Varaustilaisuuden ensimmäinen päivä - Fleury ykkösvaraus

NHL / Uutinen
Varaustilaisuuden ensimmäinen päivä oli suomalaisittain varsin hiljainen. Kotoisia nimiä huudettiin vain kahdesti. Hyökkääjä Masi Marjamäki varattiin toisella ja puolustaja Juha Alen kolmannella kierroksella. Molemmat kiekkoilivat menneellä kaudella Pohjois-Amerikassa. Kanadalainen maalivahti Marc-Andre Fleury sai kunnian olla draftin ykkösvaraus.

Suluissa varauksen edellinen omistaja

Ensimmäinen kierros

1. Pittsburgh (Florida)

Marc-Andre Fleury, G (CAN)

186 cm, 78 kg, s. 28.11.1984

Cape Breton (QMJHL) 51 peliä, 3.36 GAA, 91.0%

CSS:n ranking #1 (NA)

Cape Bretonin maalivahti Marc-Andre Fleury on seuraava QMJHL:sta tulleva tähtimaalivahti. Fleury on ehkäpä draftin halutuin pelaaja. Moni seura on halunnut hankkia itselleen ykkösvarauksen, jolla Fleuryn saisi varmasti riveihinsä. Fleuryä on verrattu taitotasoltaan viimeisen vuosikymmenen huippuvarauksiin Roberto Luongoon ja Kari Lehtoseen. Suomalaiset junnukiekon ystävät muistanevat Fleuryn otteet vuodenvaihteen nuorten MM-kisoista, jossa hän oli Kanadan ykkösmaalivahti.

Fleury pelaa QMJHL:n tuttuun tapaan ns. perhostyylillä. Fleury on teknisesti taitava maalivahti, joka on hyvä sijoittumaan ja todella ketterä liikkeissään. Fleury kontrolloi myös hyvin rebound-kiekot ja hänen hanskakätensä on nopea. Fleuryn mailapeli on myös erinomaista. Kaiken kaikkiaan Fleurystä ei juuri löydy heikkouksia, ja hänellä katsotaankin olevan kaikki pelilliset ja henkiset ominaisuudet huippumaalivahdiksi.

2. Carolina

Eric Staal, C (CAN)

190 cm, 82 kg, s. 29.10.1984

Peterborough OHL 66 peliä 39+59=98 39min

CSS:n ranking #1 (NA)

Peterboroughin sentteri Eric Staal on monilla listoilla rankattu parhaaksi kenttäpelaajaksi tämän kesän draftissa. Staalia on verrattu usein Ron Francisiin. Yhtä pitkää ja menestyksekästä uraa on vaikea veikata, mutta pelityylillisesti vertaus osunee kohdilleen.

Staal on monipuolinen pelaaja, mutta ennen kaikkea loistava pelintekijä. Staal on taitava kiekonkäsittelijä ja älykäs pelaaja. Staalin suurin puute löytynee voimasta ja aggressiivisuudesta. Staal on pitkä, mutta hänellä ei ole vielä kovinkaan paljoa massaa. Isosta koostaan huolimatta Staal ei ole varsinaisesti fyysinen pelaaja.

Staalia ei pidetä aivan yhtä potentiaalisena pelaajana kuin esimerkiksi Nikolai Zherdeviä tai Nathan Hortonia, mutta hän on varma valinta jonka oletetaan huonoimmassakin tapauksessa olevan varma NHL-pelaaja. Staalilla saattaisi olla mahdollisuudet pelata NHL:ssä jo ensi kaudella, riippuen siitä mikä seura hänet varaa.

3. Florida (Pittsburgh)

Nathan Horton, C (CAN)

187 cm, 91 kg, s. 29.5.1985

Oshawa OHL 54 peliä 33+35=68 111min

CSS:n ranking #4 (NA)

Oshawassa pelaavaa sentteri Nathan Hortonia pidettiin pitkään suosikkina draftin ykköspaikalle. Horton joutui kuitenkin olemaan sivussa leukamurtuman takia, eikä missään vaiheessa päässyt loukkaantumisensa jälkeen samalle tasolle kuin ennen loukkaantumistaan. Horton on kuitenkin edelleen varsin kiinnostava tulevaisuuden lupaus.

Horton on isokokoinen sentteri, joka myös pelaa aggressiivisesti ja käyttää kokoaan hyväkseen pelissään. Horton on hyvä kaikilla pelin osa-alueilla. Hän on älykäs pelaaja, joka pelaa hyvin kaukalon molemmissa päissä. Horton on myös hyvä luistelija ja mailankäsittelijä. Hortonin suurin ongelma on ollut otteiden epätasaisuus. Isokokoinessa sentterissä on kuitenkin ainesta oikeaksi power-forwardiksi ja hän olikin haluttu pelaaja.

4. Columbus

Nikolai Zherdev, LW (RUS)

182 cm, 80 kg, s. 5.11.1984

ZSKA (RUS) 44 peliä 12+12=24 34 min

CSS:n ranking: #1 (Euro)

Kiekon kesyttänyt Zherdev ällistyttää taidoillaan ja vauhdillaan. Zherdev on esittänyt pelaamillaan sarjatasoilla hämmästyttäviä nerokkuuden hetkiä. Zherdeviä verrataan usein Alex Mogilnyyn, mikä samalla tarkoittaa sitä, että tämän arvoituksellisen lahjakkuuden puolustuspelissä on vielä korjattavaa. Marian Gaborik kuitenkin vaikuttaa paremmalta verrokilta.

Nuorukaisen pelin kaikkia osa-alueet ovat kehittyneet, vaikka ensisijaisesti hän on hyökkäävä pelaaja. Zherdev ei ole tottunut fyyiseen peliin ja on vielä voimaton, mutta kukapa lahjakkuus tuossa iässä ei olisi samanlainen. Hänen kuitenkin odotetaan tekevän NHL-debyyttinsä pian.

Zherdeviä pidetään avoimena oppimaan. Nuorten MM-kisoissa Zherdev oli vaisu syksyn oltua henkisesti raskas. Sekä Viktor Tihonov että nuorten MM-joukkueen valmentaja kritisoivat Zherdeviä julkisesti. Kannattaa muistaa, että kisat olivat 20-vuotiaille. Edes Ilja Kovaltsuk ei säväyttänyt samassa turnauksessa Zherdevin ikäisenä. NHL termein Zherdev on game-breaker, eli kääntää otteluita vaikka yksin.

5. Buffalo

Thomas Vanek, LW (AUT)

187 cm, 94 kg, s. 19.1.1984

Minnesota (WCHA) 37 peliä 24+27=51 48min

CSS:n ranking #3 (NA)

Itävaltalainen Thomas Vanek on pelannut USA:ssa niin junnuliiga USHL:ää kuin yliopistosarjassa Minnesotan joukkueessa. Vanekin tulokaskausi yliopistosarjassa oli todella hyvä. Hän teki paljon tärkeitä maaleja Minnesotalle ja oli joukkueen ykköshyökkääjä.

Vanekin pelistä nousee yksi piirre ylitse muiden: hän on selvästi puhdas maalintekijä. Vanek on loistava kiekonkäsittelijä ja pystyy niputtavaan vastustajan puolustajat harhautuksillaan. Vanekilla on vielä parannettavaa luistelussa ja puolustuspelaamisessa. Vanekia on verrattu Pavel Brendliin, joka teki ennen draftaustaan paljon maaleja mutta on hiipunut draftin jälkeen. Vanekin varaava seura uskoo, että maalinteko jatkuu myös ammattilaiskentillä.

6. San Jose

Milan Michalek, RW (CZE)

187 cm, 93 kg, s. 7.12.1984

Budejovice (CZE) 46 peliä 3+5=8 14min

CSS:n ranking #2 (Euro)

Tsekkilaituri Milan Michalek on jo kypsä ja kokenut pelaaja. Michalek on pelannut kaksi kautta Tsekin pääsarjassa Budejovicessä ja edustanut maataan niin Nuorten MM-kisoissa
kuin myös Helsingin MM-kisoissa tänä keväänä. Michalekiä pidetäänkin pelaajana, joka voisi pärjätä parhaiten NHL:ssä heti ensi kaudella.

Michalek on isokokoinen ja vankkarakenteinen laituri, joka pelaa hyvää kahdensuunnan peliä. Michalek taitava kiekollisena ja hän on myös hyvä pelintekijä. Michalekillä on kova laukaus, joka voisi tosin olla tarkempi. Kesän draftista löytyy monta Michalekia parempaa maalintekijää ja pelaajaa, jotka ovat hyökkäyspäässä sähäkämpiä. Michalek on kuitenkin monipuolinen pelaaja, joka pystyy myös oikeasti järkeviin ratkaisuihin hyökkäyspelissä

7. Nashville

Ryan Suter, D (USA)

185 cm, 83 kg, s. 21.1.1985

USA U-18 47 peliä 8+19=27 114min

CSS:n ranking #7 (NA)

Suter on USA:n vuoden 1980 Olympiakultapelaaja Bob Suterin poika ja myös hänen setänsä Gary Suter muistetaan pitkästä NHL urasta. Suter esitti erinomaisia otteita niin Nuorten MM-kisoissa
kuin myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja onkin nostanut omia osakkeitaan huomattavasti.

Suter on monipuolinen puolustaja, joka hallitsee hyvin pelin kaikki osa-alueet. Suterin luistelutaito on erittäin hyvä. Suter pystyy hyödyntämään hyvää liikkuvuuttaan hyvän pelikäsityksensä ansiosta. Vaikka Suter ei olekaan nykypuolustajien mittapuun mukaan suuri pelaaja hän pelaa silti fyysistä peliä. Suterin monipuolisuutta todistaa myös hyvä ylivoimaosaaminen. Suterilla on vielä matkaa NHL:ään, mutta monet seurat olisivat todella
tyytyväisin jos saisivat varattua hänet.

8. Atlanta

Braydon Coburn, D (CAN)

195 cm, 93 kg, s.27.2.1985

Portland (WHL) 53 peliä 3+16=19 147min

CSS:n ranking #6 (NA)

Portlandin valtavankokoinen puolustaja Braydon Coburn kuuluu ehdottomasti tämän draftin kolmen parhaan puolustajan joukkoon. Coburn on todella iso ja fyysinen puolustaja, joka on ulottuvuutensa takia myös erittäin vaikeasti kierrettävä puolustusalueella. Curburnia on luistelutaitonsa osalta verrattu jopa toiseen isoon nuoreen puolustajaan Jay Bouwmeesteriin. Coburn ei muuten yllä Bouwmeesterin tasolle, sillä hänen hyökkäyspelinsä ei ole mitenkään erikoista. Coburnista odotetaankin NHL:ään enneminkin fyysistä kakkospuolustajaa kuin kiekollista ykköspuolustajaa.

Coburnia vastaan pelannut Joni Lindlöf arvioi häntä seuraavasti:

-Tosi fyysinen peruspakki. Ei mässäile pinnoilla, mutta hoitaa oman maalin edustan 100% varmasti. Todella kettumainen toveri; antaa keppiä mukavasti ja oivan hetken tullen ajaa puun takaa kylmäksi.

9. Calgary

Dion Phaneuf, D (CAN)

187 cm, 93 kg, s.10.4.1985

Red Deer (WHL) 71 peliä 16+14=30 185min

CSS:n ranking #8 (NA)

Red Deerin Dion Phaneuf on Braydon Coburnin ohella kovista puolustajistaan tunnetun WHL:n parasta antia tämän vuoden draftissa. Phaneuf on tuttuun tyyliin todella fyysinen pelaaja,
joka hallitsee kentän tapahtumia pelin muuttuessa kovaksi. Phaneufin suurin ongelma on liikkuminen kaukalossa. Phaneuf on kiekollisena maltillinen ja tekee hyviä ratkaisuja omassa päässä. Phaneuf on johtajatyyppi, josta veikataan aikanaan NHL-kapteenia. Phaneufia on verrattu Adam Footeen ja jopa Scott Stevensiin, joten odotukset hänen kohdallaan ovat korkealla.

- Fyysinen, mutta ei niin nopea. Muistaakseni vein joskus sitä längeistä. Luistelu taitaa olla ainoa heikko kohta, Phaneufia vastaan WHL:ssa pelannut Lindlöf muistelee.

10. Montreal

Andrei Kastitsyn, LW (BLR)

182 cm, 85 kg, s. 3.2.1985

CSKA (RUS) 6 peliä 0+0=0 2 min

CSS:n ranking: #3 (Euro)

Junioreiden MM-kisoissa Valko-Venäjän paidassa loistanut susipuolen laituri. Nopea, pysäyttämätön juna. Lyönti- ja rannelaukaukset kunnossa, osaa myös järjestää tilanteita pelikavereille. Ei taklaa, mutta ottaa taklauksia vastaan. Puolustuspelissä paljon parannettavaa, samoin pelin pikkuasioissa. Eräänlainen villi kortti. Red Line Reportin mukaan koko draftin taidokkain pelaaja, mutta (mahdollinen) epilepsia ja loukkaantumiset huolettavat. Juuri huikea taito yhdistettynä horjuvaan terveyteen on tehnyt Kastitsynista pikkujulkkiksen. Yksi seuratuimmista varattavista.

11. Philadelphia (Phoenix)

Jeff Carter, C (CAN)

190 cm, 82 kg, s. 1.1.1985

Sault-Ste-Marie, OHL 61 peliä 35+36=71 55 min

CSS:n ranking: #27 (NA)

Hyökkääjää on sanottu Joe Thorntoniksi ilman fyysistä ulottuvuutta, mikä kuulostaa samalta kuin formula-auto ilman moottoria. Heikon syksyn jälkeen Carter on kerännyt kiitosta, ja on noussut yhdeksi mahdollisista yllätyskorteista. Carterin luistelu on vahvaa ja rytminvaihto onnistuu. Kiekko pysyy lavassa ahtaassakin tilassa ja siirtyy kavereille tai maaliin, joskaan Carterilla ei katsota olevan sentään NHL:n ykkösentterin taitoja. Osaa työnsä maskimiehenä ja erikoistilanteissa, karvaa ja raataakin. Jos saa lihaa pitkän vartensa ympärille niin työkaluista ei menestyksen pitäisi olla kiinni.

12. NY Rangers

Hugh Jessiman, RW (USA)

193 cm, 90 kg, s. 28.3.1984

Dartmouth College (ECAC) 29 peliä 19+22=41 40min

CSS:n ranking #20 (NA)

Hugh Jessiman on kauden komeetta. Ennen tätä kautta Jessimista ei tiedetty juuri mitään, mutta kauden aikana Darthmouthin mammutin arvostus on noussut huomattavasti. Jessiman on todella isokokoinen pelaaja, mutta samalla hän on käsistään todella taitava. Jessiman on hyvä maalintekijä jolla on loistava mailatekniikka. Isokokoisena pelaajana Jessiman pystyy suojaamaan kiekkoa hyvin.

Jessimanilla on vielä parannettavaa luistelusta, ja voimaakin saisi olla enemmän, ainakin jos Jessimanin on tarkoitus kehittyä NHL:ssä suuresti kaivatuksi power-forwardiksi. Jessimanin puolustuspeli on ollut ajoittain luokatonta, mutta on kehittynyt parempaan suuntaan. Jessimanin potentiaali tekee hänestä todella mielenkiintoisen pelaajan.

13. Los Angeles

Dustin Brown, RW (USA)

182 cm, 88 kg, s. 4.11.1984

Guelph OHL 58 peliä 34+42=76 89min

CSS:n ranking #2 (NA)

Guelphissa OHL:ssä pelaava Dustin Brown on laituri, jonka pelistä on vaikea löytää varsinaisia heikkouksia. Brown on laitahyökkääjä, joka tekee paljon maaleja. Brownilla on myös asenne kunnossa, hän pelaa aina täysillä ja samalla ärsyttää usein vastustajia. Brown on myös hyvä luistelija ja on parantanut puolustuspeliään. Brown on vahva pelaaja, vaikka ei olekaan kooltaan hirveän suuri.

Brown on tehnyt paljon pisteitä junioreissa, mutta jotkut epäilevät pystyykö hän samaan NHL:ssä. Brown on kuitenkin monipuolinen pelaaja, jota voidaan käyttää myös pelkässä karvaajan ja rikkojan roolissa jos tehot eivät siirry hänen mukanaan NHL:ään.

14. Chicago

Brent Seabrook, D (CAN)

189 cm, 100 kg, s. 20.4.1985

Lethbridge (WHL) 69 peliä 9+33=42 113min

CSS:n ranking #25 (NA)

Brent Seabrook on pelaaja, jolla olisi kaikki edellytykset olla todellinen huippupuolustaja NHL:ssä. Seabrook on kookas ja pelaa myös fyysisesti ja lisäksi hän on tehokas hyökkäyspäässä.
Seabrook tarvitsee kuitenkin edelleen hyvää valmennusta jotta saisi tasaisuutta otteisiinsa ja oppisi sen milloin hyökkäyksiin kannattaa lähteä. Seabrook on pelaaja, jonka varannut seura
saattaa hyvällä tuurilla saada käsiinsä todellisen kultakimpaleen vielä myöhäisemmälläkin varauksella.

15. NY Islanders

Robert Nilsson, C (SWE)

180 cm, 79 kg, s. 10.1.1985

Leksand (SWE) 41 peliä 8+13=21 10min

CSS:n ranking #9 (Euro)

Leksandin hyökkääjä Robert Nilsson on kesän kuumin ruotsalaisnimi. Nilsson pelasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa Elitserienissä ja teki loistavaa jälkeä. Hän teki uuden ennätyksen alle 18-vuotiaiden pistemäärässä keräten 41 ottelussa 21 pistettä. Ennätyksen edellinen haltija oli Markus Näslund. Nilsson oli Ruotsin paran pistemies alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodenvaihteessa.

Robert Nilsson on kuuluisan Kent-isänsä tapaan erittäin taitava pelaaja. Nilsson on hyvä ja voimakas luistelija ja taitava mailankäsittelijä. Nilsson on enemmän pelinrakentaja kuin maalintekijä. Nilsson on hyökkäyspäässä yksi draftin parhaista pelaajista, mutta hänen puolustuspelaamisessaan ja keskittymisessä on parannettavaa. Nilsson on kuitenkin todella taitavana pelaaja monen seuran toivelistalla.

16. San Jose (Boston)

Steve Bernier, RW (CAN)

188 cm, 105 kg, s. 31.3.1985

Moncton (QMJHL) 71 peliä 49+52=101 90min

CSS:n ranking #11 (NA)

Monctonissa QMJHL:ssä pelaava laituri Steve Bernier on hyvä sekoitus kokoa ja taitoa. Hyviä pistemääriä takonut Bernier on jäänyt hieman taka-alalle tämän kesän leveää draftia
ennakoitaessa. Bernier on iso pelaaja, joka käyttää kokoaan hyväkseen kulmaväännöissä ja maalinedustan ruuhkissa. Bernier on parantanut luisteluaan viimeisen vuoden aika, mutta kaipaa edelleen lisää nopeutta. Bernierin laukaus voisi olla nykyistä parempi ja hänen puolustuspelaamisessaan on vielä paljon parannettavaa.

17. New Jersey (Edmonton)

Zach Parise, C (USA)

180 cm, 84 kg, s.28.7.1984

North Dakota U (WCHA) 34 peliä 25+32=57 32min

CSS:n ranking #9 (NA)

USA:n yliopistosarjassa pelaava hyökkääjä Zach Parise on taitava ja vaarallinen hyökkääjä. Parise pelasi todella hyvän tulokaskauden North Dakotassa ja oli jopa yksi Hobey Baker
-palkinnon finalisteista. Palkinto jaetaan kauden parhaalla yliopistopelaajalle. Parise on esiintynyt edukseen myös USA:n maailmanmestaruuden voittaneessa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa keväällä 2002 ja olemalla joukkueensa paras pistemies edellisissä Nuortem MM-kisoissa.

Kaukalossa Parise on vahva luistelija ja todella taitava kiekon käsittelijä. Parisen heikkoutena on pidetty hänen pientä kokoaan, mutta toistaiseksi siitä ei ole ollut hänelle merkittävää haittaa. Parise tarvinnee kuitenkin vielä lisää voimaa jotta pärjäisi NHL-kaukaloissa yhtä hyvin kuin urallaan tähän mennessä. Parise on varma ykköskierroksen varaus ja hänet varannut joukkue saa riveihinsä todella taitavan pistekoneen.

18. Washington

Eric Fehr, RW (CAN)

190 cm, 85 kg, s. 7.9.1985

Brandon (WHL) 70 peliä 26+29=55 76min

CSS:n ranking #15 (NA)

Brandonin laituri Eric Fehr on koostaan huolimatta todella nopea pelaaja. Fehrissä olisi ainesta ns. power-forwardiksi jos hän käyttäisi kokoaan hieman häikäilemättömämmin. Fehr pystyy tekemään maaleja, joskin hän on vielä epätasainen otteissaan. Fehrin laukaus on kohtuullisen hyvä, mutta hän ei aina käytä sitä tarpeeksi. Fehr on puolustuspäässä tarkka pelaaja ja hänen työmoraalinsa on esimerkillinen.

19. Anaheim

Ryan Getzlaf, C (CAN)

188 cm, 88 kg, s. 10.5.1985

Calgary (WHL) 70 peliä 29+39=68 121min

CSS:n ranking #5 (NA)

Calgary Hitmenin sentteri Ryan Getzlaf on korkealla eri scouttauslistoilla. Getzlafia pidetään älykkäänä pelaaja joka tekee rankasti töitä kaukalossa. Getzlafilla on hyvä pelikäsitys ja hän on hyvä pelintekijä. Getzlaf pelaa joukkueessaan kaikki erikoistilanteet ja saa hommansa hoidettua. Getzlafilla on hyvä laukaus jota hän ei arastele käyttää. Getzlafin luistelu on hänen heikkoutensa. Getzlafilla ei ole samaa huipputaitoa kuin draftin joillain muilla hyökkääjillä, mutta hän pelaa varmaan ja tehokasta peliä, ja on varman valinta tässä draftissa.

20. Minnesota

Brent Burns RW (Can)

193 cm, 85 kg, s. 9.3. 1985

Brampton, OHL 68 peliä 15+25=40 14 min

CSS:n ranking: #39 NA

Bramptonissa muutaman muun lupauksen varjoon jäänyt isokokoinen hyökkääjä on kovin kiltti, ja maalimäärä OHL:ssä vaisu. Se, onko Burnsilla muuta annettavaa kuin 193 senttiä, onkin vielä arvoitus. Burnsin nimi esiintyy kyllä listoilla, mutta puhetta hänestä ei juuri kuule.

21. Boston (San Jose - Toronto)

Mark Stuart, D (USA)

185 cm, 94 kg, s. 27.4.1984

Colorado College (WCHA) 32 peliä 3+14=17 77min

CSS:n ranking #17 (NA)

Mark Stuart on todellinen puolustava puolustaja. Stuart on kova taklaaja ja todella hyväkuntoinen pelaaja. Stuartin eduksi voidaan laskea myös hyvä luistelutaito. Stuart pelaa joskus liiankin räväkästi ja ottaa tarpeettomia jäähyjä. Ei ole varsinainen
pelinrakentaja, mutta on käyttökelpoinen pelaaja myös ylivoimalla hyvän laukauksensa takia. Stuart voi olla valmis NHL-peleihin jo muutaman vuoden sisällä.

22. Edmonton (New Jersey - St. Louis)

Marc-Antoine Pouliot, C (CAN)

185 cm, 85 kg, s. 22.5.1985

Rimouski (QMJHL) 65 peliä 32+41=73 100min

CSS:n ranking #13 (NA)

Marc-Antoine Pouliot on Quebecin liigasta tuleva pelintekijä, joka teki viime kaudella hyvät pisteet Rimouskissa. Pouliot on älykäs pelaaja, jonka syötöt ovat hyviä. Pouliotin heikkoudet ovat fysiikka ja jossain määrin nopeus. Myös puolustuspelaamisessa on vielä jonkin verran parannettavaa. Pouliotin hyökkäyspään taidot tekevät hänestä kuitenkin kiinnostavan pelaajan NHL-seuroille.

23. Vancouver

Ryan Kesler, C (USA)

186 cm, 88 kg, s. 31.8.1984

Ohio State (CCHA) 34 peliä 9+20=29 36min

CSS:n ranking #16 (NA)

Yhdysvaltalainen sentteri Ryan Kesler on monipuolinen pelaaja. Kesler on fyysinen, suhteellisen hyvä luistelija ja joka pelaa hyvin molemmissa päissä kaukaloa. Kesler on hyökkäyspäässä
taitava ja ulottuvana pelaajana hyvä myös alivoimalla. Kesler on monipuolisuutensa takia lähes varma NHL-pelaaja. Jäänee kuitenkin rikkovaan ketjuun ellei pysty terävöittämään hyökkäyspään pelaamistaan.

24. Philadelphia

Mike Richards, C (CAN)

180 cm, 84 kg, s. 11.2.1985

Kitchener (OHL) 67 peliä 37+50=87 99min

CSS:n ranking #30 (NA)

Mike Richards on Memorial Cupin voittaneen Kitchenerin taitava keskushyökkääjä. Richards takoi kovassa joukkueessa kovat pisteet ja onkin erinomainen pelintekijä. Richards on hyvä luistelija ja kova työntekijä, jonka sijoitusta listoilla on kuitenkin laskenut
pieni koko, vaikka Richards pelaakin suhteellisen fyysistä peliä. Richards oli CSS:n Pohjois-Amerikan listalla vasta sijalla 30. Varausvuoro saattaa kuitenkin olla alhaisempi mikäli joku seura todella haluaa Richarsin.

25. Florida (Tampa Bay)

Anthony Stewart, C/RW (CAN)

186 cm, 108 kg, s. 5.1.1985

Kingston (OHL) 68 peliä 32+38=70 47min

CSS:n ranking #19 (NA)

Anthoyn Stewart on erittäin vahva ja isokokoinen hyökkääjä. Stewart on 18-vuotiaaksi todella kypsä fyysisesti ja voisikin fysiikkansa puolesta pelata jo NHL:ssä. Stewart on kykenevä maalintekijä, mutta peliälyssä oli toivomisen varaa. Lisäksi Stewartin peli voisi olla kokonaisuudessaan hieman nopeampaa. Stewart ottaa joskus myös tyhmiä jäähyjä. Kokonaisuudessaan Stewart on kuitenkin suhteellisen hyvä luistelija ja loistava
kiekonkäsittelijä jolle riittää varmasti ottajia jopa kovatasoisessa draftissa.

26. Los Angeles (Colorado)

Brian Boyle C (USA)

196 cm, 100 kg, s. 18. 12. 1984

St. Sebastian´s, USHSE 31 peliä 32+31=63 46 min

CSS:n ranking: #34 NA

Valtavan kokoinen hyökkääjä pelasi menneen kauden high school-kiekkoa. Yliopistokiekko testaa ensi kaudella paremmin Boylen tason, mutta scouttien on nyt päätettävä miten hyvä Boyle on dominoituaan heikkotasoista sarjaa. Boyle saattaa sekoittaa koko draftin onnistumalla draft-viikon haastatteluissa, sillä miehen mahdollisuuksia pidetään valtaisina. Laukauksen kerrotaan olevan jo nyt NHL-tasoa, luistelu keskinkertaista mutta high schoolissa voimahyökkääjälle ei ollut pysäyttäjää. Haastatteluilla on painoa, koska Boylen ongelmana pidetään huonoa keskittymistä ja epätasaisuutta. Ykkösketjun pontentiaali.

27. Los Angeles (Detroit)

Jeff Tambellini, LW (USA)

180 cm, 84kg, s. 13.4.1984

Michigan U (CCHA) 36 peliä 25+13=38 18min

CSS:n ranking #21 (NA)

Jeff Tambellini on USA:n yliopistosarjoissa pelaava laitahyökkääjä, jota voisi lyhyesti luonnehtia maalintekijäksi. Tambellini on pelaaja, jolla on todella hyvä laukaus jota hän myös käyttää. Tambellini on myös kelvollinen pelintekijä ja hyvä luistelija. Hänen
suurin ongelmansa NHL-kaukaloissa saattaa olla pieni koko. Koko ja yliopistosarjojen hivenen vähäisempi seuraaminen saattavat tiputtaa Tambellinin toiselle kierrokselle, mutta hänet varaava seura saa listoilleen hyvän maalintekijän.

28. Anaheim (Dallas)

Corey Perry RW( Can)

187 cm, 83 kg, s. 16.5. 1985

London, OHL 67 peliä 25+53=78 145 min

CSS:n ranking: #35 NA

Surkea syksy masensi pelaajan, vihastutti fanit ja turhautti scoutit. Perry kuitenkin nosti tasoaan kevään mittaan, ja osa tarkkailijoista pitää miehestä paljon. Perry on epätasainen ja pelaa pehmeästi. "Ei maksa hintaa" on lause joka pelottaa NHL-joukkueita. Toisaalta onnistumisia tuli kauden tärkeimmilä hetkillä. Oli tarkasti pidettynä, keräsi vertailuja Rick Nashiin.

29. Ottawa

Patrick Eaves RW (USA)

179 cm, 79 kg, s. 1.5. 1984

Boston College, H-East 13 peliä 10+7=17 29 min

CSS:n ranking: #31 NA

Pienikokoisella taitopelaajalla on hyvä tekniikka ja jääkiekkoilijan geenit. (Isä HIFK-valmentajankin tuttu Mike Eaves, veli Ben college-tähti.) Tärkeä mainelause on se, että pelaa kovempaa kuin koko antaa odottaa. Kaavaillaan ykkös- tai kakkosketjuun, jos ei onnistu raivaamaan tietään niihin, niin pitkää NHL-uraa ei lupailla. Loukkaantumiset pelottavat varaajia, draftataan myöhemmin kuin mitä taidot antavat odottaa. Eavesin kaltaisia yliopistosankareita on draftissa vuosittain, osasta tulee NHL-pelaajia, monesta ei.

30. St. Louis (New Jersey)

Shawn Belle, D (CAN)

185 cm, 100 kg, s. 3.1.1985

Tri-City (WHL) 66 7+14=21 79min

CSS:n ranking #33 (NA)

Shawn Belle on puolustaja, jonka valttikortti jäällä on luistelutaito. Belle pystyy tuomaan kiekkoa ylös ja hänellä on kova laukaus. Belle ei kuitenkaan ole varsinaisesti pisteitä tekevä puolustaja. Puolustuspäässä Belle ei ole kaikista aggressiivisin pelaaja, mutta kokonsa takia hänellä riittää voimaa ohjata vastustajia kulmiin.

-Kohtalaisen fyysinen ja rohkea kiekollinen pakki. Kuitenkin paljon virheitä ja kiekonmenetyksiä, koska ei malttanut aina lainata kiekkoa kaverille. Loppukaudesta peli ei enää kulkenut odotetulla tavalla, kommentoi Joni Lindlöf Belleä.
Toinen kierros

31. Carolina

Danny Richmond, D (USA)

182 cm, 79 kg, s. 1.8.1984

Michigan U (CCHA) 43 peliä 3+19=22 48min

CSS:n ranking #41 (NA)

Toisen polven kiekollinen puolustaja. NHL:ään asti yltänyt Steve Richmond rikkoi Michiganin yliopistojoukkueen ennätyksiä kaudella 1980-81. Poika Danny siirtyi USHL:n tehokkaimpana puolustajana samaiseen Michigan Wolverinesin joukkueeseen viime kesänä. Richmond oli tulokaskaudellaan joukkueen toisiksi tehokkain puolustaja ja valittiin CCHA-sarjan tulokasjoukkueeseen.

Richmond on selkeä hyökkäävä puolustaja. Peliälyä, luovuutta ja kiekollista taitoa häneltä löytyy riittävästi, mutta Richmondilla on vielä paljon opettelemista puolustuspelissä. Myös lihasmassaa tarvitaan runsaasti lisää ennen kuin Richmond on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Puolustajaksi pienestä koostaan huolimatta pystyy myös fyysiseen peliin.

32. Pittsburgh

Ryan Stone, C (CAN)

185 cm, 90 kg, s. 20.5.1985

Brandon (WHL) 54 peliä 14+31=45 158min

CSS:n ranking #12 (NA)

Brandonin Ryan Stonea on voimakas hyökkääjä, joka suojaa kiekkoa hyvin ja n myös hyvä luistelija. Stone ei ole varsinainen pistenikkari, mutta pystyy auttamaan joukkuettaan myös hyökkäyspäässä. Hyvä laukaus ja fyysinen peli avaavat Stonen ketjukavereille maalintekopaikkoja. Stonea pidetään johtajana, joka näyttää muille esimerkkiä työnteollaan. Ennen draftia tämän perinteisin Kanadalaisen tyylin hyökkääjään ennustettiin olevan toisen kierroksen keskivaiheen varaus.

33. Dallas (Columbus)

Loui Eriksson, LW (SWE)

185 cm, 83 kg, s. 17.7.1985

Frolunda (SWE Jr.) 30 peliä 16+15=31 10min

CSS:n ranking #41 (Euro)

Loui Eriksson oli Ruotsin paras pistemies tämän vuoden U-18 maailmanmestaruuskisoissa. Hän iski kuudessa pelissä viisi maalia ja syötti kaksi osumaa. Eriksson on pelannut nyt kaksi kautta Frölundan A-junioreissa. Hänellä ei ole vielä kokemusta Elitserien-peleistä.

Eriksson on taitava luistelija. Hänen vahva työmoraalinsa ja vastuuntuntoinen kahden suunnan pelinsä ovat ne avut, jotka tuovat hänelle NHL-varauksen. Eriksson ei ole mikään syöttökone tai maalinsylkijä, mutta ei myöskään täysin avuton kiekon kanssa. Tämän työhevosen maalit syntyvät useimmiten suoraan maalin edestä, irtokiekoista. Eriksson on vahva kulmavääntäjä juniorisarjoissa, mutta vielä askeleen päässä miesten sarjoista. Puolustavaa laitahyökkääjää ja roolipelaajaa etsivä joukkue poiminee Erikssonin ennen kuudetta varauskierrosta.

34. Tampa Bay

Mike Egener, D (CAN)

191 cm, 88 kg, s. 26.9.1984

Calgary (WHL) 40 2+8=10 210min

CSS:n ranking #40 (NA)

Kanadan parhaat puolustajat tuottavasta WHL:stä tuleva isokokoinen Mike Egener on todella kovaotteinen puolustaja. Egener putsaa tehokkaasti oman maalinsa edustaa ja on valmis
tiputtamaan hanskat tarvittaessa. Isoksi pelaajaksi Egener liikkuu luistimilla todella nopeasti. Egenerin puolustuspelissä on vielä korjattavaa mm. sijoittumisessa. Aggressiivisesti pelaaja Egener on kärsinyt myös loukkaantumisista, mm. aivotärähdyksistä. Mitään erikoista kiekollista peliä Egeneriltä on turha odottaa, mutta kovaotteista puolustajaa kaipaavalle joukkueelle hän on hyvä lisä.

35. Nashville (Buffalo)

Konstantin Glazachev, LW (RUS)

182 cm, 84 kg, s. 18.2.1985

Jaroslav (RUS) 13 peliä 3+4=7 4 min

CSS:n ranking: #5 (Euro)

Venäjän kasivitosten maajoukkueen herra ja ylhäisyys. Glazachevia on pidetty uutena Pavel Burena tai Ilja Kovaltsukina. Harmi vain, että osin ei-pelillisistä syistä. Glazachev on sniper, aggressiivinen ja päättäväinen, minkä takia miehen harrastama sukeltelu vihastutti Red Line Reportin tarkkailijoita, jotka haukkuivatkin Glazachevin kauden aikana totaalisesti. Kaikki lähteet eivät yhdy kritiikkiin Konstantinista egoistina, häntä kuvataan myös hyväksi jätkäksi. Puolustaminen ja pelinluku vaatii harjoitusta. Lahjakas, riskivaraus.

36. Dallas (Anaheim - San Jose)

Vojtech Polak, W (CZE)

182 cm, 83 kg, s. 27.6.1985

Karolvy Vary (CZE) 41 peliä 7+9=16 51min

CSS:n ranking #12 (Euro)

Tsekki-laituri Vojtech Polak on synnynnäinen maalintekijä, jonka pelistä löytyy kuitenkin aukkoja. Polak pelasi kuluneella kaudella Tsekissä Karolvy Varyssä tehden ikäisekseen hyvät tehot. Polak oli Tsekin pistekärkiä myös 18-vuotiaiden MM-kisoissa tänä keväänä.

Polak on hyvä luistelija ja todella taitava kiekon kanssa. Hän onkin
parhaimmillaan kiekollisena vastustajan hyökkäysalueella. Polakin ongelmat ovat tässä vaiheessa puolustuspelaaminen ja yleinen intensiteetti kaukalossa. Vähemmän tasokkaassa draftissa taitava Polak, jolla on kuitenkin maine hieman huonona joukkuepelaajana, saattaisi tulla varatuksi korkeammalla.

37. Nashville

Kevin Klein, D (CAN)

185 cm, 84 kg, s. 13.12.1984

Toronto St. Michael's (OHL) 67 peliä 11+33=44 88min

CSS:n ranking #18 (NA)

Kevin Klein ensisijaisesti puolustava puolustaja, jota voidaan kuitenkin käyttää kaikissa tilanteissa. Klein ei ole kovinkaan fyysinen pelaaja. Hänen puolustuspelaamisensa perustuu
enemmänkin hyvään sijoittumiseen. Klein kaipaisi vielä lisää voimaa peliinsä. Joka tapauksessa Klein on varma pelaaja, jonka arvioitiin ennen varaustilaisuutta menevän heti toisen kierroksen
alussa.

38. Florida (Atlanta)

Kamil Kreps C (Cze)

186 cm 84 kg, s. 18.11. 1984

Brampton, OHL 53 peliä 19+42=61 12 min

CSS:n ranking: #22 NA

Perustaitava tshekki on testannut kovuuttaan Kanadan juniorisarjoissa. Kreps oli ehdolla Tshekin 20-vuotiaiden maajoukkueeseen selvästi alaikäisenä vuodenvaihteessa, mutta jäi rannalle. Krepsillä on kaikki eurolupauksen taidot, hyvät aloitukset ovat mukava lisä ansioluetteloon. Nuoren miehen ongelma draftia ajatellen saattaa kuitenkin olla keskinkertaisuus, yksikään joukkue tuskin hakee nimenomaan Krepsin kaltaista pelaajaa. Hautoo kiekkoa liikaa, kaipaa lisää suoraviivaisuutta, mutta ei hyvän pelinluvun kustannuksella. Asiallisen oloinen tshekki.

39. Calgary

Tim Ramholt, D (SUI)

185 cm, 88 kg, s. 2.11.1984

Zurich (SUI) 30 peliä 2+0=2 12min

CSS:n ranking #19 (Euro)

Zürichin puolustaja Tim Ramholt on kesän kuumin sveitsiläinen. Ramholtilla on jo paljonkin kokemusta Sveitsin pääsarjasta. Monipuolisen puolustajan ehkäpä paras ominaisuus on hyvä luistelutaito. Ramholt ei ole varsinainen hyökkäävä puolustaja, hänen puolustustaitonsa ovat tässä vaiheessa paremmassa kunnossa kuin hyökkäyspään taidot. Ramholtilla on kuitenkin potentiaalia tehdä myös pisteitä, lähinnä syvän syöttöpelinsä takia. Ramholtin laukauksessa sen sijaan on vielä parannettavaa.

40. Montreal

Cory Urquhart, C (CAN)

187 cm, 88 kg, s. 1.10.1984

Montreal (QMJHL) 71 peliä 35+43=78 28min

CSS:n ranking #32 (NA)

Cory Urquhart on isokokoinen hyökkääjä, jonka paras ominaisuus on hyvä kiekonkäsittelytaito. Urquhart suojaa kiekkoa hyvin ja pystyy rakentamaan peliä vauhdikkaasti. Vaikka Urquhartilla on potentiaali jopa tähtihyökkääjäksi hänellä on vielä pitkä matka NHL-paikkaan. Puolustuspelissä on parannettavaan, ja hänen suurin puutteensa on olematon fyysinen peli. Jos Urquhart pystyy pystyy parantamaan näitä osa-alueita saattaa paikka aueta jonain päivänä.

41. Tampa Bay (Florida - Phoenix)

Matt Smaby, D (USA)

194 cm, 91 kg, s. 14.10.1984

Shattuck-St.Mary's (USHSW) 57 3+20=23 114min

CSS:n ranking #51 (NA)

Matt Smaby pelasi tilastollisesti pitkälti samanlaisen kauden kuin edellisenäkin vuonna Shattuck-St.Mary?sin joukkueessa. Hänet värvättiin viime kesänä Pohjois-Dakotan yliopistoon, jonne Smaby siirtyy ensi kaudeksi.

Matt Smaby on isokokoinen, varmasti pelaava fyysinen puolustaja. Ei ehkä katsojien suosikki, mutta sellainen pelaaja josta valmentajat ja oma maalivahti pitävät. Smaby ei säiky kolhuja, pelasi viime kaudella joitain pelejä murtunut ranne tuettuna.

42. New Jersey

Petr Vrana, LW (CZE)

177 cm, 79 kg, s. 29.3.1985

Halifax (QMJHL) 72 peliä 37+46=83 32min

Tsekki Petr Vrana on pelintekijä, joka on pelasi viime kaudella Quebecin liigassa junnukiekkoa. Vranan suurin ongelma on hänen kokonsa. Jos Varna olisi 7-8 senttiä pidempi hän olisi varma ykköskierroksen varaus. Vrana on erinomainen kiekonkäsittelijä ja -suojaaja, ja hän pystyy rakentamaan hyviä paikkoja ketjukavereilleen. Vrana voisi olla joskus jopa itsekkäämpi ja laukoa enemmän. Vrana on kova työntekijä ja hyvä joukkuepelaaja, mutta nämäkään ominaisuudet eivät välttämättä riitä nostamaan häntä aivan huippuvaraukseksi.

43. San Jose (NY Rangers)

Joshua Hennessy C (Can)

182 cm, 81 kg, s. 7.2. 1985

Quebec, QMJHL 72 peliä 33+51=84 44 min

CSS:n ranking: # 29 NA

Hennessy on toistaiseksi ollut hyökkäävä pelaaja, mutta mahdollinen NHL-ura auennee kolmosketjusta, jossa roolissa erittäin hyvä luistelutaito ei ole haitta. Toistaiseksi puolustuspelissä on paljon opittavaa, mutta älykäs ja taitava pelaaja on helpompi saada puolustamaan kuin lahjaton jarrumies hyökkäyspäähän uhkaksi. Ketterä ja tasapainoinen selviytyjä, hyvä rannelaukaus. Aggrea vaaditaan lisää. Häviää 1-1 tilanteita, vaikka ei olekaan peloteltavissa. Joukkueensa valopilkkuja heikosti menneessä Memorial Cupissa.

44. Los Angeles

Konstantin Pushkarev (KZA)

183 cm, 77 kg, s. 12.2.1985

Torpedo Ust-Kamenogorsk (RUS) 4 0+0=0 4

CSS:n ranking #39 (Euro)

45. Boston

Patrice Bergeron C (Can)

182 cm, 80 kg, s. 24.7. 1985

Acadie-Bathurst, QMJHL 70 peliä 23+50=73 62 min

CSS:n ranking: #28 NA

Jäähyntappaja, aloitusspesialisti ja kaiken lisäksi erinomainen pelintekijä ja maalivainuinen viimeistelijä. Vastaiskuissa vaarallinen. Loistavien luistelijoiden joukossa Bergeron on vain hyvä. Bergeronille voi povata ainakin mahdollisuutta yrittää NHL-tasolla. Oikean joukkueen löytyminen auttaisi paljon asiaa. Hyvä työmoraali. Kuvaus kuulostaa varsin hyvältä, mutta ratkaisevaa on, kehittyykö mies enää, vai valmistuiko pelaajana 18-vuotiaana.

46. Columbus (Chicago)

Dan Fritsche, C (USA)

185 cm, 90kg, s. 13.7.1985

Sarnia (OHL) 61 peliä 32+39=71 79min

CSS:n ranking #10 (NA)

Danny Fristche on pelaaja, joka on aika pelissä mukana asenteella. Fristche on hyvä ja liukas luistelija ja hän käyttää liikkuvuuttaan ajaakseen maalille ja kulmiin. Fritschellä on
hyvä laukaus jota hän käyttää paljon. Fritsche on energinen karvaaja joka saa kiekon haltuunsa kova työllä. Fritsche pystyy työn lisäksi tekemään myös maaleja. Fristchen pelityyli on aiheuttanut hänelle loukkaantumisia, mm. molempien olkapäiden operoinnin. Fristchestä odotetaan hyvään kakkosketjun pelaaja NHL:ään.

47. San Jose (Calgary)

Matthew Carle, D (USA)

182 cm, 82 kg, s. 25.9.1984

River City (USHL) 59 peliä 12+30=42 98min

48. NY Islanders

Dimitri Chernykh, RW (RUS)

182 cm, 81 kg, s. 27.2.1985

Chimik (RUS) 29 peliä 5+4=9 29 min

CSS:n ranking: #4 (Euro)

Khimikin nelosketjussa Chernykh on saanut peliaikaa rajoitetusti. Taidoista annetut kuvaukset viittaavat tasapainoiseen, mutta ei millään tavalla loistokkaaseen lupaukseen. Luistelussa on vauhtia, mutta yleinen voimanpuute haittaa sitäkin puolta pelistä. Nuorukaisella kerrotaan olevan liikaa intoa hautoa kiekkoa, vaikka peliälyä olisi syöttötyöskentelyn parantamiseksi. Puolustuspelin sanotaan olevan kunnossa. Jos näin on, mieleen tulee nimi Sergei Brylin. Kolmosketjuun?

49. Nashville

Shea Weber, D (CAN)

190 cm, 86 kg, s. 14.8.1985

Kelowna (WHL) 70 peliä 2+16=18 167min

CSS:n ranking #42

Shea Weberin osakkeet draft-rankingeisssa ovat olleet nousussa läpi kauden. Weber pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa WHL:ssä ja Kelowna Rocketsin joukkueessa. Saaliina oli joukkueen jäähypörssin kakkossija.

Weber on järkevä puolustava puolustaja. Hänen kiekolliset ominaisuudet ovat selvästi puutteellisia, mutta järkevällä sijoittumisella ja turvallisilla syötöillä Weber pysyttelee poissa vaikeuksista. Kiekon siirtyessä vastustajalle Weberin parhaat ominaisuudet tulevat esiin. Hän on erittäin vahva kulmissa ja pystyy vääntämään voimakkaatkin hyökkääjät kiinni laitoihin. Weber on myös kova taklaaja. Runsaasti työtä edessä luistelun ja kiekollisen pelin parantamisessa.

Joni Lindlöfin kommentit pelaajasta:

- Erittäin fyysinen pakki, joka osuessaan kohdalle erottaa sielun epäonnisen vastapuolen pelurin vartalosta. Vielä nuori ja silloin tällöin kiekollisessa pelissä näkyy puutteita, mutta korvaa kaiken sen kovuudella ja hyvillä niiteillä. Mielellään myös nyrkit pystyssä, jos halukkaita löytyy.

50. NY Rangers (San Jose-Boston)

Ivan Baranka, D (SVK)

187 cm, 84 kg, s. 19.5.1985

Dubnica (SVK Jr.) 16 peliä 1+5=6 28min

51. Edmonton

Colin McDonald, RW (USA)

187 cm, 86 kg, s. 30.9.1984

New England (EJHL) 34 peliä 28+30=58 51min

52. Chicago

Corey Crawford, G (CAN)

186 cm, 80 kg, s. 31.12.1984

Moncton (QMJHL) 50 peliä, 2.73 GAA, 92.0%

CSS:n ranking #5 (NA)

Corey Crawford on jäälleen yksi Quebecin liigasta tuleva maalivahti. Crawfordilla on erinomaiset refleksit, joiden varaan hänen pelinsä perustuukin. Crawfordilla on ollut ongelmia
esimerkiksi rebound-kiekkojen kontrolloimisessa. Crawford pelasi vanhaa kautta, ja jotkut pitävät häntä Marc-Andre Fleuryn jälkeen toiseksi parhaana maalivahtina tämän kesän draftissa.

53. NY Islanders (Washington-Edmonton)

Evgeni Tunik, C/RW (RUS)

187 cm, 90 kg, s. 17.11.1984

Elektrostal (RUS) 42 peliä 14+10=24 24 min

CSS:n ranking:# 8 (Euro)

Tankkimainen Tunik on sniper, joka laukoo kovaa ja paljon. Syöttäminen ei kuulu miehen tapoihin: Tunik vie kiekkoa pehmeillä käsillään kohti maalia, hitaasti, mutta vakuuttavasti. Tunik on vielä raaka lahjakkuus, jonka peliälyssä, luistelussa ja puolustamisessa on paljon korjattavaa. Kun samaan pakettiin lisätään ailahtelevaisuus, niin Tunikin käsiinsä saava joukkue ottaa kantaakseen projektin.

54. Dallas (Anaheim)

Brandon Crombeen, RW (CAN)

188 cm, 88 kg, s. 10.7.1985

Barrie (OHL) 63 peliä 22+24=46 133min

CSS:n ranking #65

Brandon ?B.J? Crombeen on toisen polven kiekkolija. Brandonin isä Mike Crombeen pelasi NHL:ssä kahdeksan kautta vuosina 1977-1985 Clevelandin, St.Louisin ja Hartfordin joukkueissa. B.J:llä oli menneellä kaudella Barrie Coltsin paras plus/miinus-lukema. Hänen 133 rangaistusminuuttia riittivät joukkueen jäähypörssin toiseen tilaan.

Crombeen on isokokoinen ja aggressiivinen laitahyökkääjä. Viihtyy tiukoissa vääntötilanteissa, niin kulmissa kuin vastustajan maalin edustalla. Crombeen pelaa suurella intensiteetillä ja on saanut paljon vastuuta tasakentällisin ja alivoimalla. Crombeen tuo energiaa kaukaloon joka vaihdossa. Syöttötaidossa ja luistelussa parantamista, hyökkäyspään ratkaisuihin saisi myös löytyä lisää luovuutta. Suht varma valinta toisella kierroksella.

55. Florida (Pittsburgh)

Stefan Meyer, LW (CAN)

186 cm, 88 kg, s. 20.7.1985

Medicine Hat (WHL) 70 peliä 36+16=52 90min

CSS:n ranking #45 (NA)

Stefan Meyerille mennyt kausi oli pahamaineinen sophomore-kausi WHL:ssä. Tämä ei tuntunut nuorta laitahyökkääjää paljon haittaavan, sillä Meyer 36 maalia riittivät Medicine Hatin maalipörssin kolmostilaan. Edelle ehti pari kokeneempaa WHL-peluria.

Meyer on puhdas maalintekijä ja tästä syystä hänet on rankattu 40 huonommalle puolelle. Meyer haluaa tehdä maaleja niin paljon, että muu osa hänen pelistään kärsii. Anna kiekko Meyerille ja voitkin samantien luistella vaihtoon; Meyer ei tule syöttämään takaisin. Puolustuspelaaminen on tällä hetkellä aika olematonta. Hänen on parannettava myös luisteluaan selvästi. Puhtaalle maalintekijälle on kuitenkin aina kysyntää, puolustuspelaamisen ja luistelun oppiminen kun on helpompaa kuin maalinteon oppiminen.

56. Minnesota

Patrick O'Sullivan, C (USA)

180 cm, 86kg, s. 1.2.1985

Mississauga (OHL) 56 peliä 40+41=81 57min

CSS:n ranking #14 (NA)

Don Cherryn Mississauge Ice Dogsissa pelaava suhteellisen pienikokoinen jenkkisentteri Patrick O'Sullivan oli vielä vuosi sitten yksi kuumimmista nimistä tämän vuoden draftissa. Tämän kauen aikana hänen rankinginsa on kuitenkin tippunut merkittävästi kovista pistesaldoista huolimatta. O'Sullivan joutui palaamaan loppukaudesta kotiin perheongelmien vuoksi.

O'Sullivan pelillisissä taidoissa ei ole paljoa parannettavaa. O'Sullivan on todella taitava ja älykäs pelaaja, joka pystyy luomaan peliä sekä viimeistelemään. O'Sullivanin puolustuspeli on
myös kohtuullista ja hän on suhteellisen voimakas koostaan huolimatta. Scoutit ovat kuitenkin kyseenalaistaneet hänen motivaatiotaan menneellään kaudella.

57. Toronto

John Doherty, D (USA)

193 cm, 96 kg, s. 25.3.1984

Phillips-Andover (USHSE) 24 peliä 12+12=24 40min

58. NY Islanders (St. Louis)

Jeremy Colliton, C (CAN)

187 cm, 88 kg, s. 13.1.1985

Prince Albert (WHL) 58 peliä 20+28=48 76min

CSS:n ranking #37 (NA)

Sentteri Jeremy Colliton on junioriliigassa hyvä kahden suunnan sentteri. Colliton on pelaa niin yli- kuin alivoimaa ja on työmoraaliltaan esimerkillinen pelaaja. Hänen hyökkäyspään taitonsa eivät kuitenkaan luultavasti riitä NHL:ssä, jossa hänen tulevaisuutensa onkin luultavasti korkeintaan kolmosketjun sentterinä ja alivoimapelaajana.

59. Chicago

Michal Barinka, D (CZE)

190 cm, 90 kg, s. 12.6.1984

Budejovice (CZE) 30 peliä 0+1=1 14min

CSS:n ranking #10 (Euro)

Puolustaja Michal Barinka on pelaaja, joka olisi ollut varattavissa
jo viime vuonna, mutta hän päätti jättäytyä pois draftista toivoen, että hyvä kausi parantaisi hänen asemiaan. Barinkan kausi ei kuitenkaan ollut erikoinen, ja hän tuskin nousee ensimmäiselle kierrokselle.

Barinkan paras ominaisuus on koko, jota hänellä riittää. Barinka on puolustava puolustaja, joka hoitaa omat oman pään hyvin. Barinka ei ole kuitenkaan pystynyt parantamaan kiekollista peliään eikä luisteluaan niin nopeasti kuin vielä vuosi sitten ennustettiin.

60. Vancouver (ehdollinen Phoenixille)

Marc-Andre Bernier RW (Can)

191cm, 90 kg, s. 5. 2. 1985

Halifax, QMJHL 67 peliä 29+29=58 43 min

CSS:n ranking: #26 NA

Viime vuonna tulokaskausi meni ilman maaleja, mutta iso hyökkääjä oli kuluneella kaudella selvästi valmiimpi nousten kilvoittelemaan hyvistä sijoituksista draftissa. Bernier vaikuttaa verrattain harvinaiselta quebeciläiseltä voimalaiturilta. Lähteiden mukaan Bernier jyrää laitaansa pitkin maalintekosektoriin ja ampuu. Se ei voi olla virhe scouttien papereissa. Mutta onko tyyli tehokas vielä NHL-kilvoittelussa? Lisää tasaisuutta opeteltava.

61. Montreal (Philadelphia)

Maxim Lapierre C (Can)

186 cm, 79 kg, s. 29. 3. 1985

Montreal, QMJHL 72 peliä 22+21=43 55 min

CSS:n ranking: #23 NA

Keskikokoinen hyökkääjä. Erittäin hyvä luistelija, kiekkoälykäs. Kaikin puolin tasapainoiselta vaikuttava nuori mies, joka tekee likaistakin työtä ja tärkeitä pikkuasioita. Näitähän Quebecin juniorisarjasta tulee paljon, ja heitä on ollut vaikea laittaa järjestykseen. Valmiin oloinen pelaaja, eli kehittyykö vielä?

62. St.Louis (Tampa Bay)

David Backes, C/RW (USA)

190 cm, 87 kg, s. 1.5.1984

Lincoln (USHL) 57 peliä 28+41=69 126min

63. Colorado

David Liffiton D (Can)

186 cm, 91 kg, s.18.10. 1984

Plymouth, OHL 64 peliä 5+11=16 139 min

CSS:n ranking: #36 NA

Liffiton on kivunnut listoille pitkän kaavan kautta, nuorukainen on kuin tyhjästä noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi niille joukkueille, jotka etsivät Colin Whiten kaltaista pelaajaa. Liffiton on peruspakki viimeisen päälle, edes juniorisarjoissa hän ei pisteillään ole loistanut. Liffitonia pidetään nöyränä ja sopeutuvana pelaajana, joka on joutunut tekemään töitä noustakseen jo nykyiselle tasolle, eli pään pitäisi ainakin kestää kovakin koulu farmisarjoissa. Alunperin vaikeuksia päästä yrittämään OHL-liigaan.

64. Detroit

James Howard, G (USA)

182 cm, 99 kg, s. 26.3.1984

Maine U. (H-East) 19 peliä, 2.21 GAA, 92.0%

CSS:n ranking #2 (NA)

James Howard on suuri maalivahti joka peittää maalia kropallaan tehokkaasti. Parhaimmillaan Howard peittää laukaisijan kulmat lähes täysin. Howard liikkuu maalinsa suulla liukkaasti eikä jää isompienkaan vastustajan hyökkääjien runnomaksi. Howardin suurin ongelma on tähän mennessä ollut tasaisuuden saavuttaminen. Arviot Howardin taidoista ovat vaihdelleet huomattavasti. Keskimäärin Howardia pidettiin ennen draftia noin toisen kierroksen varauksena.

65. Buffalo (Dallas)

Branislav Fabry, RW (SVK)

182 cm, 84 kg, s. 15.1.1985

Bratislava (SVK) 13 peliä 5+6=11 29min

66. Boston

Masi Marjamäki, LW (FIN)

186 cm, 75 kg, s. 16.1.1985

Red Deer (WHL) 65 peliä 15+20=35 56min

CSS:n ranking #104 (NA)

Masi Marjamäki teki suomalaisille vielä toistaiseksi harvinaisen valinnan, ja lähti pelaamaan Kanadaan junnukiekkoa drafti-vuodekseen. Marjamäki aloitti kauden hyvin Red Deerissä kovassa WHL-liigassa. Marjamäen loppukausi ei sujunut yhtä hyvin kun alkukausi, ja drafti-ennusteet tippuivat jonkun verran. Vielä kauden puolivälissä Marjamäki oli CSS:n listalla 73. pelaaja
Pohjois-Amerikassa, lopullisella listalla hän oli 104. Marjamäki on energinen pelaaja, joka tekee paljon töitä ja karvaa ahkerasti. Marjamäki tarvitsee kuitenkin vielä lisää voimaa. Marjamäki ei ole ehkä aivan niin tehokas pelaaja kuin hänen tulisi olla jotta NHL-ura olisi varma.

Lindlöfin kommentit: Vahva alkukausi ja koko kauden maalisaalis hyvä. Pitkä kausi taisi tehdä Masillekin kepposet, mutta playoffseissa kuulemma nousi taas omalle tasolleen. Finaaleissa pyrki enemmän fyysiseen peliin, mutta taitoakin taitaa hihoista pikkusen löytyä!

67. Ottawa

Igor Mirnov, C/RW (RUS)

182 cm, 84 kg, s. 19.9.1984

Dynamo (RUS) 50 peliä 3+7=10 49 min

CSS:n ranking: #6 (Euro)

Moskovan Dynamossa kokeneiden pelaajien kanssa pelaten Mirnov on kehittynyt mukavasti. NHL-varauksen suhteen kysymyksiä riittää, sillä Mirnov vaikuttaa enemmän eurolahjakkuudelta kun NHL-tyypiltä. Mirnovilla on hyvä rannelaukaus, miehen paras ase. Puolustaminen on näennäistä (miesten peleissä), sillä tahtoa on, mutta kokemusta puuttuu. Mirnov on keskikokoinen, mutta pelaa tavalla, joka saa hänet näyttämään kokoaan pienemmältä. Tekninen peruslahjakkuus, jolla voi olla valoista tulevaisuus, mutta kehittyminen vie aikaa. Vauhtia riittää, pää kunnossa.

68. Edmonton
(New Jersey)

Jean-Francois Jacques, LW (CAN)

191 cm, 98 kg, s. 29.4.1985

Baie Comeau (QMJHL) 67 peliä 12+21=33 123min
Kolmas kierros

69. Philadelphia (Carolina)

Colin Fraser, C (CAN)

183 cm, 79 kg, s. 28.1.1985

Red Deer (WHL) 69 peliä 15+37=52 192min

CSS:n ranking #43 (NA)

Colin Fraser pelasi suurimman osan kaudesta Masi Marjamäen sentterinä Red Deer Rebelsissä. Fraser pelasi toisen kautensa Rebelsissä ja paranteli hieman tilastojaan tällä kaudella. Hänen 37 syöttöpistettä oli joukkueen kolmanneksi paras ja 192 rangaistusminuuttia jäi vain aavistuksen joukkueen jäähykuninkaasta.

Fraser ei ole erityisen kookas, mutta on sitäkin kovempi taistelija. Fraser pitää aggressiivisesta pelistä. Hän on hyvänä luistelijana tehokas karvaaja ja pudottaa tarvittaessa hanskatkin, jos joukkueen etu niin vaatii. Joukkueen johtohahmoja jäällä ja pukukopissa. Fyysinen pelityyli on kuluttavaa ja Fraserin on hankittava lisää lihasmassaa, jotta pystyy pelaamaan samalla tyylillä ammattikiekkoilijoita vastaan.

Lindlöf: "Pieni, mutta todella hyvä kulmissa. Vahva aloittaja ja hyvä laukaus. Ei kaihda kontaktia ja on erittäin ärsyttävä pelaaja. Myös maalinteko taitaa kaverilta onnata."

70. Pittsburgh

Jonathan Filewich, RW (CAN)

187 cm, 94 kg, s. 2.10.1984

Prince George (WHL) 51 peliä 27+27=54 45min

CSS:n ranking #24 (NA)

Jonathan Filewich on jälleen yksi monipuolinen CHL-hyökkääjä tämän vuoden draftissä. Filewitch on isokokoinen, mutta samalla hyvä luistelija. Filewich pystyy pelaamaan kaikissa tilanteissa. Filewich ei ole poikkeuksellisen hyvä millään pelin osa-alueella, mutta hän olisi hyvä "täytemies" NHL-joukkueille. Filewich saattaisi olla varma valinta mille tahansa seuralle, mutta tämän vuoden draftin laajuus tiputtaa häntä listoilla.

Teki paljon pisteitä ja pelasi myös ykkösketjussa kokeneen Blake Robsonin kanssa. 27 maalia ja yli 50 pinnaa, ei huono saavutus, Joni Lindlöf kommentoi Filewichiä.

71. Columbus

Dimitri Kosmatsev, D (RUS)

190 cm, 93 kg, s. 7.6.1985

CSKA (RUS) 27 peliä 0+0=0 2 min

CSS:n ranking: #11 (Euro)

Iso puolustaja on rauhallinen. Estäjä, ei taklaaja. Omassa päädyssä luotettava, ei osallistu hyökkäyksiin, eikä lauo. Siivoaa kiekon oman maalin edestä. Kosmatsev siis ei tee mitään saadakseen scoutit kuolaamaan, mutta häneen "tyytyvä" joukkue tietää mitä ainakin saa. Ja voihan olla, että lauhkea lammas oppi aggrea. Oli hyvä 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Luisteluun on panostettu, ja oppi on mennyt perille. Viktor Tihonoville kuin oma poika!

72. Edmonton

Mishail Joukov, C/W (RUS)

190 cm, 90 kg, s. 3.1.1985

Arboga (SWE) 41 peliä 9+14=23 32min

CSS:n ranking #52 (Euro)

Mishail Joukovin perhe muutti Venäjältä Ruotsiin Mishailin ollessa yhdeksän vuotias. Hän pelasi vakituisesti Mora IK:n A-junioreissa jo 15-16 vuotiaana. Viimeiset kaksi kautta Joukov on pelannut divarikiekkoa IFK Arbogan joukkueessa. Ensi kaudella Joukov debytoi Ruotsin Elitserienissä HV71:n riveissä. Edessä on myös kansalaisuuden vaihto ja todennäköisesti ensiesiintyminen ruotsin maajoukkueessa U20-kisoissa.

Joukov on lahjakas hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan jokaista hyökkäyspaikkaa. Joukov on kunnostautunut lähinnä pelintekijänä. Hän taitaa myös maalinteon, mutta hakee yleensä mielummin syöttöä. Häntä pidetään myös hyvänä luistelijana. Joukovilla on pituutta ja lihasmassaa, mutta hän ei osaa hyödyntää vielä kokoaan tarpeeksi hyvin kulmissa ja maalinedustalla.

73. Pittsburgh (Florida)

Daniel Carcillo, LW (CAN)

180 cm, 83 kg, s. 28.1.1985

Sarnia (OHL) 68 peliä 29+37=66 157min

74. Buffalo

Clarke MacArthur, LW (CAN)

181 cm, 81 kg, s. 6.4.1985

Medicine Hat (WHL) 70 peliä 23+52=75 104min

75. NY Rangers (San Jose)

Ken Roche, C (USA)

180 cm, 84 kg, s. 2.1.1984

St. Sebastian?s (USHSE) 29 peliä 25+28=53 16min

76. Nashville

Richard Stehlik, D (SVK)

193 cm, 110 kg, s. 22.6.1984

Sherbrooke (QMJHL) 42 peliä 8+16=24 105min

CSS:n ranking #49 (NA)

Richard Stehlik vei Marian Gaborikin tittelin nuorimpana Slovakian pääsarjassa esiintyneenä pelaajana kaudella 2000-01. Stehlik pelasi täyden kauden jo 17-vuotiaana Slovakian Extraligassa. Stehlik olisi ollut Draft-kelpoinen jo viime kesänä, mutta agentin huolimattomuus siirsi nuorukaisen varaustoiveet tälle vuodelle.

Stehlik on puhelinkopin kokoinen puolustaja, joka liikkuu yllättävän hyvin. Isosta koostaan ja rangaistusminuuteista huolimatta joidenkin tietojen mukaan puutteita fyysisessä pelissä. Stehlikillä on todella luja laukaus.

77. Phoenix (Atlanta-Philadelphia)

Tyler Redenbach, C/LW (CAN)

180 cm, 83 kg, s. 25.9.1984

Swift Current (WHL) 60 peliä 17+51=68 35min

78. Minnesota (Toronto-Calgary)

Danny Irmen, C (USA)

182 cm, 82 kg, s. 6.9.1984

Lincoln (USHL) 45 peliä 21+34=55 78min

79. Montreal

Ryan O'Byrne, D, (CAN)

196cm, 95kg, s. 19.07.1984

Nanaimo (BCHL) 41 peliä 5+10=15 118min

CSS:n ranking: #166 (NA)

80. Phoenix (Vancouver)

Dimitri Pestunov, C (RUS)

175 cm, 89 kg, s. 22.1.1985

Magnitogorsk (RUS) 32 peliä 4+0=4 0min

81. Philadelphia (New York Rangers)

Stefan Ruzicka, RW (SVK)

180 cm, 85 kg, 17.2.1985

Nitra (SVK) 17 peliä 5+7=12 4min

CSS:n ranking #18 (Euro)

Slovaki Stefan Ruzicka teki lopullisen läpilyöntinsä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa tänä keväänä. Ruzickan vahvuudet ovat ensisijaisesti kiekollisessa pelissä. Ruzicka on hyvä kiekonkäsittelijä ja pelintekijä, ja pystyy myös viimeistelemään itse maaleja. Ruzicka on myös liukas luistelija. Ruzickalla on eniten parannettavaa puolustuspelissä ja aggressiivisuudessa, joita hän tosin saikin petrattua jo hyvin sujuneissa 18-vuotiaiden kisoissa.

82. Los Angeles

Ryan Munce, G (CAN)

186 cm, 81 kg, s. 16.4.1985

Sarnia (OHL) 27 peliä, 2.64 GAA, 92.0%

CSS:n ranking #3 (NA)

Sarnian maalivahti Ryan Munce on maalivahti jonka tyyli on sekoitus stand up- ja butterfly-tyylejä. Munce liikkuu maalillaan todella nopeasti ja pystyy hienoihinkin torjuntoihin. Munce puutteina ovat olleet mm. epätasaisuus ja kiekonhallinta. Joinain iltoina Munce on ohittamaton, joskus taas hänelle menee liikaa maaleja. Munce on teknisesti hyvä maalivahti, jonka peli tarvitsee kuitenkin vielä paljon työstöä.

83. Washington (Chicago)

Stephen Werner, RW (USA)

182 cm, 89 kg, s. 8.8.1984

Mass-Amherst (H-East) 34 peliä 13+21=34 4min

84. St. Louis (NY Islanders)

Konstantin Barulin G (RUS)

184 cm, 82 kg, s. 04.09.84

Gazovik Tyumen Vysshaya Liga 02/03

85. Philadelphia

Alexandre Picard, D (CAN)

187 cm, 97 kg, s. 5.7.1985

Halifax (QMJHL) 71 peliä 4+30=34 64min

CSS:n ranking #44 (NA)

Alexandre Picardin osakkeet laskivat hieman hänen toisella kaudellaan QMJHL:n Halifax Mooseheadsissa. Picard tunnettiin kovana taklaajana tulokaskaudellaan, mutta menneellä kaudella tuota railakasta fyysistä peliä nähtiin harvemmin.

Picard on kookas puolustaja, joka harvoin pelaa itseään ulos tilanteista. Picard on parhaimmillaan kiekottomassa pelissä, hän lukee peliä hyvin ja on taitavan sijoittumisensa takia vaikea ohitettava. Picard on suht hyvä myös kiekollisena, joskin hänen on moitittu käyttävän lujaa laukaustaan liian harvoin. Kurinalainen pelaaja, ei ota tyhmiä jäähyjä.

86. Anaheim (Boston)

Shane Hynes, RW (USA)

190 cm, 91 kg, s. 7.11.1983

Cornell U (ECAC) 32 peliä 11+9=20 32min

CSS:n ranking #53 (NA)

Shane Hynes pelasi hyvän tulokaskauden NCAA:ssa. Hänen 11 maalia riittivät joukkueen sisäisen maalipörssin neljänteen tilaan ja hän oli joukkueen tulokkaista toisiksi tehokkain. Hynesin otteita haittaisivat kauden aikana pienet vammat ja sairaudet.

Hynes on tunnollinen roolipelaaja ja on osoittanut taipumuksia myös hyväksi maalintekijäksi. Pituutta ja lihasmassaa on kiekkoilijalle vähintäänkin riittävästi jo tässä vaiheessa. Vaarallinen ja voimakas pelaaja maalin edustalla.

87. Philadelphia (Edmonton)

Ryan Potulny, C (USA)

182 cm, 86 kg, s. 5.9.1984

Lincoln (USHL) 54 peliä 35+43=78 18min

CSS:n ranking #55

Ryan Potulny palkittiin usealla pystillä viime kauden päätteeksi USHL:ssä. Hänet valittiin mm. vuoden junioripelaajaksi ja liigan parhaaksi hyökkääjäksi. Potulny liittyy syksyllä isoveljensä Grant Potulnyn seuraan Minnesotan yliopistojoukkueeseen, joka voitti keväällä toisena vuonna peräkkäin USA:n yliopistosarjojen mestaruuden.

Potulny on suht pienikokoinen hyökkääjä. Hän on taitava kiekonkäsittelijä ja erittäin hyvä luistelija. Siinä missä isoveljensä tunnetaan kovasta pelistä, Ryan on nimenomaan taitopelaaja. Taitopelaajakin tarvitsee lihasmassaa ja tässä Potulnyllä onkin työnsarkaa seuraaviksi pariksi vuodeksi.

88. St. Louis

Zach Fitzgerald, D (USA)

187 cm, 93 kg, s. 16.6.1985

Seattle (WHL) 64 peliä 8+14=22 232min

Joni Lindlöfin kommentti pelaajasta:

- Fyysinen pakki, joka ei pelkää käyttää mailaansa: poikittainen ja koukku munille taitaa olla kyseisen herran vahvuudet! Luistelussa suurimmat puutteet.

89. Nashville (Washington)

Paul Brown, RW, (CAN)

188cm 77kg s. 21.07.1984

Kamloops (WHL) 67 21+35=56 229 min

"Hyvä luistelija ja kova kuti. Teki paljon maaleja. Pää ei kestä, 229 jäähyminuuttia kertoo asiasta. Tosin luku olisi kaksin verroin suurempi, jos kympit (käytöksestä/ulosajot) laskettaisiin jäähymääriin. Paljon tyhmiä jäähyjä", kuvailee suomalaislaituri Nashvillen varausta.

90. Anaheim

Juha Alen, D, (FIN)

191cm, 95kg, s. 25.10.1981

Northern Michigan (CCHA) 40 4+19=23

Juha Alen on tamperelaislähtöinen puolustaja, joka on opiskellut ja kiekkoillut kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa. Viime kauden Alen pelasi CCHA-sarjassa taistelevan Northern Michigan Wildcatsin joukkueessa, ja oli tulokaskaudellaan joukkueen toisiksi tehokkain puolustaja. Alen oli myös 64 rangaistusminuutillaan joukkueen jäähykuningas.

91. Toronto (Minnesota)

Martin Sagat, LW (SVK)

190 cm, 86 kg, s. 11.11.1984

Trencin (SVK) 23 peliä 7+11=18 12min

92. Nashville (Toronto)

Alexander Sulzer, D (GER)

187 cm, 96 kg, s. 30.5.1984

Hamburg (DEL) 18 peliä 0+1=1 18min

CSS:n ranking #26 (Euro)

Alexander Sulzer on isokokoinen saksalaispuolustaja, joka pelaa ensisijaisesti varmaa puolustuspeliä. Sulzerilla on jo kokemusta DEL:n kovista peleistä. Sulzer on painava pelaaja, jota karvaajien on vaikea horjuttaa. Painon pudottaminen saattaisi tosin auttaa Sulzeria parantamaan luisteluaan, joka ei kuulu hänen vahvuuksiinsa. Sulzer on tämän kesän saksalaisista ykkösnimi ja seuraa jossain määrin Christian Ehrhoffin jalanjälkiä.

93. New Jersey (St. Louis)

Ivan Khomutov, C/W (RUS)

187 cm, 89 kg, s. 11.3.1985

Elektrostal (RUS) 20 peliä 1+1=2 8min

94. Edmonton (Vancouver-Washington)

Zach Stortini C (CAN)

193cm, 93kg, s. 9.11.1985

Sudbury (OHL) 62 13+16=29 222 min

95. Philadelphia

Rick Kozak, F, (CAN)

185cm, 86kg, s. 19.8.1985

Brandon (WHL) 35 9+6=15 89min

96. Tampa Bay

Jonathan Boutin, G, (CAN)

185cm, 88kg, s.?

Halifax (QMJHL) 47 peliä 2.90 GAA, 88.9%

97. Calgary(San Jose-Colorado)

Ryan Donally, LW (CAN)

193 cm, 95 kg, s. 4.2.1985

Windsor (OHL) 65 peliä 11+15=26 108min

98. Nashville (Detroit)

Grigory Shafigulin, C (RUS)

187 cm, 83 kg, s. 13.1.1985

Jaroslav (RUS) 11 peliä 0+1=1 4 min

CSS:n ranking: #7 (Euro)

Kahden suunnan venäläissentteri. Sijoittuja, hyvä pelisilmä. Löysä, verraten huono luistelija. Muutamat lähteet antavat satikutia fyysisistä valmiuksista, toisaalla on kerrottu olevan fyysisesti valmis. Vartta ainakin on mihin kasvaa. Pidettiin aiemmin lahjakkaana, mutta harmittavan hitaasti kehittyvänä. On lunastanut odotuksia hiljalleen. Ristiriitainen kuva miehestä jää, mutta edellytykset tyydyttävän tason sentteriksi. Jostain syystä nimi Andrei Nikolishin tulee mieleen.

99. Dallas

Matt Nickerson, D, (USA)

195cm, 95kg, s. 11.1.1985

Texas Tornado (NAHL) 47 6+23=29 277 min

100. Ottawa

Philippe Seydoux, D (SUI)

185 cm, 84 kg, s. 23.2.1985

Kloten (SUI) 14 peliä 0+1=1 4min

101. St. Louis (New Jersey)

Konstantin Zakharov, W (BLR)

185 cm, 84 kg, s. 2.5.1985

Gomel (BLR) 52 peliä 25+19=44

CSS:n ranking #22 (Euro)

Valkovenäläinen Konstantin Zakhrarov on yksi tämän draftin mahdollisista yllätyskorteista. Kotimaansa liigassa pelaava Zakharov on ollut esillä ainoastaan kansainvälisissä pelissä,
niissäkin heikossa Valko-Venäjän joukkueessa. Zakharov on loistava luistelija ja hyvä kiekollisena, varsinkin pelintekijänä. Zakharov ei ole erikoinen pelaaja puolustuspäässä, eikä myöskään erityisen fyysinen pelaaja. Hänellä hyökkäyspään taitonsa ovat kuitenkin sen verran hyvät, että onnistuessaan hänellä on mahdollisuuksia jopa kakkosketjun pelaajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle