Venäjä mitaleille kuuden vuoden tauon jälkeen – Ruotsi taipui pronssiottelussa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäläiset palasivat mitalikantaan vuosien tauon jälkeen alle 18-vuotiaiden kisoissa. Viimeksi Venäjän ollessa mitaleilla tuloksena oli niin ikään pronssi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Venäjä marssi vakuuttavasti pronssille alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Viime vuonna hopealle yltänyt Ruotsi jäi ulos mitaleilta hävittyään pronssiottelun 3–0.

Pronssiottelu oli pitkään maaliton. Venäjä aloitti maalinteon ensimmäisen erän lopulla, kun puolustaja Danila Galenjuk vei joukkueensa 1−0-johtoon ylivoimalla.

Toisen erän alussa Venäjä jatkoi siitä, mihin edellisessä erässä jäi. Dmitri Samorukov sai ruotsalaisten harhasyötön haltuunsa ja laukoi kiekon ohi Ruotsin maalia vartioineen Adam Åhmanin. Hetkeä myöhemmin Ruotsilla oli mainio tilaisuus kaventaa ottelu, kun Lucas Elvenes pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Venäjän maalilla pelannut Kirill Ustimenko kuitenkin torjui yrityksen.

Venäjällä oli ottelun päätöserässä useampia mahdollisuuksia kasvatta johtoaan, mutta Ruotsi piti lukemat 2−0:ssa. Ruotsi käynnisteli kiriään ottelun lopulla vielä ilman maalivahtia, mutta Kirill Maksimov pääsi laukomaan loppulukemat 3−0 tyhjään maaliin.