Vuosien 2019 ja 2020 MM-kisaisännät valittu

MAAJOUKKUE / Uutinen
Slovakialaiset saapuivat sankoin joukoin kannattamaan omiaan Ostravaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kansainvälinen jääkiekkoliitto valitsi vuoden 2019 kisaisännäksi Slovakian ja vuoden 2020 kisaisännäksi Sveitsin.

Vuoden 2019 miesten MM-turnaus pelataan Slovakiassa. Kisakaupunkeina toimivat itäisen Slovakian kulttuurikeskus Košice ja maan pääkaupunki Bratislava.

Bratislavan pelit pelataan maan KHL-joukkue HC Slovan Bratislavan kotihallissa, joka vetää jääkiekko-otteluissa reilut 9000 silmäparia. Košicen ottelut pelataan puolestaan HC Košicen kotiareenalla, jonne mahtuu vajaat 8500 katsojaa.

Viimeksi MM-kisat pelattiin Slovakiassa vuonna 2011, kun Suomi voitti MM-kultaa. Slovakian joukkueen mukana maan kaikkia neljää MM-mitalia voittamassa ollut Miroslav Šatan on iloinen, että kisat järjestetään jälleen Slovakiassa.

− Tunnelma oli loistava vuonna 2011. Ei vain pelaajille, vaan myös kiekkofaneille, joita oli saapunut kaikkialta maailmasta. Tuolloin maassa oli kiekkokuume, ja saimme esitettyä Slovakiaa koko maailmalle, Šatan iloitsi Kansainvälisen kiekkoliiton uutisessa.

Vuoden 2020 MM-turnaus järjestetään Sveitsissä. Sveitsissä kisakaupunkeina toimivat Zürich ja Lausanne. Viimeksi MM-kisat pelattiin Sveitsissä vuonna 2009. Tuolloin Leijonat jäi puolivälieriin, kuten nyt Tšekissä vuonna 2015.

» Lähetä palautetta toimitukselle