TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Vantaalla hiljaiset siirtomarkkinat

MESTIS / Uutinen
Mestiksen kärkikaartiin menneellä kaudella kuulunut Kiekko-Vantaa on säilyttänyt joukkueensa lähes täysin ennallaan siirtomarkkinoiden melskeessä. Avainpelaajista vain Ilari Filppula ja Markus Helanen ovat vaihtaneet maisemaa. Vantaalaisten toistaiseksi ainoat hankinnat ovat SaiPa:ssa viimeksi pelannut sentteri Tommi Sova ja Sportin tehohyökkääjä Ari-Pekka Pajuluoma.

Kiekko-Vantaa tiedotti perjantaina tulevan kauden sopimustilanteestaan. Seuralla on sopimus 23 pelaajan kanssa, joten nimilista on viimeistä silausta vaille valmis. Uusia pelaajia joukossa on toistaiseksi vain neljä: Tommi Sova, Ari-Pekka Pajuluoma sekä omista a-junioreista nostetut puolustaja Jarno Hyytiäinen ja maalivahti Antti Niemi.

Vantaalaisten maalin suulla jatkavat tähdistömaalivahti Markus Helasen varjoon viime kaudella jääneet Joni Hallikainen ja Tom Gladh. Puolustuksessa nähdään menneen talven runkopelaajista Jukka Hakkarainen, Mika Peltonen, Jonni Kiiski, Aki Kauppinen ja Thomas Heinrichs. Lisäksi sopimuksen on tehnyt 14 ottelua viime kaudella pelannut junioripakki Jussi Erkkilä.

Hyökkääjistä jatkaa koko kärkikaarti Ilari Filppulaa ja Jaska Vileniä lukuunottamatta. Viime kaudella vain 9 ottelua pelannut, mutta niissä komeat tehopisteet 3+6 takonut Mikko Kainulainen on myös ensi kaudella Kiekko-Vantaan mies.

Hyökkäysarsenaalin uusista nimistä Tommi Sova, 27, aloitti viime kauden KJT:ssä (19 ottelua, 2+11=13) ja siirtyi sitten SM-liigaan SaiPan riveihin (29 ottelua, 0+1=1). Ari-Pekka Pajuluoma, 26, puolestaan oli Vaasan Sportin toiseksi paras pistemies runkosarjassa. Hän kirjautti 43 ottelussa tehot 12+21=33.

Kiekko-Vantaan jättäneistä pelaajista Markus Helanen ja Ilari Filppula ovat siirtyneet tai siirtymässä Jokereihin. Puolustaja Sebastian Schlegel taas suuntaa Saksaan Kassel Huskiesiin.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne 2.8.

Maalivahdit:

Joni Hallikainen

Tom Gladh

Antti Niemi (a-juniorit)

Puolustajat:

Jonni Kiiski

Mika Peltonen

Jukka Hakkarainen

Aki Kauppinen

Thomas Heinrichs

Jussi Erkkilä

Jarno Hyytiäinen (a-juniorit)

Hyökkääjät:

Henri Ekholm

Teemu Kuusisto

Mikko Puranen

Ari-Pekka Pajuluoma (Sport)

Hannu Väisänen

Pete Suonpää

Tommi Sova (KJT/SaiPa)

Mikko Kainulainen

Heikki Löfman

Petja Pietiläinen

Petteri Linnonmaa

Petri Pitkäjärvi

Tuomas Nikoskelainen

» Lähetä palautetta toimitukselle