Veli-Pekka Hård Bremerhaveniin

LIIGA / Uutinen
Porin Ässien hylkäämä Veli-Pekka Hård siirtyy ensi kaudeksi Saksaan. Isokokoisen puolustajan uusi seura on Saksan toiseksi ylimmän sarjatason, Bundesliigan, REV Bremerhaven.

30-vuotiaan Hårdin ura SM-liigassa käynnistyi jo kaudella 1990-1991 kasvattajaseuransa JyP HT:n riveissä. Jyväskylässä Hård viihtyi aina vuoteen 1995 asti, jonka jälkeen hän siirtyi TuTon paitaan. TuTon pudottua 1. divisioonaan Hårdin matka jatkui Tampereelle Ilveksen riveihin. Ilveksessä Hård viihtyikin kaikkiaan neljä kautta ja hänestä kehittyi Vova Jursinovin luottomies. Viime keväänä Hård ei kuitenkaan enää mahtunut Ilveksen kuvioihin ja mies etsi pitkään uutta seuraa, kunnes hän loppukesästä vakuutti Ässien johdon kyvyistään ja sai vuoden sopimuksen Poriin.

197-senttinen ja yli 100-kiloinen Hård ei kuitenkaan onnistunut Ässissä. Vauhti ei enää riittänyt lainkaan, eikä hänestä ollut siniviivallekaan sellaiseksi tykiksi ylivoimapeliin kuin Ässät oli toivonut. Kun Hård ei myöskään pysty hyödyntämään kokoaan, niin miehen panos jäi Ässissä perin vaatimattomaksi. Tehopörssissä Hård sai kyseenalaista meriittiä keräämällä negatiivisimman saldon yhdessä Vesa Salon kanssa. Kauden päättyessä Hårdin lukema oli murheellisesti -24. Olikin selvää, että Hård ei saa uutta sopimusta Ässiin. Ura SM-liigassa lienee samalla ohi ja nyt matka jatkuu siis Saksan Bremerhaveniin. Seuran maalia on kahtena edellisenä kautena vartioinut Ässien ex-kakkosmaalivahti Marko Suvelo.

Kaiken kaikkiaan Hård on osin loukkaantumistenkin riivaamalla urallaan pelannut SM-liigassa kunnioitettavat 418 ottelua. Niissä hän on tehnyt 36 maalia ja antanut 42 maalisyöttöä eli kerännyt yhteensä 78 tehopistettä. Jäähyllä Hård on istunut 385 minuuttia. Liigan lisäksi uraan sisältyy lyhyet piipahdukset 1. divisioonaan SaPKoon ja Sportiin.

Muista Ässien hylkäämistä pelaajista Tuomo Kyhä siirtyy siis Allsvenskanin Kiirunaan ja myös Sami Salosen ura jatkuu samalla sarjatasolla Ruotsissa. Salosen uusi seura on Piteå. Tomas Kucharcik, Jarkko Väänänen, Ari Vapola, Vesa Salo ja Jaakko Mäkelä ovat sen sijaan vielä vapailla markkinoilla. Kucharcik on neuvotellut ainakin HPK:n kanssa ja Vapolan ura jatkunee Mestiksessä, mahdollisesti Kokkolan Hermeksessä. Väänänen etsii kuumeisesti uutta seuraa ensi sijaisesti SM-liigasta. Salon ja Mäkelän määränpäät ovat täysin epäselvät ja molemmat saattavat jopa lopettaa kiekkouransa.

» Lähetä palautetta toimitukselle