JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Vammat ajoivat Niemisen kiekkoeläkkeelle

LIIGA / Uutinen
Niemisen ura päättyi kasvattajaseurassa.
Kuva © Timo Savela
Kolmea liigaseuraa urallaan edustanut Niko Nieminen joutuu lopettamaan peliuransa. Viime kaudella vammoista kärsineen hyökkääjän olkapää ei kestä enää pelaamista.

31-vuotias Niko Nieminen kävi kauden jälkeen tutkituttamassa jo pitkään vaivannutta olkapäätään. Lääkärin tuomio oli tyly, ja Nieminen joutuu lopettamaan uransa.

- Olin varautunut siihen että olkapää käydään vain tähystämässä ja puhdistamassa, joten tutkimuksen tulos tuli täysin yllätyksenä, Nieminen kertoo haastattelussa Bluesin kotisivuilla.

Niemisen liigaura alkoi kaudella 2000-01, jolloin hän oli Bluesin riveissä 14 ottelussa. Vakiokokoonpanoon hän murtautui kaksi kautta myöhemmin. Bluesin lisäksi hän pelasi myös Tapparassa sekä HPK:ssa. Liigauralle mittaa kertyi 555 ottelun verran, ja niiden aikana syntyi 185 tehopistettä. Saavutuksiin kuuluu kaksi SM-hopeaa, Bluesista vuonna 2008 ja HPK:sta vuonna 2010. Viime kaudella Nieminen ehti pelata 36 ottelua tehoin 11+10.

Nieminen ei haastattelussa sulje pois mahdollisuutta toimia valmennushommissa uransa jälkeen.

- Sitten kun saan kropan kuntoon ja normaalin arjen rullaamaan niin mahdollisesti vuorossa olisi valmennusjuttujakin. Olin todella otettu kun Bluesilta otettiin heti yhteyttä ja tiedusteltiin kiinnostusta valmennukseen. Se on luonnollinen ratkaisu kun rakastaa tätä lajia ja se on ollut niin isossa roolissa koko elämän.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle