Ville Peltonen pitkälle sairaslomalle

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokereiden Ville Peltonen loukkaantui torstai-illan ottelussa JYPiä vastaan. Sairasloman pituutta on vielä vaikea arvioida, mutta ensi diagnoosin mukaan Jokereiden kapteeni ja kultakypärä joutuu huilaamaan 2-6 viikkoa polven sivusidevamman vuoksi.

Peltosen polvi vääntyi pahasti törmäystilanteessa, johon olivat osallisina Peltonen, JYPin puolustaja Petri Virolainen ja Jokereiden hyökkääjä Jukka Hentunen. Aivan toisen erän loppuhetkillä Hentunen ja Virolainen väänsivät kiekosta JYPin siniviivan tienoilla, ja Peltosen ajauduttua samalle linjalle kolahtivat Virolaisen ja Peltosen jalat toisiinsa. Tapaukseen ei liittynyt mitään rangaistavaa, vaan se oli puhdas vahinko.

Jokerikippari poistui tapauksen jälkeen suoraan pukusuojan puolelle, eikä palannut kaukaloon erätauon jälkeen.

- Todennäköisesti sivusidevamma, Peltosen polvi lonksuu ja heiluu joka suuntaan, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Raimo Summanen ottelun jälkeen.

- Nivelsiteissä on jotain vammaa, mutta turvotuksen vuoksi ei voi tarkemmin vielä tutkia. Perjantaina Peltonen menee magneettikuvauksiin, ja me tiedotamme heti jos tulee jotain tiedotettavaa, kertoi Summanen.

Loukkaantumisten riivaama Peltonen menetti lähes koko viime kauden olkapäävammojensa vuoksi. Tällä kaudella Peltonen on ollut koko liigan parhaimpia pelaajia, ja Jokereiden kirkkain ykköstähti on iskenyt 40 ottelussa 18 maalia ja 18 syöttöä, yhteensä 36 pistettä.

Jokereille Peltosen poissaolo on raskas taakka kannettavaksi. Joukkueen kapteeni on voittanut Jokereille otteluita lähes yksinään ja tehnyt paljon ratkaisevia maaleja. Kuluneella viikolla Peltonen on ollut jälleen Jokereiden ratkaisupelaaja. Tiistaina mies teki ja syötti ratkaisevat maalit IFK:ta vastaan, ja tänäänkin Jokerit nousi JYPiä vastaan tasatilanteeseen Peltosen maaleilla. Kolmannessa erässä Peltosen poissaolon huomasi välittömästi, kun ratkaisupelaajaa ei voittomaalin tekoon löytynyt Jokereiden etsikkoajan aikana, ja tämän jälkeen JYP korjasikin pistepotin mukanaan.

- Todella paha juttu. Runkosarjan voitto tässä menee, kommentoi valmentaja Summanen Peltosen menetystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle