Viihdettä, jännitystä ja intensiteettiä, nelosketjun mies Bostonin ratkaisijana

Andrew Ference ja Daniel Paille juhlivat ottelun ratkaisumaalia.
Stanley Cup -finaalien toinen osaottelu päättyi Boston Bruinsin 2-1-voittoon. Kamppailu ratkesi jatkoajalla Daniel Paillen maalilla.

Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin välinen Stanley Cup -finaalisarja on nyt tasatilanteessa 1-1.

Toisen osaottelun ehdottomat tähtipelaajat löytyivät tolppien välistä. Bostonin Tuukka Rask torjui kamppailussa 33 kertaa ja pysäytti otteillaan Chicagon avauserän rynnistyksen. 26 laukausta torjunut Blackhawksin Corey Crawford piti joukkuettaan pystyssä kolmannen erän vaikeilla hetkillä.

Kamppailu ratkesi ensimmäisen osaottelun tavoin vasta jatkoajalla, kun Bostonin nelosketjussa pelaava Daniel Paille teki voittomaalin ajassa 73.48. Paille oli syöttäjänä Bruinsin ensimmäisessä maalissa.

Rask intiaanien tulituksessa

Ottelun avauserä oli lähes täyttä Chicagon hallintaa. Kotijoukkue oli selkeästi vahvempi sekä kiekollisessa että fyysisessä pelaamisessa. Ensimmäisen erän paras pelaaja oli kuitenkin Bostonin maalilla 18 laukausta torjunut Rask.

Lukuisia huippupelastuksia esittänyt Rask joutui antautumaan ajassa 11.22, kun Patrick Kanen laukauksesta lähtenyt maalinedushässäkkä johti maaliin. Rask torjui vuorotellen Kanen, Patrick Sharpin ja Michal Handzusin yritykset. Lopulta miehiä oli maalilla niin monta, ettei suomalaisvahti nähnyt Sharpin laukausta, joka painui verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Jonathan Toewsin vanhanaikainen upposi Raskin taakse, mutta peli oli ehditty puhaltaa poikki ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Neljä kertaa ensimmäisessä erässä laukoneen Bostonin ainoa maalintekopaikka oli Jaromir Jagrilla, jonka yläkulmaa tavoitelleen rannelaukauksen Crawford torjui räpylällään varmasti.

Tuukka Raskin maalilla oli välillä ahdasta.

Karhut heräilevät talviunilta

Chicago laski toiseen erään tempoa ja päästi Bostonin peliin mukaan. Bruinsin pelinrakentelussa ja hyökkäyspelaamisessa oli edelleen parantamisen varaa. Etenkin David Krejcin johtamalta ketjulta puuttui aiemmista otteluista tuttu vaarallisuus.

Vierasjoukkue tuli tasoihin erän puolivälin jälkeen, kun Paille karvasi kiekon maalin takaa ja nousi röyhkeästi maalille. Chris Kelly sai pelivälineen ja laukoi 1-1-tasoituksen ohi Crawfordin.

Toisen erän lopussa molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus siirtyä johtoon. Ensin Blackhawksin Brandon Saad pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tilanne katkesi Dennis Seidenbergin kampitukseen ja Bruins-jäähyyn. Bostonin Brad Marchandilla oli toisessa päädyssä samanlainen tilanne, mutta kanadalaishyökkääjän laukaus osui tolppaan.

Päätöserä oli Bostonin hallintaa. Yllättävän monta harhasyöttöä omalla puolustusalueellaan antanut Blackhawks-puolustus oli ajoittain hätää kärsimässä. Chicago-maalia vartioinut Crawford näytti torjunnoillaan, ettei Rask ole kentän ainoa kuuma maalivahti.

Ottelun alkupuolen varjojen mailla harhaillut Jagr syttyi kolmannessa erässä liekkeihin. Tshekkitaituri harhautteli muutaman kerran näyttävästi ja jakoi ketjukavereilleen loistavia syöttöjä. 41-vuotias veteraanihyökkääjä hakee edelleen ensimmäistä maaliaan tämän vuoden pudotuspeleissä.

Paille nousee sankariksi

Jännittävän kamppailun ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Kolmanteen jatkoerään edennyt ensimmäinen osaottelu ei painanut kummankaan joukkueen jaloissa, vaan molemmat pelasivat kovalla intesiteetillä.

Boston onnistui luomaan enemmän tekopaikkoja. Ahnaasti ratkaisua hakenut Jagr osui tolppaan heti jatkoerän alussa. Hieman myöhemmin Nathan Hortonin laukauksesta seurannut irtokiekko tuli Krejcille, jonka yritys kimposi maalin katon kautta ohi.

Paille ratkaisi ottelun tarkalla laukauksella alanurkkaan. Tyler Seguin antoi loistavan poikittaissyötön ja Paille sai tähdätä vetoaan rauhassa. Kiekko suhahti verkkoon ja Boston toi sarjan tasoihin.

Stanley Cup -finaalien kolmas osaottelu pelataan Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä.

CHICAGO – BOSTON 1-2 ja.