Valtteri Pihlajamäki ja Peli-Karhut sopimukseen

MESTIS / Uutinen
Ässien ringissä alkukesän Liiga-paikkaa hakenut Valtteri Pihlajamäki siirtyy Iisalmen Peli-Karhuihin.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Viime kaudella Ässien A-nuorten kapteenina Nuorten SM-liigassa pelannut Valtteri Pihlajamäki on solminut karhulauman kanssa vuoden sopimuksen. Liigassa Pihlajamäki pääsi esiintymään kaikkiaan kolmessa ottelussa.

Valtteri Pihlajamäki on esiintynyt Ässien A-nuorissa kaikkiaan 135 ottelussa. Näissä on syntynyt tehot 39+27=66. Jäähyaitiota nuorukainen on puolestaan kuluttanut kaikkiaan 149 minuuttia.

Loppuun asti taistelevana ja fyysisenä pelaajana tunnettu Pihlajamäki haki alkukesän pelipaikkaa Ässien Liiga-ringistä, mutta tällä erää pelipaikka ei auennut Liigassa.

20-vuotias oikealta ampuva laituri halusi kehittyäkseen Liiga-pelaajaksi miesten Mestis-pelejä. Valmentaja Janne Sinkkosen mukaan yhteisymmärrys pelaajan ja seuran välillä syntyi nopeasti agentin otettua yhteyttä.

− Meillä oli yksi pitkään työstetty sopimus erään hyökkääjän kanssa, mutta viime metreillä pelaaja valitsi toisen seuran. Samana päivänä tuli tieto, että Pihlajamäki olisi tarjolla, ja aloin selvittämään pelaajan taustoja. Heti ensimmäisestä puhelusta tuli kuva, että kyseessä on asennepelaaja, joka jättää aina kaikkensa jäälle.

− Uskon, että saimme miehen, joka on vahvasti minun ja Peli-Karhujen näköinen pelaaja ja josta on ainesta kotiyleisön lemmikiksi kovan työnteon ja fyysisen pelin myötä, Sinkkonen kiittelee.

Pihlajamäki nauttii kaksinkamppailuista ja uskaltaa taklata. Tämä näkyi myös kauden päätteeksi Nuorten SM-hopeaa juhlineen Pihlajamäen jäähytilastoissa, sillä sarjassa miehelle kertyi viime kaudella kaikkiaan 59 jäähyminuuttia.

− Mies todella halusi meille, ja hän omistaa hyvän laukauksen. Pihlajamäen suhteen pelirooli on täysin avoin. Hän istuu varmasti täydellisesti neloskentän rikkovaan ja taklaavaan rooliin, mutta voi ottaa isoakin ruutua, koska eväät siihen kyllä on, Sinkkonen uskoo.

Pihlajamäen sopimuksen myötä Peli-Karhut etsii enää aktiivisesti kokoonpanoonsa vain yhtä kärkipään hyökkääjää. Myöskin puolustuksessa voidaan nähdä vielä muutoksia.

− Saku Kinnunen on KalPan mukana koko elokuun, ja siksi voi olla, että koejan kautta haemme vielä yhtä puolustajaa. Muuten kokoonpano alkaa olla valmis.

» Lähetä palautetta toimitukselle