Ville Nieminen Malmön riveihin

NHL / Uutinen
Ruotsin Allsvenskaniin tippunut Malmö ilmoitti perjantaina kahdesta nimekkäästä suomalaiskaappauksesta. Joukkueen riveihin liittyvät hyökkääjät Ville Nieminen ja Mikko Eloranta.

Ville Niemisen karistaa toistaiseksi Pohjois-Amerikan tomut jaloistaan ja siirtyy Malmö Redhawksiin. Niemisen ura Atlantin takana alkoi jo 20-vuotiaana vuonna 1997, eikä hän sen jälkeen ole Euroopan sarjoissa pelannut työsulkukautta lukuun ottamatta.

Nieminen on pelannut 385 NHL-ottelua ja tehnyt niissä 117 pistettä. Voimahyökkääjä on ehtinyt pelata seitsemässä NHL-seurassa. Stanley Cupin hän voitti Coloradon paidassa vuonna 2001.

Kevään mittaan Nieminen oli tiedotusvälineissä puhunut mahdollisuudesta palata Eurooppaan, eikä hän sulkenut Suomeakaan pois vaihtoehdoista. Malmö kuitenkin sai sorvattua suoraan kaksivuotisen sopimuksen.

− Nieminen on kansainvälisesti tunnettu hyökkääjä, joka tuo joukkueeseemme huippuosaamista. Lisäksi hän tuo voittaja-asennetta ja johtajuutta, kun hän on kaiken lisäksi voittanut Stanley Cupinkin, kommentoi Malmön urheilupäällikkö Peter Andersson.

Myös toinen entinen NHL-hyökkääjä Mikko Eloranta siirtyy Redhawksiin. Eloranta ehti pelata neljä kautta maailman ykkösliigaa vuosina 1999−2003, mutta viimeiset neljä kautta hän on pelannut Euroopassa. Hänen edellinen seuransa on sveitsiläinen Rapperswil-Jona.

Elorannan kausi 2005−06 jäi torsoksi loukkaantumisten takia, mutta menneellä kaudella hän teki Sveitsin A-liigan 33 ottelussa 25 pistettä. Elokuussa 35 vuotta täyttävä Eloranta tunnetaan kovasta työmoraalistaan, ja urheilupäällikkö Andersson luonnehtii hankintaa merkittäväksi rutiinin ja kokemuksen kannalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle