Viisi suomalaista syöttöpisteille viime yön NHL-kierroksella

Vancouver ja Pittsburgh voittivat jatkoajalla. Ottawassa Magnus Arvedsson iski kahdesti ja Patrick Lalime piti nollan. Montrealissa Maple Leafs voitti jo seitsemännen peräkkäisen vierasottelunsa.

Toronto Maple Leafs kävi hakemassa täyden pistepotin Montrealista. Kotijoukkue Canadiens johti ottelua jo 3-1, mutta Leafs onnistui voittamaan.

Ottelun suurimman pistesaaliin keräsi Leafsin Alexander Mogilny, joka teki ottelun avausmaalin toisen erän alkuun ja syötti kaksi muuta Leafs-maalia. Canadiens onnistui tasoittamaan pelin reilut seitsemän minuuttia myöhemmin Richard Zednikin osumalla. Tasan kolme minuuttia myöhemmin Canadiens iski uudelleen ja kun erää oli pelattu reilut 15 minuuttia kotijoukkue oli 3-1-johdossa.

Leafsin kapteeni Mats Sundin onnistui kaventamaan vielä toisen erän puolella, joten päätöserään siirryttiin Canadiensin maalin johdossa. Maple Leafs iski kolmannessa erässä viimeisen viiden ja puolen minuutin aikana kolmesti ja voitti lopulta 5-3-numeroin.

Kaikki kolme ottelussa pelannutta suomalaista, Canadiensin Saku Koivu ja Leafsin puolustajat Jyrki Lumme ja Aki Berg, saivat tililleen yhden syöttöpisteen. Samalla Koivu jakaa yhden kauden piste-ennätystään 56 pisteellään.

Canucks jatkaa rynnistystään

Vancouver Canucks ja Edmonton Oilers kohtasivat viidennen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa.

Vancouverin ruotsalaispakki Mattias Öhlund ampui ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä kotijoukkue Oilers iski kahdesti. Ensin Shawn Horcoff tasoitti pelin Mike Conrien syötöstä ja erän toiseksi viimeisellä minuutilla Ales Pisa vei Oilersin ylivoimalla johtoon. Kun erää oli jäljellä vain 22 sekuntia, Canucksin Trevor Linden tasoitti pelin 2-2-lukemiin.

Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty. Jatkoajalla Canucksin Brendan Morrison iski 3-2-ratkaisun reilun minuutin pelin jälkeen.

Vancouver Canucks ei ole hävinnyt 12 peliin.

Lalime ja Sens nollasivat Saalistajat

Senatorsin maalivahti Patrick Lalime joutui torjumaan 18 kertaa pelatessaan kauden kahdeksannen nollapelinsä. Tällä määrällä Lalime pitää hallussaan nollapelien kärkisijaa.

Nashville Predatorsia vastaan Senatorsin maalinteosta vastuun kantoivat pääosin ruotsalaiset. Daniel Alfredsson ampui ottelun avausmaalin, joka samalla oli ottelun voitto-osuma. Päätöserän alussa Sens teki kaksi maalia nopeasti. Ensin Magnus Arvedsson ampui 2-0-ylivoimamaalin ja 23 sekuntia myöhemmin Brian Pothier lisäsi Senatorsin johtoa. Arvedsson ohitti Predatorsin maalivahdin vielä kerran, ottelun viimeisellä minuutilla, ja Senators voitti 4-0.

Red Wings voitti Washingtonissa, Panthers Phillyssä

Detroit Red Wings voitti Washington Capitalsin selvästi 5-1 MCI Centerissä. Red Wings johti ottelua avauserän jälkeen 2-0 Mathieu Dandenault’n ja Pavel Datsyukin maaleilla. Toisessa erässä Wings lisäsi johtoaan Tomas Holmströmin maalilla. Päätöserässä Capitals tuli vielä peliin mukaan, kun Sergei Gonchar ampui 3-1-kavennuksen, mutta Red Wings iski vielä kahdesti kiekon ohi Caps-vahti Olaf Kölzigin ja ottelu oli sillä selvä.

Philadelphiassa suurin sankari oli vierasjoukkue Florida Panthersin maalivahti Roberto Luongo, joka torjui 44 Flyers-kutia ja auttoi joukkueensa 4-2-voittoon. Panthers johti ottelua avauserän jälkeen Viktor Kozlovin maalilla, mutta Flyers tasoitti toisessa erässä. Päätöserän vei maalien merkeissä selkeästi Panthers, 3-1. Pantterit iskivät kahdesti ennen erän puoliväliä, ensin Marcus Nilson 2-1 ja sitten Matt Cullen 3-1. Flyersin värikäs persoona Jeremy Roenick kavensi vielä 3-2-lukemiin erän lopussa, mutta Kristian Huselius ratkaisi ottelun pistämällä kiekon tyhjään Flyers-maaliin. Panthesille 4-2-voitto.

Sekä Flyersin Sami Kapanen että Panthersin Olli Jokinen saivat yhden syöttöpisteen ottelussa.

Pens jatkoajalla voittoon

Pittsburgh Penguins on yksi Itäisen konferenssin joukkueista, joka tarvitsee kipeästi voittoja selviytyäkseen pudotuspeleihin. Viime yönä Pens kohtasi St. Louis Bluesin kotihallissaan Mellon Arenalla.

Varsinaisen peliajan ainoat maalit pittsburghiläisyleisö näki toisessa erässä. Ensin iski Penguins Rico Ratan maalilla. Blues tasoitti reilu minuutti myöhemmin Pavol Demitran osumalla. Jatkoajalla ratkaisun teki Shawn Heins Mario Lemieux’n syötöstä. Maali oli samalla Heinsin ensimmäinen kahteen ja puoleen vuoteen.