Venäjälle merkittävät vahvistukset NHL:stä - Malkin mukana jälleen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Vladimir Tarasenko ja Nikolai Kuljomin vahvistavat Venäjää.
Kuva © Getty Images
Venäjän MM-kisajoukkue sai kolme arvokasta pelaajaa NHL:stä.

Hallitseva maailmanmestari Venäjä vahvistuu kolmella isolla hyökkääjänimellä, kun Jevgeni Malkin, Vladimir Tarasenko ja Nikolai Kuljomin liittyvät ryhmään.

Kolmikosta nimekkäin on Pittsburgh Penguinsin supertähti Malkin, joka oli mukana myös viime vuonna. Yhteensä nämä ovat Malkinille jo seitsemännet maailmanmestaruuskisat ja vain kerran Venäjä on jäänyt ilman mitalia hänen kanssaan. Viime vuonna Malkin ehti pelata neljä ottelua ja teki niissä kolme tehopistettä. Tällä kaudella Malkin iski NHL:ssä 70 tehopistettä 69 ottelussa, mutta jäi pudotuspeleissä nollatehoille.

St. Louis Bluesin Tarasenko kehittyi tälle kaudelle huimasti ja hän iski 73 tehopistettä 77 ottelussa runkosarjassa, ollen maalipörssin jaettu viitonen. Pudotuspeleissä vauhti vain yltyi, kun kuusi ottelua tuottivat kuusi täysosumaa, mutta Blues silti jäi rannalle toiselta kierrokselta. Näin Tarasenko saapuu vahvistamaan Venäjää uransa toisiin MM-kisoihin. Hänellä on haussa ensimmäinen mitali.

Kuljomin on Malkinin tavoin tuttu näky maajoukkuepaidassa. Nämä ovat New York Islandersia edustavalle Kuljominille niin ikään seitsemännet kisat. Kuljomin oli mukana viime vuonna ja hänellä on yhteensä viisi mitalia MM-kisoista takataskussa. Hän sai kokoon NHL:n runkosarjassa tällä kaudella 31 tehopistettä 82 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle