Ward narutti Lundqvistin viime sekunnilla, Ducks kyykytti Flamesia

NHL / Uutinen
Capitalsilla oli syytä juhlaan voittomaalin jälkeen.
Kuva © Getty Images
Washington Capitals otti toisen kierroksen avausottelusta New York Rangersia vastaan maukkaan voiton aivan viime sekunneilla. Anaheim Ducks ei jättänyt mitään jossiteltavaa otettuaan 20. perättäisen kotivoittonsa Calgary Flamesista.

Washington Capitals sai ottelusarjalleen loistoalun, kun se puristi lähes kirjaimellisesti viime sekunnin voiton runkosarjan voittaneesta New York Rangersista. Capitalsin sankariksi kohosi Joel Ward. Ward unohtui Rangersin puolustukselta, kun se jahtasi kiekossa kiinni ollutta Aleksandr Ovetškinia. Ovetškin ja Nicklas Bäckström tekivät maaliin tärkeän esityön kaivamalla kiekon kulmasta. Ovetškin pystyi syöttämään kiekon Wardille maalin kulmalle. Ward laukoi kiekon Rangersvahti Henrik Lundqvistin längistä sisään, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 1.3 sekuntia.

Ovetškin vei Capitalsin johtoon ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Capitals pääsi pelaamaan ottelun ensimmäistä ylivoimaansa. Ovetškin käytti vastustajan puolustajaa Dan Boylea näköesteenä tykittäessään kiekon ottelun ensimmäisen kerran ohi Lundqvistin.

Wardilla oli ennen ratkaisuosumaansa tilaisuus siirtää Capitals 2-0-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä kymmenen minuuttia, mutta mies osui maalin sijaan tolppaan. Tämä jäi miehen mieleen kummittelemaan, kun reilua viittä minuuttia myöhemmin Jesper Fastin jalka oli sopivasti Kevin Hayesin laukauksen tiellä ohjaamassa kiekon maaliin. 

Ankkalammella eivät vieraat vieläkään juhlineet

Anaheim Ducks ei ole hävinnyt ottelua Calgary Flamesia vastaan sitten kevään 2006 eikä hävinnyt vieläkään. Ducks tehtaili ottelun jokaisessa erässä kaksi maalia ja karkasi lopulta 6-1-voittoon. Enimmistä tehoista vastasivat Corey Perry, joka saalisti tehot 2+2 ja Ryan Getzlaf 1+3, mutta heidän lisäksi kymmenen muuta miestä pääsi pistetilastoihin.

Flamesin ylle tummia pilviä kasasivat tappion ohella tärkeiden pelaajien loukkaantumiset, kun Jiri Hudler ja Michael Ferland loukkaantuivat. Myös Johnny Gaudreau taklattiin ikävän näköisesti laitaan toisessa erässä eikä mies pelannut kolmannessa erässä, vaikka istuikin Flamesin penkillä. Karri Rämö vapautti Jonas Hillerin toisessa erässä vahtivuorosta, kun Hillerin taakse oli ehtinyt livahtaa kolme kiekkoa. Rämölle kertyi ottelussa peliaikaa reilut 37 minuuttia ja torjuntoja 18.

Matt Beleskey ja Patrick Maroon veivät Ducksin ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon. Flamesin puolustuksella oli hankaluuksia pitää isot miehet poissa pahanteosta. Toisessa erässä Perry ja Emerson Etem lisäsivät Ducksin johdon jo 4-0-lukemiin ja ottelu näytti selvältä. Päätöserässä Ducks onnistui iskemään vielä kaksi ylivoimamaalia ja ottamaan 6-0-johdon. Perry tehtaili ottelun toisen maalinsa ja Getzlaf ensimmäisensä, johon Sami Vatanen teki esityön. Vatasen napakka syöttö löysi Getzlafin maalin kulmalta ja Duckskipparilla oli helppo työ pistää kiekko reppuun. 

Tulokas Sam Bennett onnistui rikkomaan Flamesin kuparisen hieman ennen ottelun päätöserän puoliväliä, kun Francois Beaucheminin kiekon haltuunotto jalalla epäonnistui ja kiekko ohjautui Bennettin lapaan. Bennett laukoi rannelaukauksen ohi Frederik Andersenin. 

NY RANGERS-WASHINGTON 1-2 (tilanne 0-1)

ANAHEIM-CALGARY 6-1 (tilanne 1-0)

» Lähetä palautetta toimitukselle