Veskarien nyrkit heiluivat Calgaryssä, Jarkko Ruutu rähinöi myös

Calgaryn Jamie MacLennan ja Nashvillen Tomas Vokoun mittelivät muutenkin kuin torjumalla yön NHL-ottelussa. Myös Vancouverin Jarkko Ruutu kunnostautui tappelijana. Philadelphiassa puolestaan isäntäjoukkue onnistui päihittämään Montreal Canadiensin.

Flyers järjesti Montrealin maalilla torjuneelle Jeff Hackettille hikisen illan. Hackett pysäytti 37 kiekkoa Phillyn 40 laukauksesta. Viimeisen osuman mentyä tyhjään verkkoon Flyers hoiti pisteet ottelusta maalein 4-1.

Avauserän jälkeen Montreal johti ottelua Richard Zednikin maalilla, johon syöttöpisteen keräsi Saku Koivu. Toisessa erässä Philadelphian Jim Vandermeer kuitenkin tasoitti uransa ensimmäisellä NHL-osumalla ja kolmannessa Flyers meni menojaan.

Roman Cechmanek joutui Flyersin maalilla torjumaan ainoastaan 16 kertaa.

Kauden ensimmäisessä pelissään pelannut veteraanihyökkääjä Joe Sacco onnistui heti maalinteossa. Miehen 2-1-maali kolmannessa erässä jäi ottelun voitto-osumaksi.

Isles voittoon jatkoajalla, Calgaryssa tasuri ja maalivahdit nyrkkihippasilla

Vuorokautta aiemmin nollille jätetty New York Islanders kohensi yön aikana kuntoaan ja haki 3-2 jatkoaikavoiton St. Louisin vieraana. St. Louis joka pelasi vahvan vieraskiertueen oli koko ottelun ajan vaikeuksissa "saarelaisten" kanssa. Islanders johti peliä jo 2-0, kunnes kotijoukkue heräsi pelaamaan, Stillmanin ja Demitran maalit pakottivat pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla sankarin roolin otti pirteästi pelannut Oleg Kvasha, jonka rystylaukaus yllätti Brent Johnsonin. Laukaus oli Islandersin ainut jatkoajalla.

Calgaryssa kohtasivat kaksi NHL:n pohjalle jumittunutta joukkuetta, Calgary ja Nashville. Itse peli ei 2-2 lukemiin päättyneenä ihmeitä tarjonnut, kotiyleisö sai pientä iloa neljän pelin tappioputken katkeamisesta ja Jarome Iginlan piristymisestä, nyt tehot 1+1.

Jatkoajalla sen sijaan tapahtui ja kunnolla. Iginlan epäonnistuttua maalinteossa kaksi sekuntia ennen päätöstä, tönäisi hän nurin maalivahti Tomas Vokounin, tästä puhkesi tappelu jossa ottivat toisistaan mittaa molempien joukkueiden maalivahdit. Vokoun sai tilanteesta 2+2+10+10 ja Jamie McLennan 2+2+10.

San Josessa tasapeli, Tommy Salo piti Kingsin kurissa

San Jose Sharksin ja Buffalo Sabresin ottelu päättyi Calgaryn kamppailun tapaan 2-2-tasapeliin. Ottelun kaikki maalit tehtiin kolmannessa erässä. Buffalo pääsi johtoon erän alussa James Patrickin osumalla, mutta neljä minuuttia myöhemmin Sharks johti ottelua Jonathan Cheechoon ja Patrick Marelaun tekemillä maaleilla. Marleaun osumaan sai syöttöpisteen Teemu Selänne.

Chris Gratton teki ottelun loppunumeroiksi 2-2 päätöserän puolivälissä.

Buffalon maalivahti Ryan Miller torjui ottelussa 31 Sharksin laukausta. Toisessa päädyssä Evgeni Nabokov pysäytti 23 kiekkoa.

Edmonton Oilers otti kotonaan 2-0-voiton Los Angelesista. Oilersin maalilla Tommy Salo torjui 22 laukausta ja piti nollan loppuun asti. Ottelun maaleista vastasivat avauserässä Shawn Horcroff, sekä kolmannessa erässä Ryan Smyth.

Kingsin Kip Brennan vietiin ottelusta sairaalaan, jossa hänen jalkansa kuvattiin. Brennan sai jalkaansa osuman Georges Laraquelta ottelun ensimmäisessä erässä.

Los Angelesin Mikko Eloranta pelasi 14 minuuttia ja laukoi kaksi kertaa kohti maalia.

Minnesota vakuuttavaan kotivoittoon, Ruutu tappeli

Vaisusti viime aikoina pelannut nuori Wild-tähti Marian Gaborik löysi jälleen valon ja tehoili 1+3, suurelta osin Gaborikin tehojen ansiosta Minnesota kuittasi 5-2 voiton Vancouverista. Muita voiton takuumiehiä olivat maalivahti Dwayne Roloson 28:lla torjunnalla sekä uransa ensimmäisen kahden maalin pelin pelannut Pascal Dupuis.

Ottelu päättyi kuitenkin rähinään joka vei hieman huomiota itse peliltä. Jarkko Ruutu aloitti joukkoväännön taklaamalla Wildin pelaajaa kyynärpäällä, Jeremy Stevenson ja Jason Marshall lähtivät tämän jälkeen hakemaan hyvitystä ja tanhut olivat valmiit. Kaikki kolme saalistivat tilanteesta vähintään 7 minuuttia jäähyjä. Wild valmentaja ei Ruudun suoritusta juuri sulattanut vaan moitti miestä "cheap shot" pelaajaksi.

Ruutu kunnostautui kovalla pelillään myös aiemmin pelissä, taklaamalla Andrei Zyuzinin talutuskuntoon. Zyuzin loukkaantui lyötyään päänsä pleksiin Ruudun taklauksen voimasta.

Ottawan nollaputki katkesi, Detroit kaatoi Avsin

Kiekko löysi pitkästä aikaa tiensä Ottawa Senatorsin maaliverkkoon kun Anaheimin Stanislav Chistov teki kolmannen erän lopussa ylivoimamaalin. Maali ei riittänyt ankoille, sillä Senators voitti ottelun 3-1.

Merkittäväksi Chistovin osuman tekee se, että edellisen kerran kiekko kaivettiin Senatorsin maalista tammikuun 8. päivänä kun Vancouverin Matt Cooke ohitti Patrick Lalimen. Tuosta hetkestä ehti kulua 244 tehokasta peliminuutta sekä 47 sekuntia.

Kolme perättäistä nollapeliä pelannut Patrick Lalime oli yön pelisä huilivuorossa. Martin Prusek pelasi kuitenkin vakuuttavasti, eikä Senatorsilla ollut syytä huoleen. Prusek sai kovasti kehuja Anaheimin tähtihyökkääjä Paul Kariyalta.

- Hänessä on paljon Hasekia. Hän näyttää holtittomalta, mutta peittää maalin alaosan kuten Dominik parhaina päivinään, suitsutti Kariya vastustajan maalivahtia.

Ottawan Marian Hossa nousi ottelussa 30 maaliin kuluvalla kaudella tehtyään joukkueensa kaksi ensimmäistä osumaa.

Colorado Avalanche pysähtyi kotonaan Detroitin Curtis Josephin suojuksiin. Joseph torjui 36 laukausta ja johdatti joukkueensa 4-2-voittoon. Seuraavassa ottelussa tuhannennen NHL-ottelunsa pelaava Patrick Roy torjui 19 kertaa.

Brendan Shanahan iski ottelussa kaksi Detroitin maaleista. Avsin suomalaishyökkääjä Riku Hahl sai peliaikaa 4 minuuttia.