Vauhdikas NHL-kierros: Jagr 3+4 - Jokinen tappelussa

Washington nuiji Florida Panthersin Jaromir Jagrin johdolla lukemin 12-2 jatkaen kahdentoista pelin pisteputkeaan. Yön muissakin ottelussa tehtiin runsaasti maaleja.

Jaromir Jagr juhlisti Allstars-valintaansa tekemällä NHL:n tämän kauden yhden ottelun piste-ennätyksen kirjauttamalla kolme maalia ja neljä syöttöä nimiinsä. Samalla tsekkitaituri sivusi aikaisempaa henkilökohtaista piste-ennätystään ja Dino Ciccarellin hallussa pitämää Capitals-ennästystä. Jagr nousi kerralla pistepörssissä sijalta 35 top15:n joukkoon ohittaen samalla 1200 pisteen merkkipaalun.

Jagrin lisäksi Capitalsien pistekoneina häärivät Peter Bondra 2+2, Kip Miller 0+4, Sergei Gonchar 1+3, Robert Lang 1+2 ja Dainius Zubrus 2+0. Tehotilastossa Gonchar ja Ken Klee keräsivät kunnioitusta herättävät +7-lukemat, Jagrin ja Millerin säestäessä lukemin +5. Maalirikkaassa pelissä nahisteltiinkin pistetehtailun lomassa neljä kertaa.

Floridan suomalaisille ilta ei ollut loistokas. Jani Hurme aloitti pelin, mutta joutui vaihtoon toisen erän alussa päästettyään viidennen maalin neljästätoista vedosta. Tilalle tullut Luongo päästi neljästätoista kohtaamastaan vedosta neljä sisään ja näin Hurme palasi tolppien väliin kolmanteen erään päästääkseen kolme maalia kahdestatoista vedosta. Olli Jokinen oli jäällä kuuden takaiskumaalin aikana, tappeli Dainius Zubruksen kanssa ja teki Floridan avausmaalin. Hagman pelasi 12 minuuttia saaden tilastomerkinnäkseen -1.

Stu Barnes Buffalo-voiton takana

Stu Barnes toimi Buffalon 3-2 voiton maestrona maalilla ja syötöllä ottelussa Montrealia vastaan. Näin Buffalo jatkoi nousuvirettään ottaen neljännen voittonsa viimeisestä viidestä pelistä. Saku Koivu kavensi ottelun 3-2:een kolmannen erän alkupuoliskolla jatkaen tällä maalilla seitsemän ottelun mittaista pisteputkeaan. Koivu on tehnyt seitsemässä viime pelissä kaksi maalia ja kahdeksan syöttöä. Montreal on voittanut viimeisestä yhdeksästä pelistä vain yhden.

Boston karkasi Torontolta viimeisessä erässä

Glenn Murrayn kolmannen erän maalista alkoi Bostonin karkumatka Torontossa. Murray siirsi Bostonin 3-2-johtoon ja rakenteli joukkueen kaksi seuraavaa maalia. Boston voitti ottelun loppujen lopuksi lukemin 6-2. Toronton suomalaisista Aki Berg pelasi n. 16 minuuttia ja Jyrki Lumme 22 minuuttia. Kumpikin oli tehotilastossa miinuksen puolella.

Blakelle hattutemppu

Islandersin piskuinen laituri Jason Blake iski uransa ensimmäisen NHL-hattutempun Islesin voittaessa Atlantan lukemin 7-3. Blaken hattutemppu oli joukkueen kolmas neljässä viimeisessä kotiottelussa. Byron Dafoe aloitti Atlantan maalilla, mutta Pasi Nurminen astui tuleen kolmannen erän alusta lähtien. Nurminen kohtasi kuusi vetoa, joista kaksi upposi verkon perukoille.

Tampa kiri tasoihin New Jerseyssä

Devils ja Lightning tasasivat pisteet New Jerseyssä. Kotijoukkue siirtyi toisen erän alussa jo selkeään kolmen maalin johtoon ja peli näytti jo selvältä kun Tampa Bay -valmentaja John Tortorella vaihtoi saman tien maaliin Khabibulinin tilalle Kevin Hodsonin. Puolustajat Pavel Kubina ja Cory Sarich kavensivat pelin toisessa erässä ja kolmanteen Tortorella palauttikin Khabibulinin maaliin. Martin St. Louis tasoitti pelin kauden 21. maalillaan, joka nosti hänen pistesaldonsa uran parhaimpaan, 41:een.

Rangers voittoon

Rangers-Penguins-ottelun tähdeksi nousi tsekkihyökkääjä Petr Nedved, joka laukoi vierasjoukkue Rangersin 2-0-johtoon ensimmäisessä erässä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Matthew Barnaby lisäsi Rangers-johdon kolmeen maaliin samaisessa erässä.

Mike Dunham pelasi hyvän ottelun Rangers-maalilla ja päästi ainoastaan kerran kiekon taakseen. Pensin Martin Straka kavensi tilanteen kolmannessa erässä, mutta enempää maaleja ei Penguins tehnyt.

Kotijoukkueen nivusvaivainen supertähti Mario Lemieux ei pelannut. Hän jätti myös edellisen ottelun väliin.

Stars kukisti Avalanchen

Dallasin amerikkalaistähdet Mike Modano ja Bill Guerin juhlistivat valintojaan NHL:n vuotuiseen tähdistö-otteluun ottelussa Coloradoa vastaan. Modano teki kaksi maalia ja syötti yhden, Guerin merkkautti tehot 1+1.

Myös Niko Kapanen teki ottelussa maalin, joka vei kotijoukkueen 4-1-johtoon toisen erän loppupuolella. Kapanen nousi maalinsa ansiosta kolmen pisteen päähän tulokkaiden pistepörssin kärjestä.

Avalanche vaihtoi maalivahti Patrick Royn pois maalinsuulta kolmanteen erään ja joukkue näyttikin heräämisen merkkejä, kun Rob Blake kavensi Starsien johdon kahteen maaliin erän ensiminuutilla.

Stars kuitenkin vastasi kolmisen minuuttia myöhemmin. Avs kavensi vielä kerran, mutta lopullisen ratakisun teki Mike Modano tekemällä 6-3-maalin tyhjään verkkoon.

Kotijoukkue voittoon Philadelphiassa

Philadelphia Flyers ja Detroit Red Wings kohtasivat ainoan kerran tämän kauden runkosarjassa. Flyers oli ennen ottelua maininnut ottelun olevan oman kunnon mittari.

Ottelutuloksen perusteella Flyersilla ei ole oman kunnon suhteen mitään syytä huolehtia, sillä kotijoukkue korjasi 3-2-voiton. Totuuden nimissä on kuitenkin todettava, että Wings ei pelannut kovinkaan erikoista ottelua.

Detroit ja ruotsalaistulokas Henrik Zetterberg aloitti ottelun maalinteon, kun ottelua oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Flyers tasoitti ottelun 15 sekuntia myöhemmin. Philly iski saman erän lopussa uudelleen ja taas toisen erän alussa siirtyen 3-1-johtoon. Brett Hull ampui ottelun viimeisen maalin ja kavensi tilanteen kolmannen erän alussa.

Walkerin jatkoaikamaalilla pisteet Predatorsille

Nashvillessä kotijoukkue Predators ja Phoenix Coyotes menivät maaleissa tasatahtiin jokaisessa erässä. Ensimmäisessä erässä maalinteon aloitti Nashville ja Phoenix tasoitti. Toisessa erässä Coyotes meni johtoon, mutta Preds tuli rinnalle. Coyotes tasoitti ottelun kolmannen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, kun kotijoukkue oli aiemmin erässä mennyt johtoon.

Ottelun ratkaisijaksi nousi kotiyleisön iloksi Predatorsin hyökkääjä Scott Walker. Walker ampui jatkoajalla ottelun toisen maalinsa ja Nashville voitti ottelun lukemin 4-3.

Kojoottikapteeni Teppo Numminen keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Blues Jackets jyräsi Flamesin

Columbus Blue Jackets teki maaleja laajalla rintamalla, kun se kävi hakemassa 7-2-murskavoiton Calgaryn Saddledomesta. Columbuksen maaleista vastasi kuusi eri miestä ja Lasse Pirjetä oli ainoa, joka teki kaksi maalia. Kolmen pisteen miehiä olivat laitahyökkääjä David Vyborny (1+2) ja puolustaja Derrick Walser (0+3).

Pirjetä teki maalinsa kolmannessa erässä viemällä joukkueensa aluksi 6-2-johtoon ja sen jälkeen iskemällä loppunumerot 7-2. Kotijoukkueen Toni Lydman keräsi yhden syöttöpisteen.

Ottawalle voitto, Lalimelle nollapeli

Kotijoukkue Edmonton Oilers jäi maaleitta ottelussa Itäisen Konferenssin ykkösjoukkue Ottawa Senatorsia vastaan. Patrick Lalime piti maalinsa puhtaana toisen ottelun peräkkäin. Hän torjui nollan myös Ottawan voittaessa Calgaryn 1-0 pari päivää aiemmin.

Marian Hossa avasi ottelun maalinteon ja teki ylivoimalla voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman Senatorsille. Daniel Alfredsson iski ottelun toisen ja viimeiseksi jääneen maalin toisessa erässä.

Kingsin alamäki jatkuu

St. Louis Blues kävi hakemassa kaksi pistettä Los Angelesista. Martin Rucinskyn ja Cory Stillmanin maaleilla joukkue meni 2-0-johtoon. Muusta huolen piti hyvän ottelun pelannut maalivahti Fred Brathwaite, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa lähes kuukauteen. Kolmannen erän puolivälin jälkeen Kingsin Zigmund Palffy kavensi tilanteeksi 2-1, mutta sen lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Loukkaantumisista kärsivä Los Angeles Kings on hävinnyt viimeisistä 11 ottelusta peräti yhdeksän.

Kiprusoff nollasi Canucksin

San Josen Miikka Kiprusoff pääsi aloittamaan ottelun Sharksien maalinsuulla ensimmäisen kerran sitten joulukuun 16. päivän. Kiprusoff kiitti valmentaja Ron Wilsonia luottamuksesta ja piti maalinsa puhtaana torjuen 29 kertaa. Nollapeli oli Kiprun NHL-uran kolmas.

San Jose teki maalin per erä. Sharksien maalintekijöinä kunnostautuivat Vincent Damphousse, Patrick Marleau ja Niklas Sundström. Teemu Selänne syötti kaksi maalia.

Vancouverin Näslundin seitsemän ottelun maaliputki katkesi.