Venäjä ja Kanada tylyinä aamupäivän kamppailuissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Panarin tehtaili viisi tehopistettä Italiaa vastaan.
Kuva © Getty Images
Kanada ja Venäjä eivät jättäneet sunnuntain avauskamppailuissa mitään saumoja vastustajilleen. Kanada jyräsi kolmesti osuneen Nathan MacKinnonin johdolla Slovenian 7-2-numeroin. Venäjä puolestaan takoi maalimääränsä ensimmäiselle kymmenelle kaatamalla Italian 10-1-lukemin.

Kanada näytti avauspelissä yllätyspisteen napanneelle Slovenialle kaapin paikan heti avauserässä. Peli pyöri slovenialaispäädyssä ja Tyson Barrie veikin Kanadan johtoon heti neljännellä minuutilla.

Sloveniallakin oli oma hetkensä ylivoimansa jälkeen, mutta Kanada nakutti vielä erän lopulla kiekon kahdesti 16 kertaa erässä torjuneen Gasper Kroseljin selän taakse. Maaleista vastasivat Nathan MacKinnon ja Brayden Point.

Kanada jatkoi vahvaa menoaan myös toisessa erässä ja MacKinnon iski kahdella pikamaalilla itselleen kypärätempun täyteen muuttaen lukemat 5-0:aan. Joukkueella oli paikkoja myös lisätä johtoaan, sillä Slovenian puolustus unohti usein kanadalaispelureita vapaiksi maalin läheisyyteen.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla verkkoja heiluteltiin vielä kahdesti. Ensin Jan Mursak iski Slovenialle 5-1-kavennuksen, mutta hetkeä myöhemmin Mitch Marner taituroi Kanadalle kuudennen maalin.

Kanadan merkeissä mentiin myös päätöserässä ja Slovenian tilanteet olivat vähissä. Kanada sen sijaan loi useampiakin hyviä tilanteita 44 kertaa kiekon tielle venyneen Kroseljin maalille.

Kanadan erän ainokainen osuma syntyi hieman onnekkaalla tavalla, kun Jeff Skinnerin syöttö kimposi slovenialaispelaajan kautta verkon perukoille.

Sloveniakin onnistui vielä hieman ennen loppusummeria maalinteossa, kun Jan Urbas survoi maalinedustalta kiekon maaliin.

Venäjä rusikoi Italian jäänrakoon

Venäjä hallitsi avauserää mielin määrin Italiaa vastaan. Joukkueen kakkosketju Jevgeni Dadonov-Vadim Šipatšjov-Artemi Panarin oli erityisen vahvalla pelipäällä ja pyöritteli kuvioitaan Italian päädyssä.

Ottelun avausmaalia saatiin kuitenkin odotella lähes erän puoliväliin saakka, kunnes Sergei Andronov ohjasi maalin edestä 1-0-osuman.

Dadonov lisäsi vielä Venäjän johtoa kahteen maaliin erän loppuhetkillä. Täysosumaan hienon syötön maalin takaa tarjoili Panarin.

Italia tuli kuitenkin toiseen erään terävästi ja pisti varsinkin erän avauspuoliskolla Venäjälle kohtalaisesti kampoihin. Tommaso Traversa iskikin joukkueelle kavennusosuman heti erän alkuun ja toi Italian maalin päähän.

Venäjä kuitenkin kuittasi takaiskun nopeasti Nikita Kutšerovin ylivoimaosumalla. Joukkue paransi peliään muutenkin erän edetessä ja karkasi lopullisesti erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun Vladislav Namestnikov ja Panarin osuivat puolentoista minuutin välein vieden Venäjän jo 5-1-johtoon.

Venäjän hurja meno jatkui myös päätöserässä ja se kiekotteli kentällä luovuttanutta Italiaa vastaan miten tahtoi. Se teki erän ensimmäiseen viiteen minuuttiin kolme maalia, kun verkkoja heiluttelivat Sergei Plotnikov, Sergei Mozjakin ja kahdesti ottelussa osunut Namestnikov.

Noista kolmesta maaleista Plotnikovin ja Mozjakinin maalit syntyivät ylivoimalla. Venäjän erikoistilannepelaaminen olikin ottelussa murhaavan tehokasta, sillä se teki maalin kaikilla kuudella ylivoimallaan.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla osuivat vielä toisen kerran maalanneet Andronov ja Panarin, jotka takoivat taululle 10-1-loppunumerot.

» Lähetä palautetta toimitukselle