TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Viisi uutta pelaajaa Espooseen

LIIGA / Uutinen
Bluesin hankintoja ovat hyökkääjät Ville Viitaluoma, Martin Kariya ja Jari Tolsa sekä puolustajat Samuli Suhonen ja Kimmo Pikkarainen. Seura julkaisi myös kolme jatkosopimusta.

25-vuotias Viitaluoma löi itsensä läpi viime kaudella SaiPassa. Keskushyökkääjä oli 45 tehopisteellään lappeenrantalaisten pisteykkönen ja koko sarjankin pistepörssissä kuudes. Viitaluoma on pelannut urallaan SaiPan lisäksi SM-liigaa myös HIFK:ssä ja Pelicansissa.

Kariyan veljestrion nuorimmainen, 24-vuotias Martin, siirtyy Espooseen Norjasta Stjernen Hockey –seurasta. Pienikokoinen Kariya pelasi aiemmat kaudet Aasian liigassa ja AHL:ssä. 25-vuotiaan Tolsan siirron Jatkoaika uutisoi jo alkuviikosta.

Suomalaissyntyisellä Tolsalla on kaksoiskansalaisuus, joten häntä ei lasketa mukaan Bluesin tulevan kauden ulkomaalaiskiintiöön. Näin seuran ulkomaalaispelaajat tulevalla kaudella ovat Brückler, Kariya sekä Joakim Eriksson ja Ladislav Kohn.

Uudet Blues-puolustajat pelasivat viime kaudella SM-liigaa. Pikkarainen, 29, oli Pelicansin ja Suhonen, 26, KalPan tehokkain puolustaja runkosarjassa. Pikkarainen on pelannut liigaa myös Jokereissa, KalPassa ja JYPissä. Suhoselle viime kausi oli ensimmäinen liigatasolla.

Viitaluoman, Suhosen ja Pikkaraisen sopimukset Bluesin kanssa kattavat kaksi seuraavaa kautta. Tolsan sopimus on muodoltaan 1+1 vuotta ja Kariyan yksivuotinen. Uusien pelaajien lisäksi Blues julkaisi myös vuoden mittaiset jatkosopimukset maalivahti Bernd Brücklerin sekä hyökkääjien Kari Kalton ja Semir Ben-Amorin kanssa.

Brückler, 24, tuli Espooseen tammikuussa ja pelasi vahvan kevään. Menneellä kaudella seitsemän maalia iskeneelle 27-vuotiaalle Kaltolle tuleva kausi on jo seitsemäs Bluesissa. Ben-Amor, 23, pelasi runkosarjassa 41 ottelua, joissa syötti seitsemän maalia.

Bluesilla on sopimukset ensi kaudesta 24 pelaajan kanssa. Viime kauden hyökkääjistä Timo Hirvonen lopettaa uransa ja Olli Ahonen pitää välivuoden olkapäävamman vuoksi. 32-vuotias Hirvonen palasi viime kaudeksi Espooseen, jossa pelasi urallaan liigaa yhteensä 12 kauden ajan. 27-vuotiaalle Ahoselle mennyt kausi oli neljäs Bluesissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle