Vanhoja tuttuja ja uutta verta Ouluun - Heshka ja Rynnäs Kärppien haaviin

LIIGA / Uutinen
Rynnäs torjui viimeksi toissakaudella Kärpissä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Oulun Kärpät julkisti peräti kahdeksan pelaajasopimusta. Nimekkäimpinä hankintoina joukossa olivat maalivahti Jussi Rynnäs sekä Ruotsista siirtyvä puolustaja Shaun Heshka.

Kärpät teki kaksivuotisen sopimuksen maalivahti Jussi Rynnäksen kanssa. Kaudella 2013-14 oululaisjoukkueen veräjällä torjunut Rynnäs pelasi kuluvalla kaudella KHL:ää Ak Bars Kazanissa 19 ottelua torjuntaprosentilla 92,1. Porilaislähtöisellä maalivahdilla on kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista NHL:stä, AHL:stä sekä ECHL:stä.

Puolustukseensa oululaisryhmä sai myös paluumuuttajan, kun Ilkka Mikkola palaa yksivuotisella sopimuksella joukkueeseen kolmen Lukossa vietetyn kauden jälkeen. Kaksivuotisiin sopimuksiin nimensä kirjoittivat puolestaan Shaun Heshka sekä Hokista siirtynyt Aleksi Mäkelä.

SHL:ssä ja KHL:ssä viime kaudet kiekkoillut Heshka on pelannut Liigassa aiemmin Ässissä kaudella 2012-13. Puolustaja pääsi juhlimaan porilaisjoukkueessa Suomen mestaruutta ja hänet valittiin sarjan parhaaksi puolustajaksi sekä tähdistökentälliseen.

Kärppien hyökkäyskalusto vahvistui myös kahdella pelaajalla, kun Mikael Ruohomaa ja Ville Leskinen siirtyivät joukkueeseen kaksivuotisilla pahveilla. Ruohomaa keräsi kuluvalla kaudella KalPassa tehot 12+31 ja oli kuopiolaisryhmän ykköspistemies. Kärppäkasvatti Leskinen puolestaan edusti Sportia ja iski siellä 34 ottelussa tehot 5+10.

Oululaisjoukkue kertoi tehneensä jatkosopimukset A-nuorissa pelanneiden Tuomas Vartiaisen ja Radek Koblizekin kanssa. Molemmille kertyi pelejä A-nuorten lisäksi myös Mestiksessä. Vartiaisen sopimus on kolmivuotinen, Koblizekin kaksivuotinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle