Vartiaisella hengenvaarallinen tilanne harjoituksissa - joukkuekavereiden nopea toiminta pelasti hengen

LIIGA / Uutinen
Vartiainen koki kauhunhetkiä viime tiistain harjoituksissa.
Kuva © Erik Jokinen / erik.jokinen@jatkoaika.com
Pelicansin voimahyökkääjä Taavi Vartiainen joutuu määrittelemättömäksi ajaksi sairauslomalle. Miehellä todettiin aivoverenkiertohäiriö aivojen oikealla puolella.

Pelicansin 21-vuotias voimahyökkääjä Taavi Vartiainen koki kauhunhetkiä viime tiistain jääharjoituksissa. Vartiainen veti aamupuntin normaalisti muun joukkueen mukana, mutta jäälle päästyään ensimmäisen lämmittelykierroksen jälkeen Vartiainen huomasi, että jokin on pahasti vialla.

− Palasin laukauksen jälkeen jonoon, missä menin polvelle ja sitten petti tasapaino. Taju pysyi koko ajan ja muistan hyvin tapahtumat. Koetin päästä ylös ja joukkuekaverit kyselivät mikä on, mutta huomasin etten pysty vastaamaan. Puhe hävisi ja voimat katosivat, Vartiainen kuvailee seuran verkkosivuilla.

Tämän jälkeen Vartiainen menetti tunnon vasemmalta puolelta kehoa kokonaan.

− Kaverit nostivat ylös ja sitten jo tosi nopeasti juoksi fyssari ja huoltaja paikalle. Koppiin, kamat pois ja pitkälleen. Silloin vasemmalta puolelta katosi kaikki tunto. Naama roikkui ja raajat roikkuivat. Ensihoitajat tulivat nopeasti, nostivat paareille ja veivät ambulanssiin. Sitten, kuin sormia napsauttaen kaikki palasi ja itselläni oli ihan normaali olo.

Tämän jälkeen matka jatkui keskussairaalaan, jossa aivojen kuvantamistutkimusten jälkeen liuotushoito saatettiin käyntiin. Syyksi tapahtumaketjulle selvisi aivoverenkiertohäiriö aivojen oikealla puolella, joka aiheutui sydämestä aivoihin kulkeutuneesta verenhyytymästä.

Nyt Vartiainen on sairauslomalla, jonka pituus on vielä määrittelemätön.

− Pari päivää olin tarkkailussa ja nyt ollaan määrittelemättömän pitkällä sairauslomalla. Loppuelämä joudutaan syömään verenohennuslääkkeitä, mutta se nyt ei haittaa, kun saa pelata normaalisti kunhan tästä pahimmasta toivun.

» Lähetä palautetta toimitukselle