Vlasak siirtyi Sveitsiin

LIIGA / Uutinen
Takaisin HPK:hon kesken viime kautta tapahtuneen NHL-paluunsa jälkeen siirtynyt Tomas Vlasak siirtyy Sveitsin liigassa pelaavan Ambri-Piottan riveihin. Sveitsiläisjoukkue kertoi siirrosta tänään lehdistötiedotteessaan.

Vlasak nousi Rinkelinmäen yleisön suursuosikiksi siirryttyään Tsekistä HPK:n riveihin. Kaksi perättäistä kautta Vlasak tavoitteli aivan pistepörssin kärkisijoja ja lukeutui liigan terävimpään tähdistöön. Vlasak oli myös omalta osaltaan auttamassa hämeenlinnalaisjoukkuetta kahteen otteeseen pronssimitaleille.

Todellinen taituritsekki on niinikään ollut tärkeä osa Tsekin maajoukkuetta ja päässyt ripustamaan kultamitalin kaulaansa kolmissa viimeisissä MM-kisoissa. Vlasak oli jälleen tänä keväänä luottoroolissa Tsekin kultajoukkueessa, vaikka kausi seurajoukkueissa menikin penkin alle. Kahden onnistuneen HPK-kauden jälkeen Vlasak päätti kokeilla onneaan rapakon takana saatuaan LA Kingsiltä hyvän yksisuuntaisen sopimuksen. NHL-pelit eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla vaan Vlasak palasi kesken kauden Hämeenlinnaan. Kevät toi kuitenkin mukanaan pettymyksiä, sillä Vlasakin saldo 27 pelissä oli ainoastaan kuusi maalia, ja muutenkin aiempien kausien hohto oli tiessään.

Jatkoajan iltapäivällä tavoittama HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela oli siirrosta täysin tietämätön. Korpelan mukaan Sveitsistä ei ole oltu Kerhoon yhteydessä millään tapaa ja hän kummasteli sveitsiläisseuran uutisointia suuresti. Myöhemmin illalla Korpela tiesi jo kertoa Vlasakin todellakin allekirjoittaneen sopimuksen sveitsiläisseuran kanssa. Korpela lupasi selvittää asian kulun perin pohjin ja edessä ovat neuvottelut Ambri-Piottan kanssa. Vlasakilla oli voimassaoleva kaksivuotinen sopimus HPK:n kanssa, joten siirto Sveitsiin ei tule kyseeseen ilman seuran suostumusta ja siirtokorvausten maksua.

HPK pyrkii Korpelan mukaan etsimään Vlasakille paikkaajan mahdollisimman pikaisesti. Vielä tällä hetkellä Korpela ei suostunut kertomaan mille pelipaikalle tai mistä ilmansuunnasta uutta miestä haetaan. HPK:lla on nyt kaksi tyhjää paikkaa ulkomaalaiskiintiössään ja uusien miesten hankkimiseen on vapautunut varmaankin lähemmäs toista miljoonaa markkaa.

Ambri-Piottan tiedote 8.6.2001

» Lähetä palautetta toimitukselle