Viljanen ja Westermarck täydentämään Sportin takalinjoja - Tuulola siirtyy AHL:ään

LIIGA / Uutinen
Viljasen viime kausi kului Ilveksessä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Sportin puolustuskalusto täydentyy kahdella pelaajalla, kun Valtteri Viljanen ja Victor Westermarck siirtyvät Vaasaan. Joukkueen viime kauden tehokkain puolustaja Joni Tuulola puolestaan on tehnyt koeaikasopimuksen AHL:ään ja lähtee Pohjois-Amerikkaan välittömästi.

Porilaislähtöinen Valtteri Viljanen kiekkoili päättyneen kauden Ilveksessä. 24-vuotias puolustaja kokosi tamperelaisryhmässä 55 ottelussa tehot 3+14. Viljasella on liigakokemusta Ilveksen lisäksi myös kasvattajaseurastaan Ässistä ja kaikkiaan hänellä on liigapelejä vyöllään 225.

− Valtteri on luisteluvoimainen puolustaja, jolla on hyvät kiekolliset ominaisuudet. Rightin pelaajana hän tuo myös lisää mahdollisuuksia ylivoimapelaamiseen, kertoi Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Victor Westermarck siirtyy vaasalaisryhmään Mestis-joukkue Espoo Unitedista, jossa pelasi kaksi edelliskautta. Päättyneellä kaudella 24-vuotias puolustaja tehtaili espoolaispuolustuksessa 50 ottelussa tehot 7+13. Jäähongan kasvatti on pelannut urallaan myös 87 Liiga-ottelua Bluesin paidassa.

− Victor oli viime kaudella Mestiksen parhaita puolustajia. Häneltä löytyy kokoa ja rightin kätisyys, josta on meille hyötyä. Monipuolisena pelaajana pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimassa, kuvaili Jämsä.

Molempien pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia.

Vaasalaisryhmässä ovet käyvät myös toiseen suuntaan, kun puolustaja Joni Tuulola siirtyy AHL-kaukaloihin. Chicago Blackhawksin kesällä 2015 varaama Tuulola teki koeaikasopimuksen AHL-joukkue Rockford IceHogsiin, joka on Blackhawksin farmijoukkue. 22-vuotias puolustaja iski Sportissa päättyneellä kaudella 58 ottelussa seitsemän maalia ja antoi 23 syöttöä. 

− Olemme tietysti iloisia, että Joni nousee täältä isompiin ympyröihin. Se oli yksi suuri syy tulla Sportiin, että hän saavuttaa seuraavan tason. Puolustajan tontti on nyt avoinna ja etsimme siihen pelaajaa, Jämsä totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle