Varaustilaisuuden toinen päivä - Kierrokset 4-9

NHL / Uutinen
Varaustilaisuuden toinen päivä pyörähti käyntiin klo 17.00. Tänään nähtiin jo useampia suomalaisvarauksia. Kaiken kaikkiaan NHL-varauksen sai yksitoista suomalaispelaajaa, joista suurimmat nimet olivat Tapparan mestaruuden pääarkkitehti Esa Pirnes, Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen ja TPS:n tulokasvahti Teemu Lassila.

Muut päivän suomalaisvaraukset olivat Arsi Piispanen, Eero Kilpeläinen, Ville Hostikka, Oskari Korpikari, Niko Vainio, Ossi Louhivaara, Ville Mäntymaa ja viimeisimpänä Juhamatti Aaltonen.

Neljäs kierros

102. Carolina

Aaron Dawson, D (CAN)

194 cm, 100 kg, s. 11.3.1985

Peterborough (OHL) 65 1+8=9 76min

CSS:n ranking #57

Aaron Dawsonille mennyt kausi oli ensimmäinen OHL:ssä ja hän pääsi heti varamiehenä CHL:n viime kauden tähdistöotteluun. Hyvistä oteista huolimatta Dawsonin –14 oli Peterborough Petesin heikoin plus/miinus-lukema.

Dawson on erittäin isokokoinen puolustajanjärkäle, josta Petes odottaa paljon seuraavina kausina. Dawsonista on kehittymässä pätevä varmistava puolustaja. Pyrkii hakemaan syötöissä aina sitä turvallisinta ratkaisua, joskin hänen ratkaisunsa ovat ajoittain vielä liian hätäisiä. Dawson on aggressiivinen taklaaja, eikä päästä vihulaista oman maalin eteen ilman tuntuvaa tullimaksua. Luistelutaidossa ja liikkuvuudessa runsaasti parannettavaa. Potentiaalia kolmosparin fyysiseksi puolustajaksi.

108. Philadelphia

Kevin Romy, W (SUI)

180 cm, 83 kg, s. 31.1.1985

Geneve (SUI) 35 peliä 2+2=4 18min

CSS:n ranking #27 (Euro)

Sveitsiläislaituri Kevin Romy on pelaaja joka on pelannut jo useamman vuoden maansa pääsarjassa. Romy on hyvä luistelija ja mailankäsittelijä. Romy on parhaimmillaan pelinrakentajana hyvän pelikäsityksensä takia. Romy kaipaisi peliinsä lisää aktiivisuutta ja häikäilemättömyyttä. Pienikokoisena pelaaja Romyllä on tulevaisuus NHL:ssä ainoastaan peliä tekevänä pelaajana, ei rikkojana.

109. Washington (Nashville)

Andreas Valdix, LW (SWE)

180cm, 76kg, s. 6.12.1984

MIF Redhawks SEL 39 2+0=2 10min

CSS:n ranking #37 (Euro)

Valdix on pienikokoinen ruotsalaislaituri, jonka viime kausi kului Malmön ykkösjoukkueen mukana. Pelejä kertyi lähes neljäkymmentä, mutta peliaikaa Valdix sai säästeliäästi muutaman vaihdon per peli. Valdix on hyvä luistelija ja pelintekijä, jolta myös karvaus onnistuu. Pienikokoisena pelurina Valdix tarvitsee vielä reilusti lisää massaa ja myös laukausta tulisi kehittää. Valdix oli Ruotsin 20v-maajoukkueen mukana MM-kisoissa tehden kuudessa pelissä kaksi maalia.

110. Atlanta

Jim Sharrow, D (CAN)

189 cm, 77 kg, s. 31.1.1985

Halifax (QMJHL) 70 peliä 2+14=16 54min

CSS:n ranking #64 (NA)

Jim Sharrow oli Halifax Mooseheadsin ensimmäinen varaus QMJHL:n vuoden 2002 varaustilaisuudessa.

Sharrow on puhdas kiekollinen puolustaja. Hän on suht nopea luistelija ja yleensä se kaveri joka tuo kiekon vastustajan hyökkäysalueelle. Vastustajan kannalta vaarallinen pelaaja ylivoimassa. Sharrow lukee peliä hyvin ja on taitava kiekonkäsittelijä ja tarkka syöttelijä. Luovuutta nuorukaisen syötöistä tosin löytyy välillä liikaakin. Puolustuspäässä pitkä ulottuvuus ja pelin lukeminen parhaita avuja. Hanakka hyökkäysinto tosin aiheuttaa pakostikin onglemia omassa päädyssä. Pituutta Sharrowilta löytyy puolustajalle vähintäänkin riittävästi, mutta hintelään varteen on saatava vielä vähintään 15 kiloa lisää lihasmassaa.

112. Calgary

Jamie Tardif, RW (CAN)

182 cm, 94 kg, s. 23.1.1985

Peterborough (OHL) 68 peliä 31+29=60 32min

CSS:n ranking #47 (NA)

Jamie Tardif valittiin viime kauden jälkeen sarjan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi OHL:n valmentajien vuotuisessa äänestyksessä. Tardif pelasi hyvän kauden superlahjakkaan joukkuekaverin Eric Staalin viedessä suuremman huomion. Kausi oli Tardifin toinen OHL:ssä. Hän oli myös voittamassa kultaa Kanadalle kevään U-18 turnauksessa.

Tardif on vankkarakenteinen hyökkääjä. Voimakkaana, mutta taitavana pelaajana Tardif on parhaimmillaan vastustajan maalin edustalla ohjaamalla laukauksia ja iskemällä irtokiekkoja maalivahdin selän taakse.

113. Montreal

Corey Locke, C (CAN)

173 cm, 79kg, s. 8.5.1984

Ottawa (OHL) 66 peliä 63+88=151 83min

CSS:n ranking #61

Corey Locke voitti menneellä kaudella ylivoimaisesti OHL:n pistepörssin niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin. Suht hyvän tulokaskauden jälkeen Locke iski huimat 151 pistettä runkosarjassa ja 38 pistettä 23 playoffs-pelissä.

Locke on erittäin lahjakas keskushyökkääjä. Kiekolliset taidot ja peliäly riittäisivät hyvin ykköskierroksen varaukseen, mutta Locke on kiekkoilijaksi erittäin pienikokoinen. Tämä ei toki yksinään ole vielä mikään ylitepääsemätön ongelma, mutta Locken kannalta tilannetta huonontaa hänen keskinkertainen luistelutaitonsa.

114. Buffalo

Denis Ezhov, D (RUS)

180 cm, 90 kg, s. 28.2.1985

Lada Togliatti (RUS) 15 peliä 2+7=9 4min

CSS:n ranking #23 (Euro)

Denis Ezhov ei ole järin suuri pelaaja, mutta venäläinen on älykäs puolustaja. Ezhov on tippunut rankinglistoilla huomattavasti viimeisen vuoden aikana. Ezhovia pidettiin mahdollisena ykköskierroksen varauksena, mutta hän ei ole kyennyt antamaan riittävästi näyttöjä kauden aikana ja tippunee luultavasti toiselle kierrokselle. Ezhov on hyvä luistelija ja puolustuspään pelaaja, mutta ehkä osin pienen koon takia hänen olisi toivuttu näyttävän enemmän hyökkäyspään kykyjänsä.

115. Phoenix

Liam Lindström, C (SWE)

182 cm, 85 kg, s. 12.1.1985

Mora (SWE) 20 peliä 3+7=10 57min

CSS:n ranking #25 (Euro)

Moran sentteri Liam Lindström on toinen tämän kesän ruotsalaisvaraus, jolla on sukujuuret NHL:ssä. Lindströmin isä Willy pelasi aikanaan pitkän uran WHA:ssa ja NHL:ssä. Liam on esittänyt kauden aikana hyviä otteita ja nostanut itseään monilla listoilla. Lindström on suhteellisen vahva keskushyökkääjä, joka on taitava käsistään. Lindströmin vahvuus on myös kova laukaus. Lindströmillä ei ole merkittäviä puutteita, mutta hänen pitää pystyä nostamaan yleistä tasoaan päästäkseen aikanaan NHL:ään.

117. Nashville (Los Angeles)

Teemu Lassila, G (FIN)

181 cm, 82 kg, s. 26.3.1983

TPS (FIN) 21 peliä, 1.92 GAA, 92.9%

CSS:n ranking #2 (Euro)

TPS:n nuori maalivahti Teemu Lassila nousi päättyneellä kaudella ykkösmaalivahdiksi SM-liigassa ja samalla scouttien listoilla kiinnostavaksi pelaajaksi. Lassilan parhaat avut ovat salamannopeat refleksit ja huikea pelisilmä, joiden avulla hän pystyy näyttäviin viime hetken torjuntoihin. Hän hallitsee kuitenkin sijoittumisen ja pelin lukemisen hyvin ja pystyy näitä taitojaan yhdistelemällä suoriutumaan korkealla tasolla vastustajan
pelityylistä riippumatta. Lassilaa pidetään yhtenä lupaavimmista Euroopasta varattavissa olevista maalivahdeista.

121. Pittsburgh

Paul Bissonnette, D (CAN)

189 cm, 95 kg, s. 11.3.1985

Saginaw (OHL) 67 7+16=23 57min

CSS:n ranking #59

Paul Bissonnette pelasi toisen kautensa OHL:ssä, mutta ensimmäisen Saginaw Spiritin paidassa. Bissonnette oli joukkueensa tehokkain puolustaja. Pelasi keväällä mestaruuden voittaneessa Kanadan U-18 maajoukkueessa.

Bissonnette on suoraviivainen all-round-puolustaja. Hän ei yritä näyttäviä ja riskialttiita kikkoja vaan toimittaa kiekon varmasti omalle joukkuekaverilleen. Bissonnettea pidetään erittäin hyvänä johtajana ja hän on myös ahkera harjoittelija. Kokoa ja voimaa löytyy riittävästi, mutta pieni ripaus lisää ilkeyttä ei olisi pahitteeksi. Luistelu on Bissonnetten heikoin ominaisuus tällä hetkellä. Vahvan työmoraalin omaavaa joka tilanteen puolustajaa etsivälle joukkueelle hyvä projekti.

125. Toronto (Nashville)

Konstantin Volkov, RW (RUS)

182 cm, 79 kg, s. 7.2.1985

Dynamo (RUS Jr.) 29 peliä 13+17=30 2 min

CSS:n ranking: #14 (Euro)

Ei erotu massasta, pieni ja pehmeä, taidokas kyllä. Näppärä harhauttelija. Tuskin mikään joukkue erityisesti havittelee Volkovia. Merkitty laituriksi, mutta pelaa mielummin sentterinä. Central Scoutingin eräänlainen yllätyskortti, lähtevätkö joukkueet mukaan nostatukseen?

127. St. Louis

Alexandre Bolduc, C (CAN)

185 cm, 80 kg, s. 26.6.1985

Rouyn Norada (QMJHL) 66 14+29=43 131min

CSS:n ranking #46 (NA)

Alexandre Bolduc oli vielä puolessa välissä viime kautta listattu 18. pelaajaksi Pohjois-Amerikassa. Kauden toinen puolisko oli kuitenkin täydellinen pettymys. Tehot katosivat ja luistelu loppui. Bolduc pääsi kuitenkin Kanadan joukkueeseen U-18 mm-kisoihin, ja ratkaisi kisojen ainoalla osumallaan ottelun USA:ta vastaan jatkoajalla.

Bolducin kohdalla scoutit ovat hieman ihmeissään vahvasti kaksijakoisen kauden takia. Luistelutaitoa ja kiekollista osaamista löytyy ja hyvänä päivänä Bolduc pelaa joka vaihdon intensiivisesti, mutta loppukauden romahdus herättää kysymyksiä miehen henkisistä voimavaroista ja asenteesta. Bolduc varataan varmasti viikonloppuna, mutta varaus voi painua sunnuntain kierroksille.

131. Colorado

David Svagrovsky RW (CZE)

190cm, 90kg, s. 21.12.1984

Seattle (WHL) 68 17+25=42 +17 47min

Jonin Lindlöfin kommentit pelaajasta:

- Taitava ja hyvä laukaus. Pelasi ylivoimaa viivalla ja sai muutaman maalinkin tehtyä. Ei niin hyvä luistelija, mutta kuten sanottu, kiekko pysyi kyllä lavassa. Välillä ongelmia pysyä kyydissä, jos alettiin ajella vähän kovempaa.





Viides kierros

138. Columbus (Carolina)

Arsi Piispanen, RW (FIN)

190 cm, 75 kg, s. 23.7.1985

Jokerit (FIN Jr.) 32 peliä 8+9=17 8min

CSS:n ranking #28 (Euro)

Jokerien pitkä hyökkääjä Arsi Piispanen on Suomen ykkösnimi tämän kesän draftissa. Piispanen on ollut koko kauden alle 18-vuotiaiden maajoukkueen ykkösnimi tehden paljon maaleja turnauksissa. "Siviilissä" Piispanen pelasi lähinnä Jokerien A-junioreissa.

Piispanen on taitava kiekollisena ja tekee hyvin peliä. Kokonsa takia Piispanen on myös ulottuva pelaaja. Piispasen heikkoutena on pidetty hänen luisteluaan. Lisäksi tekemistä riittää vielä lisälihamassan hankkimisessa. Pituudestaan huolimatta Piispanen on vielä suhteellisen kevyt pelaaja. Piispanen pelaa voimakasta karvauspeliä eikä väistä kontakteja, mutta voimaa tarvitaan edelleen lisää.

Piispanen valittaneen joku toisella tai kolmannella kierroksella. Näillä näkyminen hän jatkaa pelaamista ensi kaudella lähinnä Jokerien junioreissa.

144. Dallas (Nashville)

Eero Kilpeläinen, G (FIN)

183cm, 66kg, s. 07.05.1985

Kalpa (A-jun)

Kilpeläinen on Suomen lupaavin maalivahti omassa ikäluokassaan. Pelannut lähinnä KalPa:n a-junioreissa, mutta yrittää varmasti taistella tulevana kautena paikasta Mestis-joukkueessa. Kilpeläinen oli tänä keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen ykkösmaalivahti, torjuntaprosentti kuudessa ottelussa oli 88,58%. Kilpeläinen on perustorjunnoissa hyvä, mutta eniten hänellä on kehitettävää fysiikassaan.

149. NY Rangers

Nigel Dawes LW (CAN)

170cm, 77kg, s. 9.2.1985

Kootenay (WHL) 72 47+45=92 +2 54min

Joni Lindlöfin kommentit Dawesista:

- Pieni, mutta taitava. Hyvä laukaus ja ratkaisijatyyppiä. Koko saattaa vaivata, ei liian fyysinen, mutta kädet toimii keskivertoa paremmin.

151. Chicago

Lasse Kukkonen, D (FIN)

183 cm, 85 kg, s. 18.9.1981

Kärpät (SM-liiga) 55 peliä 6+12=18 67min

155. Washington

Josh Robertson C (USA)

180cm, 84kg, s. 25.8.1984

USHSE PROCTOR 34 37+44=81 38min

CSS:n ranking #97

161. Pittsburgh (Philadelphia)

Evgeni Isakov, LW (RUS)

185 cm, 89 kg, s. 13.10.1984

Cherpovets (RUS) 33 peliä 0+3=3 12 min

CSS:n ranking: #13 (Euro)

Vasemman laidan rymistelijä joka osaa laukoakin. Vahva kulmavääntäjä tappaa jäähyjä. Aggressiivinen, laukookin paljon ja hyvin. Peliäly kadoksissa. Mielenkiintoinen pelaaja, ei mikään erityislahjakas.




Kuudes kierros

169. Pittsburgh

Lukas Bolf, D (CZE)

185cm, 84kg

Sparta Praha (Extraliga Jr.) 22 peliä 3+6=9 18min

Lukas Bolf on isokokoinen peruspakki, joka on kehittynyt myös kiekollisena pelaajana taitavaksi viime vuosina. Bolf pelaa varmaa oman pään peliä ja pelaa tilanteet aina loppuun asti. Tsekkinuorukainen pelasi Suomessa HPK:n A- ja B-junioreissa yhden kauden ajan ja vakuutti seurajohdon taidoillaan. Henkilökohtaisten syiden vuoksi Bolf kuitenkin siirtyi viime kaudeksi takaisin Sparta Prahaan. Vielä muutama vuosi sitten Bolf oli scouttien papereissa jopa koko draftin ykkösnimiä, mutta on sen jälkeen pudonnut listoilla kovaa vauhtia. Bolfin varaava joukkue saa kuitenkin lupaavan puolustajan, joka voi kehittyessään yllättää monipuolisuudellaan ja periksiantamattomuudellaan.

174. Los Angeles (Nashville)

Esa Pirnes, C (FIN)

184 cm, 84 kg, s. 1.4.1977

Tappara (SM-liiga) 55 peliä 22+13=35 6min

177. Montreal

Christopher Heino-Lindberg, G (SWE)

180 cm, 74 kg, s. 29.1.1985

Hammarby (SWE) 20 peliä, 3.54 GAA, …

Heino-Lindberg on pelannut jo kahdella edellisellä kaudella Ruotsin alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa, joten lahjoja pitäisi olla. Nuorukainen pelaa aina suurella sydämellä ja torjuu tarvittaessa joukkueelleen tärkeitä voittoja. Rightin puolen maalivahtina on jonkin sortin kummajainen. Suurimpana heikkoutena voidaan pitää jonkinasteista liiottelua ns. haamupelastuksissa.

193. Philadephia

Ville Hostikka, G (FIN)

188 cm, 90 kg, s. 21.3.1985

SaiPa (A-jun.)





Seitsemäs kierros

204. Colorado (Nashville)

Linus Videll, LW (SWE)

190 kg, 97 kg, s. 5.5.1985

Sodertalje (SWE Jr.) 9 peliä 4+2=6 0min

CSS:n ranking #32 (Euro)

Linus Videll on vaihtanut joukkueita melkoisella tahdilla viime kausina. Kausi 01-02 kului AIK:n B-junioreissa. Menneen kauden hän aloitti Brynäsin A-junioreissa, mutta siirtyi kesken kauden Södertäljeen. Videll edusti Ruotsia 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Videll on isokokoinen laitahyökkääjä, joka saatetaan varata jo draftin ensimmäisenä päivänä. Tämä voimahyökkääjäraakileeksi luonnehdittava nuorukainen on hyvä kiekonkäsittelijä ja kunnostautunut lähinnä maalintekijänä. Videllin luistelu on vielä kaukana hyvästä, mutta hän paikkaa tätä puutetta taidolla ja hyvällä ulottuvuudella. Pieni ripaus ilkeyttä ja taklausintoa ei olisi pahitteeksi.

208. Phoenix

Randall Gelech C/RW (CAN)

188cm, 93kg, s. 02.02.1984

Kelowna (WHL) 67 25+20=45 +31 93min

Joni Lindlöf viime kauden ketjukaveristaan:

- Moninkertaisti edelliskauden tehot ja herätti scouttien mielenkiinnon. Liekö sillä sitten vaikutusta, että pelasi meikäläisen ketjussa? No kuitenkin, tosi vahva ja tykkää pelata maalin edessä, josta monta maalia tekikin. Omaa myös erittäin hyvän laukauksen eikä ujostele, jos kaukalossa hieman taklaillaan.

217. Montreal (Washington)

Oskari Korpikari, D (FIN)

189 cm, 90 kg, s. 5.4.1984

Kärpät (FIN) 23 peliä 0+1=1 4min

CSS:n ranking #68 (Euro)

Kärppien isokokoinen puolustaja Oskari Korpikari teki läpilyöntinsä kevätkaudella. Korpikari pelasi SM-liigaa Kärpissä joukkueen edetessä aina finaaleihin saakka. Korpikari on kypsynyt liigapuolustajaksi nopeaan tahtiin. Raamikas puolustaja sopii
tietysti hyvin siivoamaan oman maalin edustaa. Nopeasta noususta huolimatta Korpikarilla on vielä paljon kehittymisen varaa. Puolustuspään virheiden määrää pitäisi saada karsittua ja lisävoima tai -nopeus ei olisi pahitteeksi. Korpikari on kuitenkin
kehityskelpoinen pelaaja, josta NHL-seurojen luulisi olevan kiinnostunut.

219. Minnesota

Adam Courchaine C (CAN)

177cm, 77kg, s. 23.5.1984

Vancouver (WHL) 71 43+42=85 24min

Joni Lindlöfin kommentit heikohkon Vancouverin runkosarjan ja pudotuspelien parhaasta pistemiehestä:

- Pieni, mutta taitava sentteri. Hyvät kädet ja suht’ hyvä luistelija. Enemmänkin playmaker, kuin snaipperi. Nopeat rytminmuutokset ja käännökset kovassa vauhdissa vahvuus.





Kahdeksas kierros

239. Atlanta

Tobias Enström, D (SWE)

175 cm, 76 kg, s. 5.11.1984

Modo (SWE) 42 peliä 1+5=6 16min

CSS:n ranking #26 (Euro)

Tobias Enström oli toinen Elitserienissä menneellä kaudella kohua herättänyt tulokas. Robert Nilsson iski ennätykset uusiksi, mutta Vuoden Tulokkaaksi valittiin silti Enström. Tämä miniatyyripuolustaja yllätti kaikki pelaamalla itselleen vakipaikan MoDon puolustuksesta ja lopulta olemalla jopa joukkueen paras puolustaja pudotuspeleissä. Enströmin huippukauteen mahtui myös esiintyminen Ruotsin maajoukkueessa harjoituspelissä Sveitsiä vastaan.

Enström on taitava kiekonkäsittelijä, erinomainen luistelija ja omaa vahvat ”kiekkovaistot”. Enström pelaa vahvaa peliä kumpaankin suuntaan. Selviä puutteita häneltä ei löydy kuin oikeastaan yksi, pituutta löytyy valitettavan vähän. Lihasmassaa hän varmasti saa lisää lähivuosina, mutta tuolla varrella on vaikea pysäyttää NHL:n voimahyökkääjiä. Joka tapauksessa Enström on yksi valmiimmista ruotsalaislupauksista tämän kesän varaustilaisuudessa.

249. Washington

Andrew Joudrey C

180cm, 86kg, s. 15.7.1984

Notre Dame (SJHL) 49 25+46=71 16min

259. Dallas

Niko Vainio, D (FIN)

187 cm, 81 kg, s. 24.1.1985

Jokerit (FIN Jr.) 35 peliä 1+1=2 8min

CSS:n ranking #49 (Euro)

Jokerien isokokoinen puolustaja Niko Vainio nousi NHL:n CSS:n listoilla huomattavasti keväällä. Vainio oli viimeisessä listauksessa suomalaisista kolmas. Vainio edusti Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä. Vainio pelaa puolustavassa roolissa, jossa kiekollinen peli ei ole ensisijaista. Vainion koko antaa hänelle hyvät edellytykset tiukan puolustuspelin pelaamiseen. vainion luistelu on varsin kohtuullista, varsinkin kun otetaan huomioon hänen kokonsa.

260. Ottawa

Ossi Louhivaara W (FIN)

184 cm, 81 kg, s. 31.8.1983

KooKoo (Mestis) 46 peliä 20+14=34 22min

Jo pari aiempaa kautta miesten seurassa Suomi-sarjaa pelannut Ossi Louhivaara löi itsensä tällä kaudella läpi Mestiksessä, iskien 20 maalia ja 14 syöttöpinnaa. Jääkiekkoliiton vuoden Mestis-tulokkaaksi valittu Louhivaara on nopea ja sulavaliikkeinen luistelija, jonka parhaat avut löytyvät hyökkäyspäästä. Kauden edetessä puhtaana maalintekijä-tyyppinä aloittanut Louhivaara monipuolisti tyyliään, ja loppukaudesta laitahyökkääjä osoitti myös kykenevänsä fyysiseenkin peliin jaellen kovia niittejä.





Yhdeksäs kierros

279. Washington

Mark Olafsson W (CAN)

185cm 93kg s. 22.03.1985

Kelowna (WHL) 50 4+7=11 107min

Joni Lindlöfin kommentit pelaajasta:

- Todellinen voimahyökkääjä, jolle valmentajan ohjeet "Aja täysiä kaikkea mikä liikkuu" toimii paremmin kuin lätyn heitto. Kyllä kaveri pari nättiä maaliakin lämmäs.

280. Anaheim

Ville Mäntymaa (FIN)

190 cm, 84 kg, s. 8.3.1985

Tappara (FIN Jr.) 33 peliä 3+12=15 26min

CSS:n ranking #57 (Euro)

Seinäjoelta aikanaan Tapparaan siirtynyt iso puolustaja Ville Mäntymaa oli pitkään listoilla ykkössuomalainen. Tämän kauden aikana hänen ohitseen ajoivat kuitenkin muut pelaajat.
Päättyneellä kaudella Mäntymaa oli Suomen ykköspuolustaja 18-vuotiaiden maajoukkueessa ja pääsi kokeilemaan liigavauhtia Tapparassa.

Mäntymaan vahvuuksia on ehdottomasti liikkuminen joka on sulavaa. Iso mies joka liikkuu hyvin on hyökkääjille vaikea kierrettäväksi. Mäntymaa pystyy tukemaan hyökkäyksiä hyvän
liikkeensä takia. Mäntymaalla on myös kohtuullinen laukaus viivalta. Mäntymaasta tuskin kuitenkaan kaavaillaan varsinaista hyökkäävää puolustajaa NHL-kaukaloihin. Hän on paremminkin
monipuolinen kakkosparin pelaaja.

284. St.Louis

Juhamatti Aaltonen, W (FIN)

180 cm, 74 kg, s. 4.6.1985

Kärpät (FIN Jr.) 34 peliä 19+3=22 37min

CSS:n ranking #104 (Euro)

Kärppien laituri Juhamatti Aaltonen pelaaja jonka vahvuudet löytyvät hyökkäyspelistä. Aaltonen on etenkin hyvä maalintekijä. Aaltonen ei ole järin suuri eikä fyysinen pelaaja, mutta hänellä on taitoa ja luistelukin luonnistuu. Aaltonen edusti Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, jotka kuitenkin menivät niin häneltä kuin joukkueelta alle odotusten. Tämä saattaa laskea Aaltosen sijoitusta draftissa. Aaltonen debytoi SM-liigassa päättyneellä
kaudella, pelaten yhden ottelun Kärppien paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle