IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Ville Leino siirtyy Detroitiin

LIIGA, NHL / Uutinen
Päättyneen SM-liigakauden parhaaksi pelaajaksi valittu Ville Leino siirtyy Detroit Red Wingsin riveihin. Sopimus on yksivuotinen.

Detroit on hankkinut ensi kauden miehistöönsä Ville Leinon. Yksivuotisen tulokassopimuksen yksityiskohtia, kuten palkkalukemia, seura ei tiedotuslinjansa mukaisesti paljastanut.

Leino sijoittui päättyneellä liigakaudella SM-liigan pistepörssin kakkoseksi Janne Pesosen jälkeen. Leino kuitenkin pokkasi Lasse Oksanen -palkinnon runkosarjan parhaana pelaajana sekä Kultaisen kypärän pelaajien eniten arvostamana pelaajana. Hän teki runkosarjan 55 ottelussaan tehot 28+49=77 ja pudotuspelien 14 ottelussa 8+11=19.

Savonlinnassa kiekko-oppinsa saanut Leino on pelannut urallaan enimmäkseen keskushyökkääjänä, mutta Jokereissa hän pelasi menneellä kaudella enimmäkseen laidassa. Aiemmin urallaan Leino on pelannut kasvattajaseuransa SaPKon lisäksi Ilveksessä ja HPK:ssa.

Leinosta tulee historian toinen suomalaispelaaja Detroitin organisaatiossa. Ensimmäinen on Valtteri Filppula, joka parhaillaankin pelaa konferenssifinaaleja Red Wingsin paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle