Ville Uusitalo Pelicansiin, Loppi jatkaa Lahdessa

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicans ilmoitti tänään tehneensä kaksi seuraavaa kautta kattavan sopimuksen puolustaja Ville Uusitalon kanssa. Menneellä kaudella Uusitalo pelasi Mestistä Salamoissa ja liigaa Jokereissa. Lisäksi lahtelaisseura julkisti keskushyökkääjä Matias Lopin kahden vuoden pituisen jatkosopimuksen.

Jokereihin tammikuussa siirtynyt Ville Uusitalo ei vastoin aiempia tietoja jatkakaan seurassa enää tulevalla kaudella, vaan suuntaa Lahteen ja Pelicansiin. Pelicans tiedotti tänään taitavan puolustajan tehneen seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen.

26-vuotias Uusitalo pelasi kevään mittaan Jokereissa uransa ensimmäiset liigapelit. 14 ottelussa hän merkkautti tililleen yhden syöttöpisteen ja 8 rangaistusminuuttia. Ennen jokerisopimustaan Uusitalo tehoili Mestiksen Salamoissa "piste per peli" –tahdilla.

Uusitalo on kiekollisesti taitava puolustaja, jonka parhaat avut ovat hyökkäysten tukemisessa. Fysiikassa ja puolustamisessa sen sijaan on paljonkin kehittämisen varaa. Uransa aikana espoolaislähtöinen Uusitalo on pelannut myös Ranskassa, Ruotsissa ja Italiassa.

– Uusitalo paikkaa Kimmo Pikkaraisen jättämää aukkoa puolustuksessa, kertoi Pelicans-valmentaja Hannu Aravirta tuoreeseen hankintaan liittyvistä odotuksista.

Uusitalon sopimuksen myötä Pelicansin puolustus on käytännössä valmis tulevaan kauteen, eikä uusia pelaajia enää haeta.

Loppi jatkaa Lahdessa, joukkue lähes valmis

Myös Pelicansin lähes valmis hyökkäyskalusto täydentyi entisestään, kun keskushyökkääjä Matias Loppi allekirjoitti kaksi seuraavaa kautta kattavana jatkosopimuksen. Loppi, 26, saalisti menneellä kaudella tehot 7+14=21. Juonikkaan hyökkääjän kausi oli erittäin ailahteleva, mutta valmennusjohto ei halunnut päästää häntä kiekollisen potentiaalinsa kanssa muualle.

– Valmentajat ovat puhuneet jo pidemmän aikaa, että he haluavat Lopin jatkavan Pelicansissa. Häntä ei ole iällä pilattu, ja hänen on mahdollista tehdä sama kuin Ville Viitaluoma SaiPassa, seuran toimitusjohtaja Ilkka Kaarna kommentoi toiveikkaana.

Loppi on IFK:n kasvatti, joka ei lupaavan junioriuran jälkeen kuitenkaan pystynyt lyömään itseään läpi Helsingissä. Sen sijaan tie vei SaiPan ja KJT:n kautta Ruotsiin ja Italiaan. Kaudeksi 2004–2005 Loppi palasi takaisin pääkaupunkiseudulle, Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen riveihin. Erinomaisen kauden jälkeen hän seurasi valmentaja Jami Kauppia Pelicansiin.

Lopin sopimuksen julkistaminen tapahtui myöhäisessä vaiheessa, sillä tämä harkitsi uransa lopettamista. Haaveet lentäjäkoulutuksesta kuitenkin kariutuivat, ja näin jääkiekko voitti ainakin toistaiseksi.

Pelicansilla on keskushyökkääjäosastolle jo kokeneet Tonit Koivunen ja Sihvonen. Lisäksi sekä Henri Heinolla että Ville-Matti Koposella on edellytykset pelata keskellä. Pelicansin on uskottu metsästävän ykkössentteriä, eikä Lopin sopimuksen jatkaminen välttämättä tarkoita sitä, että haku päättyisi nyt.

– Laitahyökkääjästä on vaikea tehdä keskushyökkääjä, mutta sentterin sijoittaminen laitaan ei ole ongelma, Kaarna vihjasi.

Uusitalo ja Loppi mukaanluettuna Pelicansilla on tulevaksi kaudeksi jo 23 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle