund ja GM Kurri eivät olleet tilaisuudessa paikalla, koska ovat palaamassa Pohjois-Amerikasta, jossa he ovat olleet tarkkailemassa pelaajia kevään MM-kisoja silmälläpitäen.

- Westerlund on Pohjois-Amerikasta välittänyt pelkästään positiivisia uutisia, Kummola korostaa.

Kurrin ja Westerlundin paluu Pohjois-Amerikasta viivästyi, sillä kaksikko oli ensin myöhästynyt jatkolennolta ja sen jälkeen toinen kone oli hajonnut Lontoossa jo ennen lähtöä.

Erkka Westerlund aloitti maajoukkueen päävalmentaja myrskyisän World Cupin jälkeen syksyllä 2004 ja on luotsannut Suomea nyt kaksissa arvokisoissa. Westerlundin alkuperäinen sopimus päättyi tämän kevään MM-kisoihin, mutta nyt sitä on siis jatkettu ensi vuonna Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin asti.

- Täytyy rehellisesti sanoa, ettei ollut varasuunnitelmaa, tosin sitä olisi sitten alettu rakentaa heti, jos tarvetta olisi syntynyt, Kummola kommentoi mahdollisuutta, että Westerlund olisi maajoukkueen jättänyt.

- Palkkakysymyksessä oltiin hyvin samoilla linjoilla, mutta toki työmies on palkkansa ansainnut. Ei tämä ollut rahakysymys.

Samalla liitto tiedotti, että alle 20-vuotiaden päävalmentajana on ensi vuoden helmikuuhun asti Jarmo Tolvanen, joka sai kesken päättyneen kauden potkut Lukon SM-liigajoukkueesta. Kakkosvalmentajaa nuorisomaajoukkueeseen ei vielä nimetty.

- Tolvasellahan on kovia meriittejä 20-vuotiaista takavuosilta. Ei me valita sellaisia valmentajia joihin ei luotettaisi, linjaa Kummola.

- Haluttiin tähän kokenut, kokopäiväinen valmentaja. Meillä on ollut kokeneita valmentajia, ja nähtiin että tämä on vaativa turnaus, valotti nuorisomaajoukkueen pääkäskijän valintaa liiton toimitusjohtaja Heikki Hietanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle