TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Ville Kiiskiselle kaikkien aikojen jäähyennätys

MESTIS / Uutinen
HeKi-hyökkääjä Ville Kiiskinen teki kiekkohistoriaa perjantain TV-kamppailussa Joensuussa. Jo kuuden sekunnin pelin jälkeen otettu kaksiminuuttinen estämisestä nosti Kiiskisen Mestis-tason kaikkien aikojen jäähypörssin kärkeen.

Kiiskinen ehti avaamaan Joensuussa kauden maalitilinsäkin, mutta kasvatti myös ottelun toisessa erässä jäähytilaston ennätyslukemaansa vielä laitataklauksesta saadulla kakkosella.

Kaikkiaan hänellä on nyt kasassa 641 minuuttia 426 ensimmäisen divisioonan sekä Mestiksen runkosarjaottelustaan. Minuuteista neljäkymmentä on peräisin tämän kauden kahdeksastatoista ottelusta.

Lahtelaislähtöinen Kiiskinen, 29, on yksi Mestiksen kokeneimmista pelaajista. Hän edusti Pelicansia ykkösdivisioonassa neljän kauden ajan ja oli nostamassa lahtelaisia SM-liigaan.

Sittemmin kookas hyökkääjä on edustanut Mestis-tasolla HeKin lisäksi myös KooKoota, FPS:ia, Jukureita ja Hermestä. Tehopisteitä Kiiskisellä on yhdeltätoista kaudeltaan kasassa parisensataa.

Kiiskinen syrjäytti ykkössijalta Gennadi Kurdinin, joka pelasi ykkösdivisioonaa SaPKossa kaudet 1993-98. Venäläishyökkääjä keräsi 212 ottelustaan 637 minuutin verran rangaistuksia.

Kurdinin sijoitus kaikkien aikojen jäähypörssissä pudonnee pian lisäpykälällä, sillä Salamoissa puolustava Marko From hönkii jo niskaan. Fromille on tuomittu uran 325 ottelun aikana 607 rangaistusminuuttia.

» Lähetä palautetta toimitukselle