Virkkunen palaa Ässiin, Nickerson ei

LIIGA / Uutinen
Ässät täydensi pelaajapakkaansa kahdeksalla uudella nimellä. Merkittävin tulokas on kahden Tappara-kauden jälkeen Poriin palaava Teemu Virkkunen. Ässien toivelistalla ollut puolustaja Matt Nickerson jatkaa sen sijaan omasta halustaan Pohjois-Amerikassa.

Ässissä hyvällä menestyksellä kaudet 2003–2005 pelannut laitahyökkääjä Teemu Virkkunen palaa pataan kahden vuoden sopimuksella. Mies tulee hakemaan Porista jälleen uutta nostetta uralleen.

– Viime kerralla täällä Teemu teki hyvää jälkeä ja pääsi pukemaan päälleen myös leijonapaitaa. Tapparassa hän kärsi vammoista, mutta on nyt täydessä kunnossa. Uskomme ja toivomme, että hän pystyy jatkamaan siitä, mihin viimeksi Ässissä jäi, toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki perusteli tuoretta hankintaa.

Toista toivottua paluumuuttajaa Ässät ei siis saa, vaikka Dallas Stars olisi päästänyt jenkkipuolustaja Matt Nickersonin Poriin. Mies jää kuitenkin omasta halustaan Pohjois-Amerikkaan.

– Matt olisi ollut erittäin tervetullut. Luulen, että hänen valinnassaan painoivat sopimusasiat. Mattilla ilmeisesti alkaa viimeinen vuosi nykyisestä sopimuksestaan, jonka vuoksi hän haluaa antaa näyttöjä nimenomaan Amerikassa, Hirsimäki harmitteli.

Vuoden jatkosopimuksen Ässät on sorvannut oman kasvattinsa Petteri Taskun kanssa. Seuran juniorikaartista sopimuksen ovat saaneet maalivahti Juha Järvenpää, puolustajat Jesse Jyrkkiö ja Miro Rahkola sekä hyökkääjä Henri Peltola. Uutena miehenä pataan tulee HPK:n nuori puolustaja Ossi Mänki. Järvenpään, Jyrkkiön, Rahkolan ja Mänkin sopimukset kattavat kolme kautta, Peltolan yhden.

Jo aiemmin kerrotun Anssi Rantasen lisäksi Forssasta Poriin saapuu hyökkääjä Veli-Matti Savinainen. Hän on Rantasen tavoin koeajalla syyskuun loppuun saakka.

Dallasista Ässät saanee tällä kertaa 1-2 pelaaja. Porilaisten toiveet ovat lähinnä hyökkääjissä. Dallas-kuvion lisäksi seura etsii markkinoilta vielä yhtä hyökkääjää. Pasi Saarela on Hirsimäen mukaan yhä yksi mahdollisuus.

– Pasi haluaa jatkaa uraansa ensisijaisesti Elitserienissä. Hän aikoo katsoa tilannetta ainakin NHL:n siirtorajalle saakka, jos lähtijöiden myötä löytyisi paikka. Kiinnostuneita olemme hänestä kyllä edelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle