Vezina-finalistit julki - Rinne sai seurakseen kaksi kanadalaista

NHL / Uutinen
Pekka Rinteen hyvät otteet runkosarjassa huomioitiin.
Kuva © Getty Images
NHL julkaisi finalistit liigan parhaalle maalivahdille myönnettävän Vezina Trophyn saajaksi. Tänä vuonna kolmen kärjessä ovat Pekka Rinteen lisäksi kanadalaiset Carey Price ja Devan Dubnyk.

Devan Dubnyk liittyi Minnesota Wildin riveihin 15. tammikuuta, jolloin Wild oli kahdeksan pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Dubnyk urakoi Wild-paidassa 38 ottelua, joista hän voitti 27 pysäyttäen 93,6% hänen maaliaan kohden lauotuista kiekoista. Dubnykin päästettyjen maalien keskiarvo näissä otteluissa oli 1,78. Dubnykin häikäisevät otteet olivat suurin syy, jonka takia Wild nousi lopulta pudotuspelijoukkueeksi. Dubnyk on urallaan ensimmäistä kertaa finalistina Vezina Trophyn saajaksi.

Carey Pricella oli maalivahdeista eniten voittoja (44), paras torjuntaprosentti (93,3) ja pienin päästettyjen maalien keskiarvo (1,96). Ed Belfourin kauden 1990-91 jälkeen Price on ensimmäinen maalivahti joka on voittanut jokaisen tilastoista. NHL aloitti torjuntaprosenttien tilastoinnin kaudella 1976-77, jonka jälkeen Pricen torjuntaprosentti on kaikkien aikojen kolmanneksi paras.

Pekka Rinne palasi loukkaantumisen pilaaman viime kauden jälkeen tasolleen ja torjui toiseksi eniten voittoja koko liigassa (41). Rinteen päästettyjen maalien keskiarvo 2,18 oli koko liigan kolmanneksi pienin. Suomalainen on kolmannen kerran urallaan finalistina Vezina-palkinnossa.

Jokaisen 30 NHL-joukkueen toimitusjohtajat äänestivät runkosarjan jälkeen mielestään parasta maalivahtia ja äänestyksen tulos julkaistaan 24. kesäkuuta Las Vegasissa järjestettävässä NHL:n palkintogaalassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle