Venäjä kukisti Suomen jatkoajalla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sweden Hockey Gamesin toisessa ottelussaan Suomi kohtasi Globenissa Venäjän. Sekava kamppailu ratkesi lopulta vasta jatkoajalla, jolloin Sergei Krivokrasov johdatti punapaidat illan toisella osumallaan 3-2 -voittoon. Leijonien peliesitys oli hyvää kolmatta erää lukuunottamatta erittäin nihkeä.

Ensimmäisessä erässä ei täysosumia nähty eikä juuri kunnon maalitilanteitakaan, kun molempien joukkueiden pasmat olivat koko lailla sekaisin ja peli sen myötä aikamoista sähellystä.

Venäjä oli avauserän puolivälissä pujottaa kiekon nollakulmasta verkkoon, mutta Suomen puolustus ehti viime hetkessä sutia pelivälineen maaliviivan tuntumasta Ari Sulanderin alle. Leijonien avauserän paras maalitilanne syntyi puolestaan 2-1 -ylivoimahyökkäyksestä. Kimmo Kuhta sai Juha Ylösen syötön jälkeen avopaikan, mutta laukoi kiekon päin Jegor Podomatskia.

Kumpikin joukkue onnistui toisessa erässä avaamaan maalitilinsä. Venäjä siirtyi 1-0 -johtoon ajassa 27.46 Sergei Krivokrasovin toimesta. Hyökkäysalueelle heitetty rännikiekko pomppi inhottavasti ja niinpä Tuukka Mäntylän hätäinen purkuyritys napsahti suoraan vastustajan lapaan. Nokikkain Ari Sulanderin kanssa päässyt Krivokrasov veivasi Sulon hienosti jäihin ja nosti limpun rystyltä verkkoon.

Suomen tasoitusmaali syntyi ylivoimalla nelisen minuuttia myöhemmin. Sami Torkki tykitti lämärin suoraan Jukka Voutilaisen syötöstä ja vaikka kiekko lähtikin lepattavana, upposi se Jegor Podomatskin selän taakse. Kyseessä oli Torkin uran ensimmäinen maajoukkuemaali ja myös loukkaantunutta Markku Tähtistä tuuranneelle Voutilaiselle tehopiste oli maajoukkueuran ensimmäinen.

Venäjällä oli toisessa erässä selvästi paremmat maalipaikat kuin Suomella, mutta Ari Sulander oli hyvässä torjuntavireessä. Punapaidat eivät saaneet värkättyä toista osumaansa edes yli minuutin 5-3 -ylivoiman aikana.

Kolmanteen erään Suomi vihdoin terästäytyi. 2-1 -johto-osuma syntyi avausmaalin tapaan ylivoimalla. Kimmo Kuhta päästi Juha Ylösen syötön hienosti taakseen Marko Kiprusoville, joka sai vapaan vetopaikan. Kiprusovin rannelaukaus upposi Jegor Podomatskin längistä verkon perukoille ja näin Suomi johti ensimmäistä kertaa ottelua.

Leijonien peli vapautui johtomaalista eikä Venäjällä näyttänyt olevan enää eväitä taistella otteluvoitosta. Suomi sai useita hyviä tilanteita ratkaista ottelu, mutta viimeistely ei ottanut onnistuakseen. Tuomas Pihlman laukoi mm. Juha Lindin tarjoilun jälkeen kiekon avopaikasta yli maalin.

Venäjä venytti ottelun jatkoajalla aikamoisen onnenkantamoisen avustuksella. Lähes täysin ilman maalitilanteita kolmannessa erässä jääneen Venäjän tasoitusmaali syntyi ajassa 56.55 siniviivan takaa lähteneellä laukauksella! Alexander Suglobovin lämäri osui matkalla Mikko Luoman mailaan ja ohjautui siitä oikeaan ylänurkkaan.

Jatkoajalla ratkaisu syntyi jo 19 pelisekunnin jälkeen. Suomi hävisi puolustuspään aloituksen ja pian tämän jälkeen illan ykköshahmo Sergei Krivokrasov lakaisi reboundin rystypuolelta reppuun. Venäjä nappasi näin 3-2 -jatkoaikavoiton Leijonista ja pysyi vielä Euro Hockey Tourin voittotaistossa mukana.

Illan ottelu oli molemmin puolin yllättävän heikkotasoista kiekkoilua. Suomi oli 2 ensimmäistä erää täysin jäässä, mutta paransi sentään kolmannessa erässä otteitaan. Lopulta Venäjä nousi hieman onnekkaastikin Leijonien ohi.

Sweden Hockey Games jatkuu Suomen osalta viikonloppuna kahden kamppailun voimalla. Lauantaina vastassa on Kanada ja sunnuntaina puolestaan Ruotsi ottelussa, jossa ratkeaa nappaako Leijonat neljännen peräkkäisen Euro Hockey Tourin voittonsa.