Vopat IFK:hon, Podkonicky Sveitsiin

LIIGA / Uutinen
Helsingin IFK on tiedottanut Roman Vopatin siirtymisestä seuran riveihin. Alkukauden Vopat on pelannut Tampereen Ilveksessä. Samalla Andrej Podkonicky siirtyy Sveitsiin Ambri-Piottan joukkueeseen.

Vopat, 25, on pelannut ennen Ilvestä mm. NHL:ssä St. Louis Bluesissa, Los Angeles Kingsissä, Chicago Blackhawksissa ja Philadephia Flyersissa sekä Essenissä Saksassa ja Pelicansissa Lahdessa. 133 NHL-ottelussa
Vopat keräsi 20 pistettä ja 253 jäähyminuuttia. Tämän kauden Ilveksessä Vopatin tehot ovat olleet 30 ottelussa 4+3. Viime kauden
saldot Lahdessa olivat 28 ottelussa 15+13. Vopat tunnetaan voimapelaajana, joka pelaa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

Vopatin siirto IFK:hon merkinnee käytännössä sitä, että kokeella ollut Jeff Scisson ei saa jatkopestiä. Ilveksen kohdalla Vopatin siirto vaikuttaa taloudellisiin seikkoihin. Rahaa saattaisi löytyä uusiin hankintoihin.

Andrej Podkonicky tuli IFK:hon suureen roliin ja häneen asetettiin
suuret toiveet. Slovakki aloittikin kauden hyvin, mutta hiipui
pelien edetessä, ja päätyi lopulta vilttiketjuun. Podkonicky ehti
kerätä 23 ottelussa tehot 3+6.

Podolle tulee Ambrissa rankka savotta, sillä Sveitsin ulkomaalaiskiintiö sallii pelaavassa kokoonpanossa vain kolme ulkomaalaista. Tällä hetkellä Ambrissa on jopa seitsemän ulkomaan apua, joten Podkonickyn täytyy taistella peliajastaan 25 tuntia vuorokaudessa. Joukkueesta löytyy jo valmiiksi sellaisia tuntemattomia suuruuksia kuten Martin Stepanek, Tomas Vlasak ja Robert Petrovicky.

» Lähetä palautetta toimitukselle