Vatanen jatkaa Anaheimissa huippusopimuksella

NHL / Uutinen
Sami Vatanen luutii Anaheimin takalinjoille myös jatkossa.
Kuva © Getty Images
Sami Vatanen on tehnyt nelivuotisen ja lähes 20 miljoonan taalan jatkosopimuksen Anaheim Ducksin kanssa.

Anaheim Ducksin GM Bob Murray kertoi kausikorttilaisten tilaisuudessa lauantaina, että seura on solminut nelivuotisen jatkosopimuksen suomalaispuolustaja Sami Vatasen kanssa. Ducks tiedotti asiasta myöhemmin myös verkkosivuillaan.

Orange County Registerin jääkiekkotoimittajan Eric Stephensin mukaan Vatasen sopimuksen arvo on 19,5 miljoonaa dollaria. Sopimuksen kolmelta ensimmäiseltä kaudelta Vatanen kuittaa viisi miljoonaa per kausi, viimeisellä sopimuskaudella palkka laskee puolella miljoonalla.

Los Angeles Timesin urheilutoimittajan Helene Elliotin mukaan Vatasen sopimukseen sisältyy rajoitettu siirrot estävä pykälä. Kahden viimeisen sopimuskauden aikana Vatasella on mahdollisuus määrätä lista joukkueita, joihin Ducks voi hänet kaupata.

Vatanen on Ducksin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2009. Hän on pelannut Etelä-Kaliforniassa kaudesta 2012–13 lähtien yhteensä 222 ottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 33+81=114. Ennen NHL-uraansa Vatanen pelasi JYPissä.

Päivitetty 18.6. klo 20.22: LA Timesin tieto siirtopykälästä

Käyttäjän ehuisman kuva

Kommentti: Eetu Huisman

Vatasta vietiin huhuissa muualle jo viime kauden aikana, joten pitkä jatkosopimus oli hienoinen yllätys. Rahallisesti sopimus on linjassa muiden samanikäisten hyökkäävien huippupakkien kanssa. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi Vatasen rooli muodostuu kovaotteisia peruspakkeja suosivan Randy Carlylen alaisuudessa.

Ducksin varsinainen ykköspakki Hampus Lindholm on Vatasta kaksi vuotta nuorempi, eikä hänellä vielä ole sopimusta ensi kaudesta. Murray varmasti haluaa sitoa superlupauksen seuraan mahdollisimman pitkäksi aikaa, mutta palkkakaton alla ei ole tilaa loputtomasti. Edessä on siis haasteellinen kesä.

» Lähetä palautetta toimitukselle