Voinovin tapaus poiki ennätyksen

NHL / Uutinen
Vajaa vuosi sitten Slava Voinovin elämäntilanne vaikutti hyvin erilaiselta kuin nykyisin.
Kuva © Getty Images
Vain kuusi ottelua kauden alussa pelannut Los Angeles Kingsin venäläispuolustaja Vjatšeslav "Slava" Voinov sai aikaan ennätyksen.

Los Angeles Kingsin puolustaja Slava Voinov tuomittiin 20. lokakuuta määrittelemättömän pituiseen pelikieltoon, kun häntä alettiin epäillä perheväkivallasta Los Angelesin poliisin toimesta. NHL:n työehtosopimuksen mukaan pelaaja voidaan tämänkaltaisissa tilanteissa asettaa pelikieltoon, kunnes asia saadaan käsitellyksi oikeudessa.

Ennen tuota päivämäärää, hallitsevan Stanley Cup -voittajan kautta ehti kestää vain kuusi ottelua, joissa Voinov pelasi isossa roolissa. Voinov merkkautti otteluissa kaksi syöttöpistettä ja pelasi joukkueensa toiseksi suurimmat peliminuutit. Näiden otteluiden jälkeen Voinovia ei enää kaukalossa nähty.

Voinovin tapaus pyöri paikallaan pitkään, mutta hetken tilanne näytti helpottavan kun Voinov osallistui joukkueensa vapaaehtoisiin harjoituksiin joulukuun alussa. Tämä tuotti Kingsille sadan tuhannen dollarin sakot ja Voinovin tilanne palasi lähtökuoppiinsa.

Tapaus Voinov tuotti Kingsille muutenkin ongelmia, kuin tämän sakon ja arvokkaan puolustajan menettämisen osalta. Ensimmäiset kuukaudet Voinovin reippaan neljän miljoonan dollarin arvoinen sopimus rasitti joukkueen palkkakattoa, vaikka pelaajaa ei kaukalossa nähty. Kingsin tiukan palkkatilanteen ja useiden loukkaantumisten vuoksi kalifornialaisjoukkue joutui turvautumaan halpohin hätäratkaisuihin, mutta lopulta Kings sai oikeuden listata Voinovin pitkäaikaisten poissaolijoiden listalle, jossa on yleensä vain pitkäaikaispotilaita. Tähän listalle nimettyjen pelaajien palkat eivät vaikuta joukkueen palkkakattoon.

Lopulta tammikuussa 25 vuotta täyttänyttä venäläispuolustajaa ei kaukalossa nähty koko loppukauden aikana. Hänen pelikieltonsa kesti näin 76 peräkkäistä runkosarjaottelua, mikä on modernin ajan NHL-ennätys. Kaikkien aikojen ennätys kyseessä on siltä osin, että koskaan aiemmin kukaan ei ole huilannut näin montaa ottelua saman kauden aikana pelikieltojen vuoksi, jotka on tuomittu kesken kyseisen kauden.

Voinovin sopimus Kingsin kanssa päättyy kauden 2018–19 jälkeen, mutta hänen tulevaisuutensa joukkueessa on avoin. Kunhan oikeudenkäynti on saatu loppuun, saadaan Voinovin jatkolle selvyyttä.

» Lähetä palautetta toimitukselle