TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Veli-Pekka Nutikka Hokkiin ottelukohtaisella sopimuksella (päivitetty)

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokki on hankkinut hyökkäyspäänsä vahvistukseksi Veli-Pekka Nutikan. Ottelukohtaisella sopimuksella pelaava yli 350 liigaottelun laitahyökkääjä esiintyy kajaanilaisyleisön edessä jo huomisessa Salamat-ottelussa.

SaiPassa kiekko-oppinsa saanut Nutikka paikkaa loukkaantuneiden hyökkääjien jättämää aukkoa siis jo huomenna Salamoita vastaan. Mies harjoitteli Hokin mukana jo tänä aamuna.

- Näinkin pikaisesti kaukaloon hyppääminen uuden joukkueen kanssa on suuri haaste, mutta pelituntuma varmasti löytyy
parissa pelissä, Nutikka toteaa.

Hokin hyökkäyskalusto on kärsinyt pienistä loukkaantumisista, sillä Juha Silvander on ollut poissa kahdesta ottelusta nivusvammansa takia ja Niko Papinaho kärsii mukaan nilkkavammasta. Lisäksi Olli Piippo loukkasi selkänsä keskiviikon harjoituksissa. Miesten pelaaminen perjantaina on epävarmaa.

Hokin päävalmentaja Vladimir Kolek on tyytyväinen kokeneen Nutikan liittymisestä joukkueeseen.

- Kun Silvanderin, Papinahon ja Piipon pelaaminen on kysymysmerkki, on hyvä saada joukkueeseen kokenut laitapelaaja, jolla on takana yli 350 SM-liigaottelua ja play offs -pelejäkin, Kolek toteaa.

Nutikka palaa innolla tositoimiin kaukaloihin. Mies löysi pitkän etsinnän jälkeen uuden seuran itselleen.

- Olen pitkin syksyä kyttäillyt pelipaikkaa, etenkin ulkomailta, mutta nyt pääsen keskittymään harjoituksiin ja peleihin Kajaanissa. Kesä meni omatoimisen harjoittelun parissa. Nyt on ollutkin palo päästä tositoimiin.

Veli-Pekka Nutikka, 28, ei ole SM-liigassa pisteillä juhlinut, parhaalla liigakaudellaan Nutikka on saalistanut yhdeksän pistettä. Mies on kuitenkin armottoman kova työntekijä ja erikoisen hyvä puolustavana hyökkääjänä. Myös maalineduspelaaminen on 185-senttisen ja 100-kiloisen Nutikan vahva puoli.

Viime kaudella Nutikan pelit pelikaanipaidassa menivät piloille nivusvamman takia. Mies nähtiin tositoimissa vain 36 liigaottelussa.

- Alkusyksystä alkoi nivunen vaivaamaan ja marraskuussa se leikattiin. En kuitenkaan saanut kunnon pelivirettä koko kauden aikana kun toipuminen vei aikaa.

Nyt Nutikka hakee aktiivisesti peliaikaa Hokin joukkueesta. Mies itse on erittäin tyytyväinen joukkueeseen alkukokemustensa perusteella.

- Mitä olen ehtinyt hokkilaisia tapaamaan, niin täällä on kasassa mukava ja nuori joukkue, jonka kanssa treenaamista odotan kovasti.

Lopullinen läpimurto liigatasolle on Nutikalta jäänyt tekemättä, vaikka mies liigassa kaudesta 1995-96 lähtien onkin pelannut. Liigaurallaan Nutikka edusti KalPaa, JYP:iä sekä Pelicansia. Liigaotteluita miehen tilille on kertynyt yli 350.

Nuorempana Nutikka oli todellinen lahjakkuus. Mies osallistui mm. kaksiin nuorten MM-kisoihin (1994, 1995,) joista varsinkin jälkimmäisessä syntyivät myös hyvät tehopisteet: Nutikka maalasi kuusi kertaa ja antoi yhden maaliinjohtaneen syötön.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös