Viime kauden komeetta pysäytti mestarien lennon

Hutchinson vei tämänkin kaksintaistelun Hossaa vastaan.
Winnipeg Jets venyi voittoon loisteliaan maalivahtipelinsä ansiosta yön NHL-kierroksella.

Viime kauden aikana läpimurtonsa NHL-tasolla tehnyt Winnipeg Jetsin kakkosvahti Michael Hutchinson nousi illan tähdeksi, kun Jets taisteli kotivoiton keskisen divisioonan vastustajastaan ja hallitsevasta Stanley Cup -mestarista Chicago Blackhawksista. Samalla Blackhawksin neljän ottelun voittoputki tuli tiensä päähän.

Hutchinson joutui todella urakoimaan voittonsa eteen: hänelle kirjattiin peräti 45 torjuntaa, mukana lukuisia paraatipelastuksia. Hutchinson on nyt pelannut kahdessa Jetsin kolmesta edellisestä ottelusta ja on saalistanut voitot molemmissa pelaamissaan otteluissa.

25-vuotias kanadalaisvahti on muutoinkin aloittanut kautensa erinomaisesti torjuntavastuuta saatuaan: hän on luistellut tolppien väliin neljään otteluun ja poistunut jokaisesta voittajana. Hänen taakseen on tehty 1,75 maalia ottelua kohden torjuntaprosentinkin ollessa mairitteleva 94,9.

Tulikuuman maalivahtinsa lisäksi Jets turvasi jälleen ykkösketjuunsa, joka juoni kiekon kahdesti Blackhawks-maaliin. Sentteri Bryan Little alusti sekä Blake Wheelerin että kapteeni Andrew Laddin osumat.

Blackhawks painosti, Jets kuittasi palkinnon

Ottelun kulku oli selvä jo sen alkuhetkiltä lähtien: Blackhawks vie, Jets taistelee vastaan. Blackhawks pääsi heti ottelun alussa määräämään pelin tahtia, kun Jetsin ruotsalaispuolustaja Tobias Enström ohjattiin jäähyaitioon. Mestareiden ylivoima toimi tehokkaasti. Artemi Panarinin laukauksen Hutchinson vielä torjui, mutta joutui antautumaan noin minuuttia myöhemmin Patrick Kanen rannelaukauksen painuessa verkkoon.

Jets nousi rinnalle vielä ennen erän puolta väliä. Little vei puhtaasti hyökkäyspään aloituksen Blackhawks-kapteeni Jonathan Toewsia vastaan ja Wheeler tykitti kiekon ohi Corey Crawfordin.

Jets nousi ensimmäisen kerran johtoon toisessa erässä, kun Ladd lapioi Crawfordin eteensä torjuman kiekon maaliin ylivoimalla. Blackhawks ei painostuksestaan huolimatta onnistunut ohittamaan Hutchinsonia enää toistamiseen. Ottelun lopullinen niitti nähtiin kolmannen erän alkupuoliskolla, kun Mark Scheifele viimeisteli juuttitulokas Nikolaj Ehlersin esityöstä loppulukemiksi 3-1.

Bylsman paluu päättyi tappioon, Stars nousi tappion partaalta voittoon

Ron Hainsey nousi ratkaisijaksi jo toisessa ottelussa peräkkäin, kun Carolina Hurricanes voitti New Yorkissa Islandersin jatkoajalla lukemin 2-3. Alkuviikolla Hainsey maalasi voittomaalin Hurricanesin voitto-ottelussa Detroit Red WIngsiä vastaan.

Buffalo Sabres -päävalmentaja Dan Bylsman paluu entiseen kotihalliinsa ei sujunut aivan kuten amerikkalaisvalmentaja olisi halunnut, vaan kotijoukkue Pittsburgh Penguins nappasi voiton 4−3-lukemin. Sekä Olli Määttä että Rasmus Ristolainen kasvattivat pistesaldojaan maalisyötöillä.

Dallas Stars nousi kahden maalin takaa rinnalle ja jatkoajalla ohi kotijäällään Vancouver Canucksia vastaan. Jyrki Jokipakka alusti Starsin avausmaalin ja Antti Niemi torjui kotijoukkueen maalin suulla.

Juuri farmijoukkueesta nostettu Leon Draisaitl loisti illan hahmona, kun Edmonton Oilers aiheutti Montreal Canadiensille toisen peräkkäisen tappionsa. Supertulokas Connor McDavid säesti kahdella syöttöpisteellään.

NY ISLANDERS - CAROLINA 2-3 ja.
PHILADELPHIA - NEW JERSEY 1-4
PITTSBURGH - BUFFALO 4-3
TAMPA BAY - COLORADO 1-2
ST. LOUIS - ANAHEIM 2-1
WINNIPEG - CHICAGO 3-1
DALLAS - VANCOUVER 4-3 ja.
EDMONTON - MONTREAL 4-3