Wallinheimo, Piispanen ja Louhivaara JYPiin

LIIGA / Uutinen
Jyväskylän JYP ilmoitti tehneensä sopimuksen Färjestadin maalivahti Sinuhe Wallinheimon kanssa. Joukkueen hyökkäykseen liittyvät Jokerien Arsi Piispanen sekä KooKoon Ossi Louhivaara.

Sinuhe Wallinheimo on jo vuonna 1992 maailmalle lähtenyt JYP-kasvatti, joka tekee pitkän ajan jälkeen kotiinpaluun. 32-vuotias maalivahti on pelannut kierroksensa aikana peräti kahdessatoista seurassa ja yhdeksässä eri sarjassa. Wallinheimon seuroja ovat: HIFK ja Lukko (SM-liiga), HIFK (A-nuorten SM-liiga), Karhu-Kissat (I divisioona), Denver (NCAA), Hershey ja Springfield (AHL), Mobile ja Mississippi (ECHL), EHC Neuwied (Saksan 2. Bundesliga), Revier Löwen (DEL) sekä viimeisimpänä Färjestad (Elitserien). Meriittejä tältä pitkältä kierrokselta ovat mm. AHL:n mestaruus vuodelta 1997 sekä DEL-liigan tähdistöön valinta. Parhaillaan Wallinheimo pelaa Elitserienin finaaleja Färjestadin paidassa. Hän oli kuitenkin läsnä tiedotustilaisuudessa, sillä hän oli lähettänyt Ruotsista tervehdyksensä videolla Jyväskylään.

– Viime vuosina olen kuullut pelkkää hyvää JYPistä ja JYPin organisaatiosta. Siellä on hyvä valmentaja ja hyvä maalivahtivalmentaja.

– Nöyrin mielin ollaan tulossa Jyväskylään ja työtä tekemään. Toivottavasti minusta on paljon apua JYPille, Wallinheimo lähetti terveisensä tv-ruudun kautta.

Jokereiden A-nuorissa päättyneen kauden pelannut hyökkääjä Arsi Piispanen on Jyväskylästä kotoisin oleva pelaajalupaus, joka palaa kaksivuotisella sopimuksella JYPiin. Isokokoinen hyökkääjä on Columbuksen NHL-varaus viime kesältä ja nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoa jo monen vuoden ajalta. Menneellä kaudella hän pelasi pääosin Jokerien A-nuorissa, jossa saavutti runkosarjassa ja pudotuspeleissä 46 ottelussa tehopisteet 8+28=36.

– Arsi on jyväskyläläislähtöinen pelaaja, joka muutti vanhempien työn mukana Helsinkiin B-nuorten iässä ja on ollut pitkään halukas liittymään takaisin JYPiin. Hän on hyvin menestynyt ikäkausimaajoukkueissa ja oli viime kaudella 19-vuotiaiden maajoukkueen paras maalintekijä. Pitkä, laiha poika, jonka parhaaseen SM-liigaiskuun menee vielä muutamia vuosia, JYPin pelaajascouttauksesta vastaava Jukka Holtari kertoi Piispasesta.

Ossi Louhivaara on 20-vuotias hyökkääjälupaus, joka on lähtöisin Kotkan Titaaneista. Hän on kiekkoillut kaksi edelliskautta Mestiksen KooKoossa ja herätti lupaavilla otteillaan monien seurojen kiinnostuksen. Louhivaaran sopimus JYPin kanssa on kahden vuoden mittainen.

– Hän kuului Arsin tavoin niihin nuoriin pelaajiin, joita moni liigajoukkue havitteli tänä keväänä riveihinsä. Ossi on ollut kahden kauden aikana kiinnostavimpia ja lupaavimpia Mestis-hyökkääjiä ja sai valita porukkansa monesta liigaseurasta. Hän suoritti tämän kauden aikana armeijan ja kärsi useista pikkuvammoista, mutta meidän kiinnostus Ossia kohtaan ei laantunut.

Viimeinen tilaisuudessa esitelty ulkopuolelta tuleva pelaaja on Jokipojissa tämän kauden pelannut hyökkääjä Pauli Piippo, joka liittyy seuraan kolmivuotisella sopimuksella. Piispasen tavoin varsin kookas hyökkääjä täyttää piakkoin 19 vuotta ja pelaa ensi kauden A-nuorissa.

JYPin viime kauden pelaajista ovat lisäksi solmineet jatkosopimukset puolustaja Mikko Mäenpää ja hyökkääjä Jari Jääskeläinen. A-nuorten lupaava hyökkääjä Miika Lahti on nostettu liigaryhmään, ja Valtteri Tenkasen sopimusta on jatkettu kevääseen 2007 asti.

Toimitusjohtaja Jukka Seppäsen mukaan joukkueeseen haetaan ensisijaisesti hyökkäyspään vahvistusta. Ensi kauden joukkueen pelaajia kartoitetaan vielä niin organisaation ulkopuolelta, päättyneen kauden joukkueen pelaajista kuin mitaleille päätyneestä A-juniorijoukkueestakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle