TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Varauspäivän kaupankäynti: Demitra Minnesotaan, Tanguay Calgaryyn

NHL / Uutinen
NHL:n varauspäivä on perinteisesti myös pelaajakauppojen aikaa. Ensimmäisinä pelaajavaihtoihin ehtivät Vancouver Canucks ja Florida Panthers. Juuri ennen draftia kaupoilla oli Dallas ja Atlanta, ja ykkösvarauksen jälkeen Colorado ja Calgary.

Phoenixille toinen vuoro ykköskierrokselle

Detroit suostui kauppaan missä Phoenix hankki itselleen Detroitin 29. varauksen. Red Wings sai Phoenixin varausvuorot numerolla 41. ja 47.

Phoenix varasi vuorolla Chris Summersin.

Blues siirsi itseään eteenpäin

St.Louis hankki itselleen 25. varausvuoron New Jersey Devilsiltä. Devils sai kaupassa Bluesin 30. vuoron ja 77. vuoron kolmannelta kierrokselta.

St.Louis varasi vuorollaan Patrik Berglundin.

Boston ja Toronto vaihtoivat maalivahteja

Toronto hankki maalivahti Andrew Raycroftin Bostonista. Vaihdossa Toronto antoi Tuukka Raskin pelaajaoikeudet Bostonille.

Minnesota hankki Demitran

Minnesota teki kaupan juuri ennen omaa 17 varausvuoroaan. Wild lähetti varausvuoron ja yhden lupaavimmista pelaajistaan, hyökkääjä Patrick O´Sullivanin Los Angelesiin ja hankki kaupalla Pavol Demitran.

Montreal ja San Jose vaihtoivat varausvuoroja

San Jose nosti toisena vuonna peräkkäin omaa varausvuoroaan eteenpäin. Viime vuonna tehtiin sama temppu ja varattiin Devin Setoguchi. Nyt San Jose antoi Montrealin 16. vuorosta oman ykköskierroksen 20. vuoron ja toisen kierroksen varauksen numerolla 53. Montrealille.

16. varauksella San Jose varasi puolustaja Ty Wishartin.

Tanguay myytiin Coloradosta

Coloradon yksi näkyvimmistä pelaajista, laitahyökkääjä Alex Tanguay kaupattiin Calgaryyn. Colorado sai vaihdossa puolustaja Jordan Leopoldin, vuoden 2006 2. kierroksen varausvuoron sekä 2. kierroksen varausvuoron joko vuodelle 2007 tai 2008.

Vancouver ja Florida suurkaupoilla

Panthersin toimitusjohtaja Mike Keenan sai Canucksin Dave Nonisilta tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Kanadan länsirannikolta aurinkoiseen Floridaan matkasivat voimahyökkääjä Todd Bertuzzi, fyysinen puolustaja Bryan Allen ja maalivahti Alex Auld. Vancouveriin puolestaan matkasivat usean seuran tavoittelma huippumaalivahti Roberto Luongo, nuorehko puolustaja Lukas Krajicek ja kuudennen kierroksen varausvuoro tämän päivän draftissa.

Kaupan keskeiset pelaajat olivat Todd Bertuzzi ja Roberto Luongo. Bertuzzilla on sopimuksestaan yksi vuosi jäljellä ja sen jälkeen hän on vapaa siirtymään minne haluaa. Luongolla ei ole voimassa olevaa sopimusta ja ensi kauden jälkeen hänestä tulee ikänsä vuoksi rajoittamaton vapaa agentti.

Bryan Allen ja Lukas Krajicek ovat molemmat ensimmäisen kierroksen varauksia. Kanadalainen Allen huudettiin neljäntenä vuonna 1998 ja tsekki Krajicek kahdentenakymmenentenäneljäntenä vuonna 2001. Alex Auld on Vancouverin toisen kierroksen varaus vuodelta 1999. Dan Cloutierin loukkaannuttua Auld pelasi talven ja kevään Canucksien ykkösmaalivahtina, mutta ei onnistunut johdattamaan joukkuetta pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle