Vykoukal palaa kehiin, Mustonen KJT:sta lainaan Bluesiin

LIIGA / Uutinen
Espoon Blues saa joukkueeseensa sen tärkeimmän lenkin takaisin, kun puolustuksen johtohahmo Jiri Vykoukal palaa kentille nivusleikkauksesta toipuneena.

Vykoukal, jolta leikattiin nivunen joulutauolla, palaa Bluesin pelaavaan kokoonpanoon ensi lauantaina ottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Vykoukalin sairasloman pituudeksi ennustettiin ensin n. kahta viikkoa, mutta sittemmin siihen tuli n. puolet lisää.

Vykoukalin paluu piristänee selvästi Bluesin hyökkäys -ja puolustuspäitä, ja se saa näin parhaan kapellimestarinsa takaisin myös viivalle ylivoimaan. Vykoukalin puuttuminen pakotti Bluesin pelaamaan kapealla pakkikalustolla, ja mm. nostamaan KJT:sta Matti Tevasen pakkikalustoon. Lisäksi hyökkääjistä Jukka Tiilikainen ja Semir Ben-Amor pelasivat pakin paikkaa pulan ollessa pahimmillaan.

Jiri Vykoukal on tottunut pelaamaan huimia minuuttimääriä, jopa 30-40 minuuttia ottelua kohden, mutta tällä kertaa mies aloittanee löysemmin. Kestää aikansa toipua 100% kuntoon, mutta Jirin tapauksessa sitä voidaan odottaa jo ensi viikolta. Puolikuntoisenakin mies on suuri apu Bluesin nykyiselle pakkikalustolle, joka on ollut melkoisessa pyörityksessä viime peleissä.

Blues ilmoitti myös, että se etsii vielä yhtä puolustajaa riveihinsä ennen siirtoajan umpeutumista. Ulkomaalaiskiintiö on täynnä, joten mahdollinen uusi hankinta on suomalainen pelaaja. Mitään spekulaatioita pelaajan nimestä ei voida esittää, vaikka huhuja onkin liikkunut.