Valtteri Filppula ja Johan Franzen siirtyvät Detroitiin

LIIGA, NHL / Uutinen
Detroit Red Wings on tehnyt sopimukset Jokereiden Valtteri Filppulan sekä Linköpingin Johan Franzenin kanssa. Molempien sopimukset ovat kestoltaan kolmivuotisia.

Valtteri Filppula saa todennäköisesti olla ensimmäinen suomalainen, joka pukee Red Wings -univormun ylleen. Vantaalta kotoisin oleva 21-vuotias Jokerikasvatti pelasi huikean viime kevään tehden 12 pudotuspeliottelussa peräti 5+6=11 tehopistettä. Runkosarjan 55 ottelussa syntyi 10+20=30 tehopistettä.

Filppulan sopimus on kaksisuuntainen ja mies aloittanee kautensa AHL:n farmijoukkue Grand Rapids Griffinsissä. Filppula (182cm, 84kg) on Detroitin kolmoskierroksen varaus ja 95. varaus kaikenkaikkiaan kesän 2002 NHL-draftista.

Linköpingin Johan Franzen on jo viides Red Wingsin ruotsalaispelaaja, jos mies pääsee murtautumaan joukkueen ensi kauden kokoonpanoon. Isokokoinen (188cm, 93kg) 25-vuotias sentteri tavoittelee todennäköisesti paikkaa Red Wingsin nelosketjun keskeltä. Joukkueen GM Ken Holland on aiemmin tiedotteissaan kertonut, että poikkeuksena entiseen Red Wingsin nelosketju tulee olemaan halpa ja nuori. Franzenia on kuvailtu erinomaiseksi puolustavaksi keskushyökkääjäksi.

Viime kaudella Franzen teki Elitserienin runkosarjan 43 ottelussa 7+7=14 tehopistettä. Pudotuspelien kuudessa ottelussa syntyi kaksi maalia. Franzen on Detroitin ensimmäinen varaus (3. kierrokselta, 97. kaikenkaikkiaan) vuoden 2004 draftista.

» Lähetä palautetta toimitukselle