Washingtonissa tapahtuu jälleen

NHL / Uutinen
Päästyään vauhtiin Washingtonin GM George McPhee ei tahdo lopettaa uusien sopimusten tekoa. Tällä kertaa nimensä paperiin on laittanut ruotsalaislaituri Ulf Dahlen. Lisäksi Jagr-kaupan yksityiskohdat ovat selvinneet.

Kummatkin Washingtonin suurlehdet (Post & Times) raportoivat tänään, että viime kaudella Capitalsin tasaisimmin pelanneen ketjun Steve Konowalchukin ja Jeff Halpernin kanssa muodostanut ruotsalaislaituri Ulf Dahlen solmi vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Sopimuksen arvo on 1.65 miljoonaa dollaria.

Ulf Dahlen palasi kaksi kautta sitten NHL-jäille GM McPhee suostuttelemana. Sitä ennen Dahlen oli ehtinyt pelata kaksi kautta Elitserienin HV-71:ssä palattuaan ekalta NHL-reissultaan. Dahlenilla oli ensimmäisen kauden alussa vaikeuksia sopeutua NHL-peliin, mutta siirto Konowalchukin ja Halpern ketjuun palautti kaukaloon sen kulmavääntäjäkuninkaan jona "Ulfinator" oli tunnettu.

Viimeisen puolentoista kauden aikana kyseinen ketju on ollut joukkueen ehkä tärkein ketju pimentäessään vastustajan ykkösketjut ja samalla tehtailleessaan myös pisteitä kiitettävästi hyökkäyspäässä. Dahlen iski viime kauden 74 pelissä 15 maalia ja 33 syöttöä.

Jagr-kaupan ehdot selvinneet

Keskiviikkona tehdyn Jagr-kaupan korvaukset ovat selvinneet. Pens saa kolmen junioripelaajan lisäksi Capitalsilta 4.9 miljoonaa dollaria. Tämä rahasumma on yhtä kuin future considerations. Kauppaan ei kuulu Zubrus-Hrdina kytkentä, kuten aikaisemmin annettiin ymmärtää. Huhut kuitenkin kertovat kyseisen kaupan olevan mahdollinen, vaikka McPhee tapojensa mukaan asian on kiistänyt. Myös Jagr on kerinnyt mahdollisesta kaupasta kommentoida sen verran, että hänen mielestään Hrdina sopisi "oma pää ensin"- pelityyliltään Washingtoniin ja hän olisi iloinen tutun sentterin mahdollisesti siirrosta. Hrdina ei kuitenkaan ole se ykköstason sentteri, jota Caps vielä metsästää, joten siirto lienee vielä aika epävarma. Mikäli Oates lähtee eikä uutta ykkössentteriä saada, on Hrdinan hankinta mahdollista nimenomaan sen takia, että hän on pelannut paljon Jagr:n kanssa. Jagr saapuu Washingtoniin maanantaina, jolloin Dullesin lentokentälle järjestetään faneille vastaanottotilaisuus. Medialle Jagr antaa ensimmäisen tiedotustilaisuuden Caps-paidassa tiistaina.

Oates: tilanne ei ole muuttunut

Adam Oates kertoo Washington Postin artikkelissa, ettei Jagrin saapuminen muuta hänen tilannettaan mitenkään. Eli Oates haluaa edelleen muualle ja McPheen kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, ettei Washingtonkaan halua enää Oatesin palveluksia. Niinpä Capitals jatkaa edelleen ykkössentterin metsästämistä ja nimenomana pelaajakaupan avulla. UFA:t, kuten Gilmour ei tule kysymykseen. Ykkösehdokas lienee edelleen Bostonissa palkkaerimielisyyksistä seuransa kanssa kärsivä Jason Allison.

» Lähetä palautetta toimitukselle