Venäjä ja Kanada lohkovoittoihin, Suomi kohtaa puolivälierässä Slovakian

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nuorten MM-kisojen runkosarjan viimeisellä kierroksella Suomi hävisi Kanadalle tapahtumarikkaassa ottelussa 3-5. Kahden maalin tappio merkitsi Suomen sijoittumista lohkossaan kakkoseksi. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Suomi kohtaa A-lohkon kolmosen Slovakian.

Ottelun ensimmäinen maali oli pelin tapahtumille tyypillinen. Suomalainen pelaaja, tässä tapauksessa Tuomo Ruutu, joutui jäähylle ja Kanada kiitti ja teki maalin. Avausosuman tekijä oli Pierre-Marc Bouchard tarkalla ylänurkkavedolla. Suomi kuittasi kuitenkin välittömästi kun Matti Näätänen karvasi kiekon pois kanukkipakilta ja syötti nuosevalle Tomi Mäelle. Mäki ampui kiekon voimalla ohi Kanadan maalivahdin David Le Neveun.

Toiseen erässä nähtiin peräti viisi maalia. Ensin Kanada meni Brooks Laichin ylivoimamaalilla 1-2 johtoon ja ennen erän puoliväliä Joffrey Lupul iski kahdesti. Ensin hän teki tasakentällisin 1-3 ja Tomi Mäen laitataklauksesta saaman viisiminuuttisen aikana 1-4. Suomi nousi kuitenkin peliin mukaan kahdella pikamaalilla. Ensin Matti Aho teki erän puolivälissä alivoimalla 2-4 ja reilua minuuttia myöhemmin Teemu Jääskeläinen kavensi eron yhteen maaliin.

Ottelun ratkaisu tuli kolmannessa erässä. Joffrey Lupulin poikittaisesta mailasta saaman viiden minuutin rangaistuksen aikana Suomi ei pystynyt tekemään hyvistäkään paikoista tasoitusta. Sen sijaan Gregory Cambell teki alivoimalla ottelun viimeiseksi jääneen maalin Tuomas Immosen kiekonmenetyksen jälkeen.

Ottelu oli vauhdikas ja varsinkin alkuvaiheessa erittäin fyysinen. Kanada hyödynsi neljästä suomalaisjäähystä kolme ja teki lisäksi yhden alivoimamaalin. Suomalaiset eivät saaneet tehtyä yhden miehen ylivoimalla maaliakaan.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa torstain ja perjantain välisenä yönä. Vastaan tulee A-lohkon kolmonen Slovakia. Jos Suomi voittaa slovakit niin välierässä tulee vastaan A-lohkon voittaja Venäjä.

B-lohkon ensimmäisessä ottelussa Tsekki voitti kahdella viime hetken maalillaan Ruotsin 3-1. Ruotsi sai peliin kaipaamansa johtomaalin, mutta ottelun toisella puoliskolla Tsekki kiri rinnalle ja lopulta ohi. Ruotsin maalintekijä oli Yared Hagos ja Tsekin maalit tekivät Tomas Fleischman, Lukas Krajicek ja viimeisen tyhjiin Petr Taticek. Tappio merkitsi Ruotsin putoamista pelaamaan sijoista 7-10.

A-lohkossa USA voitti Slovakian 3-1 ja lohkokakkosena kohtaa neljännesvälierässä B-lohkon kolmosen Tsekin. Slovakia aloitti maalinteon avauserässä Juraj Sykoran osumalla, mutta toisessa erässä Christopher Higgins tasoitti pelin ja Zach Parise vei USA:n johtoon. Dustin Brown teki jenkkien kolmannen maalin ylivoimalla kolmannessa erässä.

A-lohkon toisessa ottelussa Venäjä ja Sveitsi pelasivat lohkosijoitusten kannalta merkityksettömän ottelun. Joukkueet tehtailivat maaleja tasaiseen tahtiin ja päätyivät lopulta numeroihin Venäjä 7 - Sveitsi 5. Aleksander Ovechkin teki turnauksen toisen hattutemppunsa ja Igor Grigorenko kaksi maalia. Sveitsiläisistä Patrik Bärtschi keräsi tehot 2+1 ja myös Caryl Neuenschwander teki kaksi maalia. Jo aikaisemmissa otteluissa oli ratkennut että Venäjä voittaa lohkonsa ja Sveitsi pelaa Ruotsin, Saksan ja Valko-Venäjän kanssa sijoista 7-10.