Venäjä jyräsi Suomen kumoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Euro Hockey Touria johtava Venäjä oli Suomelle kotiturnauksessaan tyly isäntä, kun punanutut voittivat Suomen lukemin 3-0.

Tiukasti isäntiään vastaan taistellut Suomi hyytyi toisessa erässä, kun Pasi Puistolan kiekonmenetyksen jälkeen Artem Tsubarov karkasi läpiajoon alivoimalla ja teki Venäjän avausmaalin.

Kolmanenssa erässä kaksi ensimmäistä erää hyvin torjunut Petri Vehanen joutui antautumaan vielä kahdesti, kun Ilja Nikulin ja ylivoimalla Aleksei Morozov tekivät kolmannessa erässä maalin mieheen.

Suomen parhaana pelaajana ottelussa palkittiin 33 kertaa torjunut Petri Vehanen.

Lauantain toisessa ottelussa Ruotsi voitti Tshekin lukemin 7-5. Tre Kronorilla on nyt turnauksesta kaksi voittoa ja se johtaa Moskovan turnausta. Koko Euro Hockey Touria johtaa edelleen Venäjä, joka kärsi torstaina ensimmäisen pistemenetyksensä hävittyään Ruotsille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Sunnuntain päätösotteluissa perinteiseen tyyliin Suomi kohtaa Ruotsin ja Venäjä pelaa Tshekkiä vastaan.